Share

window SEVEN (7)

window 7


In only eight hours, pre-orders of Windows 7 at Amazon.co.uk surpassed the demand Windows Vista had in its first 17 weeks. It became the highest-grossing pre-order in Amazon's history, surpassing sales of the previous record holder, the seventh Harry Potter book.


Bill Gates, in an interview with Newsweek, suggested that this version of Windows would "be more user-centric". Gates later said that Windows 7 would also focus on performance improvements. Steven Sinofsky later expanded on this point, explaining in the Engineering Windows 7 blog that the company was using a variety of new tracing tools to measure the performance of many areas of the operating system on an ongoing basis, to help locate inefficient code paths and to help prevent performance regressions.





orang cakap jangan blog pasal kita tak tahu
nanti blog tak kan menarik!


memang pon kan?


kalau kita tak minat kereta bmw
jangan duk berblog pasal 3 series, 5 series, 7 series


kalau kita tak minat pasal DSLR
jangan duk berblog pasal d60, d300, eos 5D MaRK 2


kalau kita bukan artis
jangan duk berblog pasal diri kita tu macam artis
;-)


psss : cerita pasal diri sendiri bukan bermaksud kita mahu jadikan diri kita artis atau orang terkenal, itu untuk kepuasan peribadi blogger, harap jangan dengki dan pahamlah diri manusia tu pelbagai dan patut diraikan



aiyoyoyo


nak cerita pasa window 7 tapi termelalut kat benda lain. hehe. ok ok, ku bukan pro window atau bill gates telah upah untuk review pasal window 7 ni, cuma nak bagitau yang aku baru je guna window 7 ni semalam... setelah memformat desktop ni semalam (untuk tujuan kepuasan berblog) ku boleh cakap yang window 7 ni JAUH JAUH JAUH lebih baik dari window vista



kenapa?



selaku jahil it, tak reti nak buat review. cuma selaku pengguna, ku rasa senang dengan window 7 ni. pantas dan cepat dan cute. maksud cute hanya pengguna window 7 yang tahu. hehe. apa lagi? jom berpindah ke window 7!


dulu vista teramatla lembap. tak tahu kenapa. kawan aku yang otai komputer2 ni tak suke dengan vista, lebih suka guna xp. bagi aku yang takde la guna aplikasi lain kat desktop selain internet je ni, ok je la, cuma kadang-kadang bengang dengan kelambapan vista. jom jom window 7. kat mana nak ambik? link ni pun ada, (sini sini) takpun suruh kawan yang buatkan. hehe, tu la gunanya kawan yang ramai. takkan la ramai-ramai takde yg terer it. thank you jeghi!!!




nota kaki : bila nak ada zaman yang gunakan niat untuk gantikan mouse...terdetik nak bukak blog, terus ke laman blog, terdetik nak tukar statuskat facebook, terus tuka status kat facebook. haha. hebatkan syurga nanti ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

Koyuki said...

yup..kite pon tak ske vista

chanteknya desktop kau tu

rasa nak g landing kat situ jer

siggplus said...

vista ni power dekat graphic je, tapi performance leceh..

xp lak graphic teruk, tp performance power

windows 7 lak, graphic ok, performance pn improved than vista..sbb tu bnyk orang pakai..

tu je kesimpulan dr aku

Koyuki said...

yup..kite pon tak ske vista

chanteknya desktop kau tu

rasa nak g landing kat situ jer

suraya said...

setuju statement yg atas 2...

window vista mmg sgt lmbp i pn pki xp je... x tau plak ade yg bru skrg... kne la format lappy lepas ni... :p

aLeen aVriL said...

uuuhhh..eh xbole jadik nih seme owg pon da tuko ke window 7...
aduh....hangin jer aku gn korg nih....k ler aku pon nk tuka jugak ah..ermm..

naseb joe ade bg link nk amik window 7 nih..klu x aku pon xtau nk rembat kat mane...huhuhuu....

arin said...

setuju..windows 7 lagggikkkkkk elok dari vista..

hasni said...

aku suka ayat last
syurga memg best
huhu

kawie2020 said...

aku dah guna windows 7 kt 6 bulan.. aku dpt dr member alam maya dri bosnia... kesimpulannya:

w7 memang best dari vista...
tapi xleh lawan xp lagi...

w7 masih ade benda yg x stabil...

cuba la guna dulu nanti akan tahu kelebihan dan kekurangannya...

kini aku pakai balik xp, x berat dan laju n top laptop aku nih...

selamat mencuba bro...

sekian, terima kasih

joegrimjow said...

kene beli yg ori kot xberat
ok je stakt bni
jom berpindahh

RoSe_ViOleTE said...

waaaa!!!
menarik2~description windows 7 'cute' menarik hati...

tpi..apekan daya nk dibuat ngan lappy yg dh berzaman2 usianya neh..
wuwuwu~~~tengok ajele org len pakai...ahha~~:p

Farhana said...

Window 7 rulezz.. Mmg besyyy.. Cpat.. Heehee..

Dahsyat wo kemajuan hang dok pikir tu joe.. Hehe.. Mgkn akan brlaku.. Soon.. 20 years from now perhaps.. ;p

~ bgus gak kalo kita pikir nak mandi, ade org mandikan, nak tgk TV, TV trbukak sndiri.. hahahaha..

moment said...

mouse tuka ngan niat tu...hurmm agak bahaya!~ haha

Fadzli said...

hahaha aku dah puas pakai win 7 nih joe.. naik bosan dah.. hehehe.. ap kata kita try ubuntu lak.. :)

ezzati said...

mmg cantekss windows 7 n lg bgs frm vista...

ku dh upgrade ritu, tp, smpt tgk 2,3 jam trus jual kt org...huhu...

dhla boss xmao win 7...nk jgk xp ni...adeiiii

joegrimjow said...

bos kuno tuu
haha

FiNa said...

cantik erk? hohoho..
aku mmg mule2 bli laptop pakai window 7...
tapi tak rasa pape lak. myb sbb tak pernah gune window lain..

tapi stakat ni aku berpuas hati dgb w7.. lagi2 ada no 7 tu.. mmg aku suke sgt2 le.. hehe..

007...

tapi aku tak brpe tau la nak gune w7.. tak jumpe lagi keistimewaannya.. yela, orang kata, selagi kita tak kehilangan, takkan terasa keistimewaannya... tapi aku taknak kehilangannya.. hoohoo... fina merepek dah nieh.. huuu

blackskin said...

link original....
haha~
duit le.
mau rm800 Malaysia tu.

Tunggu r kerja next year(InsyaAllah)...beli laptop baru skali ngan OS windows 7.
:)

Fatt Chin Choy said...

aku guna vista ok jer
tp teringin ler plak nak guna tu
check harga dulu...

joegrimjow said...

harga mmg mahal
kena amek yg xori
huhu

Sharif John said...

Wow... sungguh pedas pernyataan awal tu hehehe.... x pernah dengar window 7

Tirana said...

Joe, kak tirana tak berapa kenal vista, xp, window 7 atau yang sewaktu dengannya sebab kak tirana guna iMac. Yang kak tirana kenal tiger, tiger X dan yang terbaru ialah Snow Leopard, baru aje install. Snow Leopard ni macam Window 7 kot sebab laju berdesit..hehehe.. Ada satu lagi 'benda' baru keluar yang kak tirana dok teropong iaitu special mouse. Mouse yang tak payah guna cable (ie wireless). Itu belum dapat lagi sebab suami kak tirana sibuk, tak sempat nak pi cari.

BabyJane[The Juliet] said...

haha
for me vista ok je
kata2 awal anda mampu membuka mata rmai orang
:)

Lifesaver said...

zaman yg ganti mouse dgn niat...tu mmg ajaib la..kalo kita cakap, dia gerak tu kira ok lagi..kalo dia dpt baca apa yg kit aniatkan..mmg gempak

jaw said...

akk x terer pape sebab tu byk merapu je kat blog haha

Masy said...

opsss kat atas ni akak ye yg komen heheheh

sueda said...

I pakai vista jek..nanti lah, nak tukar window 7 gak ahh..tunggguuuuuu

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

bila nengok YM tu...
adakah nama ku tersenarai di situ?

hehehehhee

Nine said...

Tahniah Joe..ko dah pakai Win 7...

aku jer masih xp n vista..huhu

donlod wallpaper kat blog aku nanti..hehe

atty's said...

tak suka vista gak ..

Kamsiah said...

vista mmg lembab..mcm siput..

sharamli said...

ala..xpe..kdg2 bl0gger p0n femes dr artis ap...kn..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW