Share

Sheffield-RAG




The NEW take on the legendary SPIDERWALK - our half marathon (13 mile) night walk through Sheffield and the Peaks!


Spiderwalk is a night walk through Sheffield and the peaks, a truly legendary RAG event – that is being reinvigorated this year. This half marathon is not only incorporating a firework display to celebrate Bonfire Night, but is a great team building exercise too – taking in many amazing views on route!



money raised

RAG supports over 40 charities. Below is a list of the donations RAG has so far made this academic year 08/09:

Burton Street Project - *£1250 *
towards essential maintenance work

Edale Mountain Rescue - *£1000 *
for equipment—helmets, harnesses, torches and fleeces

Wharncliffe Heath Trust - *£620*
for Bat Boxes, Tool bags, goggles and public liability insurance.

Sheffield University South African Scholarship Fund - *£640*

Sheffield Theatres - *£310 *
for mini projector and mask making kits for Christmas workshops with
young people.

Cat Abuse Treatment Society - *£360 *

RIVA - *£500 *
joint donation by RAG and Warburtons for a disability bike for use in
local parks.

STOP human trafficking - *£1250*
to run the desk at Sheffield Police Headquarters for Human trafficking

The Children's Trust - *£1000 *
for toys, toilet adaptors and specialist equipment

Parent lifeline - *£1000 *
for marketing and distribution of their information sheets about services.

Somali Community Centre - *£500*
for a PC, Projector Screen & Literacy Aids

Sense - *£500 *
for the children's Christmas Party

St Pauls Youth Group - *£500*
for the Christmas outing

Unicef - *£770*

Heeley Rise Tenants Association - *£400*
for a community garden

Islamic Relief - *£4,600 *

Laura Crane Trust - *£250 *

SHIELD HIV Centre - *£450 *

Barnsley Gymnastic club - *£120*

As you can see, your support to RAG is invaluable, without you, we can't make a difference to the community that gives us as students so much.




~~~~~




malam ni (lebih kurang pukul 3 pagi malaysia) ku akan join spiderwalk ni buat kali pertama. yeee haaa! memang bersemangat ni kalau bab-bab menderma. hehe. so malam ni 13 MILES JALAN KAKI. wuhuuu, jauh jauh, harap-harap tak pancit malam ni!



method


yang memasuki spiderwalk ni, dieorang dikehendaki mencari sponsor untuk menaja diri yang masuk untuk berjalan. contohnya, aku mahu masuk, untuk masuk kena bayar 10 pound (pakai duit sendiri la) lepas tu kena cari minimum sponsor 20 pound lagi untuk membolehkan diri sendiri masuk sama join spider walk ini.


semalam


sebab terlalu sibuk untuk dengan pelbagai aktiviti, tak sempat untuk cari sponsor. ingatkan senang, cari 20 orang yang sanggup bagi 1 pound sorang, cukup la kan? tapi tidak, nak pergi cari orang tu rupa-rupanya susah. sebab dah terdesak, ku terpaksa ketuk pintu rumah sorang-sorang mintak derma.



haha, best best



tak pernah lagi dalam hidup untuk mintak derma sampai pergi ke rumah orang ni. gerak solo pulak tu, hishhh. nasib baik la rakyat malaysia di sheffield ni semuanya pemurah-pemurah belaka, jadi dapatla pungut seberapa yang banyak. semalam rasanya dah pergi hampir 10 buah rumah dah ;-)


berapa?


nanti ku update setelah selesai jalan ni. dah lama tak jalan jauh ni, agak penat jugak la. 13 mbatu JALAN KAKI. aigooo, ni mesti kerja gila. dah la waktu malam, ishh. bukannya diri dapat apa-apa pun. huhu. tapi takpe, ku anggap benda ni sebagai latihan dalam diri. memungut derma dan bercharity. selagi allah bagi kekuatan ni, selagi tu la kita kena berusahakan. ada lagi yang memerlukan dari kita. kita tolong je la!



yang belom jumpa dengan aku tu, nanti-nanti kita jumpa la. sebab raise fund ni sampai 19 disember ni, so sempat lagi la nak mintak. cuma dia cakap, kalau boleh, cari derma ni sebelum spiderwalk berl;angsung, kalau dah siap semua, pasti tak ramai yang nak derma. malaysian ni terkecuali kot, sebab suka menderma, jadi anytime die derma je! ;-)


nanti balik ku update dengan gambar2



nota kaki :
1)harap xde mat saleh yang peluk aku sebab kesejukan berjalan kaki malam ni
2)terpaksa ponteng kelas sebab bawak kawan dari malaysia jenjalan sekitar sheffield kejap lagi

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

chah~ said...

13 miles.. jao.. jao.. mmg jao.. gud luck. semoga xkan pancit. hehe

HonEyBuNNy said...

nti upload pic nak tgk..huuhu

chah~ said...
This comment has been removed by the author.
Nem0 o0h Nem0 said...

jauh tu.. leh kurangkan lemak dlm bdn kn??? =]

Farhana said...

Hoho.. Jalan jauh.. Mission yg bgus tu.. Gud luck yaaa.. Pasti lebih sasa pas ni. Haha.. ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

.gud luck
.kalau pncit, bawak pam
.wakakaka!

BuLaN iTu aKu said...

JGN lupa kem salam kat BOYPREN saya ye

keSENGALan teserlah.. said...

haha...
jgn lupe galas oxygen tank taw..
kang semput senang..tayah susa2 carik minah saleh wat cpr..
ekekekeeke..
=p

al-Wann said...

wah chaiyok2 laa..hati2 dijalan raya k!

miss izan said...

argh...
aku tahu harapan ko yg sebaliknya kan? ;P

take care joe..

sophie said...

penat nye jln kaki jawoh cmtew.. besh of lucx..jngn pengsan lak klaw pnat cgtt!

aLeen aVriL said...

13 miles...yuuuuuuuuuuuu..jauh dow...larat ke joe???

sure lps tuh ase cm nk tcabut kaki kn...huhuhu...
neway gudluck k...

aLeen aVriL said...

13 miles...yuuuuuuuuuuuu..jauh dow...larat ke joe???

sure lps tuh ase cm nk tcabut kaki kn...huhuhu...
neway gudluck k...

Shifu67 said...

jalan2 cari.....

kawie2020 said...

13 batu tuh..jauh gak ler... teruskan usaha sukarela tu... tp jgn lupa study tu jgn kantoi... jgn sia2kan duit rakyat m'sia...(amaran keras nih) hahahahahaha...

joegrimjow said...

kawie, ni pon salah satu program khidmat malaysia
hehe

joegrimjow said...

pam klu pancit?
haha
nice one

Fathiadha said...

wah...nice bunyinya...
nanti upload la pict kisah ini....

:) buat yg terbaik

Solehah said...

chayo..chayo..kalau ada benda pelik2 jangan tengok..

joegrimjow said...

doakan slamat ya
;)

CaPiQa said...

selamat ye joe.. ^_^

imHepPie said...

bagusnya ko..kalo aku bkn g mntk derma..g mntk ampon xnk join haha

told la hejauw said...

huhu...best... tpi knp kalo ak msok marathon ke joagathon ke appeton kew malah merentas desa skali pon... ak yg terkebelakang...ak sgt heran ni.. :)

babymiLosh said...

inchik,, sila amek pic lelaki2 gagah yg sdg berjalan dgn peluh2 memercik di dahi ya.. ohhh.. *teruja*

mohd shazli mohd zaini said...

slm,

joe... patutle aku rasa cam familiar. blog hang ke... hahaha...gile ramai follower ko. mesti hardcore fb ni. =)


oklah, take care bro. nanti mas dah sihat2 skit. ko kasitau aku. aku nak wat sate utk dia.

-shazli

Lifesaver said...

jauh tu...dah get ready ke?

iva saionji said...

wah bagusnya joe...teruskan usaha,....berjalan tanpa henti...

joegrimjow said...

da sampai da ;-)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW