Share

6 gadis dan seorang melayu

RAG : receive and give




ok ok, tajuk kat atas mungkin keliru. sepatutnya, 6 gadis mat saleh yang hot-hot dan seorang jejaka melayu yang pemalu. urmmm, mungkin terlebih over pulak kan, takpelah, assume yang warna merah ni adalah tajuk ok. layan aje ;-)


3 hari lepas


sebenarnya spiderwalk ni 3 hari lepas, sebab banyak kerja sangat, tak sempat nak tulis pasal spiderwalk ni. apa dia spiderwalk, klik sini. kali ni nak cerita perjalanan spiderwalk sahaja. ooh, sebelum terlupa, kutipan untuk spiderwalk ni masih berjalan walaupun aktiviti sebenar dah dijalankan, kutipan sampai 19 disember ni. sapa-sapa nak bercharity, boleh la bagiku duit ya. jangan kdekut2. charity brother!



gambar-gambar



bermula pada pukul 6stengah di bar-one union. selepas menghabiskan nasi di rumah, ku bergerak untuk ke bar one. wahhh, jumpe ramai orang. intai-intai jugak sesapa untuk di jadikan teman. ye la, jalan sejauh 13 batu ni kalau tak diajak berbual, buhsan buhsan. kena la cari jugak


tempat bermula!


aku hanya memerhati ;-)



takde melayu



sebab ketiadaan melayu, jadi kena la campur-campur dengan bukan melayu. ada jugak tegur beberapa orang, tapi hanya tegur la, sebab dah cakap panjang-panjang, tak paham di buatnya. cukupkan syarat sudah. tepat pukul 6.45, start la kami semua berjalan menuju THE PEAKS.



4 kumpulan awal



aku join 4 kumpulan awal untuk bergerak, disebabkan ramai yang taknak gerak-gerak, ku join je la yang mana ada je dulu. group pertama 8 orang, group ke2 3 orang group ke3 pon 3 orang dan group ke4, aku sorang-sorang. haha, nak buat group ngan sapa kan? group diri sendiri je la. layan je la....



suku perjalanan

gelap ooohhh
pix : zakwan canon slr



serius dalam fikiran ingatkan jalan-jalan di atas jalan raya, mesti ada banyak lampu. TIDAK! masuk hutan, masuk empangan kooot. aduyai, dah la tak bawak lampu, memang jadi si rabun la malam tu. nasib baik ada 3 orang perempuan tu selalu suluh jalan, dieorang tahu kot aku takde lampu, nantikan tersadung kat dalam hutan pulak kan, sapa la tahu. baik betol MEREKA BERTIGA itu.



mula berpisah



mat saleh ni memang ego tinggi, masing-masing nak tunjuk hebat. termasuklah 3 orang gadis di belakang ku. jalan nak cepat je. di depanku adalah group yang agak besar sikit jumlahnya, 8 orang lebih kurang. sebab group yang besar tadi selalu berhenti tunggu kawan2 dieorang, perempuan bertiga tadi terus potong. aku?? mestilah follow mereka bertiga. tapi bagi dieorang bertiga duk depan, sebab ku tak reti nak baca peta. haha, dah lupa dah nak baca peta macam mana. kan tersilap kan



meninggalkan kumpulan besar



bermulalah advanture kami berempat. opsss, dalam perjalanan tak cakap pun, yerlah, dieorang bertiga duk cakap-cakap masing2 je, mana la nak layan aku ni. dengar jugak la dalam kegelapan malam tu deorang berbual-bual. kami terus berjalan dengan kelajuan yang agak laju dan jumpa lagi satu team 3 orang jugak. ingatkan laki, tapi rupa-rupanya perempuan 3 3. wahh, aku SUKAA!



tak tahu jalan



nampak gaya macam dieorang ebrtiga yang baru ketemui tadi tak tahu jalan. jadi, kami berempat pun potong. memang sekarang tinggallah ber7 menjadi group kecil dan paling best, aku sorang je laki. hehehe. best best ni! kami bertujuh pun jalan lagi. fuuh, memang penat jugak sebab kena daki bukit. nak tercabut peha ni ha!



persimpangan bercabang



tiba disatu persimpangan, perempuan bertiga yang awal tadi berhenti. aku yang duduk di belakang pon berhenti la jugak. dalam hati dah tak sedap dah, sebab memang kami bertujuh je yang ada sekarang. group 3 orang lagi tu pun berhenti. masing-masing taknak jalan dan aku berpura-pura minum air. datang seorang gadis mendekati aku, wahh, comel jugak mat saleh ni! tapi ayat pertanyaan dia buatkan aku terpana...


'hi, do u know where we heading for?'


astagaaa, nampaknya dieorang tak tahu jalan jugak. aiyoyoyo. aku lagi la tak tahu, aku control ayu yang aku tak bawa peta dan mintak nak tengok peta dieorang. aku dah mula cuak, mana tak nya, gelap-gelap camni, dahla takde laki selain aku je, dieorang mesti lagi cuak! dah tengok balik peta tu, memang aku buta peta. haha, memang tak tahu la weeeii!



iphone penyelamat


aku cakap kat dieorang yang kita patah balik je la. dan dieorang setuju untuk follow aku. dieorang semua masih 1st year dan join spiderwalk ni hanya untuk suka-suka, memang macam haram la kan, dah tahu tak tahu jalan, nak jugak duk depan. aku pulak duk gatal follow. huhu, so aku kluarkan iphone dan bukak maps, tengok jarak 'current location' dengan universiti 5 miles, nampaknya almost separuh dah la, so, memang ikut maps kat iphone la. fuuh, macam hero plak rasanya



nasib baik


jalan punya jalan, terjumpa satu bar. wahh, rupa-rupanya memang group besar berhenti disitu dan kami masuk ke bar dengan rasa girangnya. perempuan2 yang ikut aku tadi senyum kelat je, gembira campo takut kot. haha, takpe, yang penting dah selamat dah dan lepas ni memang aku akan bersama dengan group besar dah, takmo dah follow perempuan2 PANDAI ni. hehe



bunga api


di bar tu pit stop sebanarnya. lepas tu ada pertunjukan bunga api. ahaa, masa ni la gunakan kamera sepenuhnya. tangkap gambarrr!!!


best tengok ni!



memang kretip dieorang ni



gambar curi!!
pix : zakwan canon slr


ni lah organaizer die
pix : zakwan canon slr



saja suka2


sebab cute letak ni ;-)




balik semula


lepas main bunga api, semua bergerak ke universiti balik. lebih kurang 1 jam lebih-lebih gitu, sampailah ke universiti. fuuuh , lega lega sebab kaki aku dah sakit sakit. wlau apa-apa pon, memang enjoy malam tu. BEST sangat oooh. dan paing best, dapat ni kat kaki ;-)



ni dah pakai stokin ni...
pix : zakwan canon slr



nota kaki : jom jom menderma!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

42 comments:

Tirana said...

Penat sikit tak per...pengalaman tu yang mahal..lebih2 pengalaman jalan dalam gelap dengan ramai perempuan..tak takut ke gomol ke? hehehe

'AQILAH said...

melecet. sakit..
tapi pengalman best!

[z@ck] said...

ahahha..2 la..blagak pndai sgt minah2 salleh tu..

spooky gila jalan yg ada bunga luruh tu..tba2 terbayang jalan sorang2 pastu hantu org putih usha..

hahahaha

chapter 14 said...

paling suka gambar bunga api. minah mat salleh tak ngorat ke?

FariesFarhan a.k.a Uncle said...

weh, mcm menarik jah RAGS nih.guano nok masuk?

NAJIAHTUL SYAFIQAH ISMAIL said...

hi!nice blog...don't hesitate to visit mine...+i'm following urs...great pleasure if u're following mine too...

nursarah87 said...

aku suka pengalaman adventure cam gini..hehe

BuLaN iTu aKu said...

bestnye
mesti extrem gle kan

ada_hairuni said...

wow.. great experience.. sempat menjadi the savior juge.. bangge2..

Jard The Great said...

gmbr mu taked plak dlm entri neh.. ehehe

HonEyBuNNy said...

wahhhhh...cm besh ja neh...huuhuuh

mier@merr said...

wah...gmbr gne bunga api tu santek ooo....

siyes kretip :)

Fathi Adha said...

wah.. bestnyer.. :)
bunga api...comel

saket kaki tu tak pe, leh pulih...tp pengalaman....lbh mahal dr sakit kaki tu... :)

miss izan said...

ouh! sgt sakit kaki tuuu ;(

p/s: hanya orh yg pernah merasa je taw...

geeds said...

very interesting activity.
kesan kt kaki bley wt kenangan.
bru pengalaman jd lbey sweet kn?
haha.

Ivy Metaga said...

best juga aktiviti macam ni yer

green said...

enjoy kan..xpe la melecet lecet tu..
at least ade bukti dah jln jauh2..

::[si putihpurple]:: said...

wah2!!!
aku suke....
mau join2!! huhu~
adehh..saket maa..aku pnh merasa..
tp xpe..njo ngn minah saleh tu..hee;)

ezzati said...

ko cucuk laaaaa..bg air kuar..

Syima Syaz said...

nak gak iphoneee.....!!

joegrimjow said...

tirana, entah, baru teringat kena takut kena gomol, haha

joegrimjow said...

zack, mmg jumpe antu pon
huhu

joegrimjow said...

chapter, xngorat, xlayan kot

joegrimjow said...

jard, cube cari leklok, ;)

joegrimjow said...

geeds, skrg pon ada lagi geeds ooh

joegrimjow said...

syima, beli beli ;)

kawie2020 said...

naper pic adek x de pon? hehehehe.. best gak jln2 dlm kelam yer... tambah2 ade minah salleh.. kalau kene gomol, aku rela jer..hahahaahaha..

LORD ZARA 札拉 said...

alahai~
mesti beli iPhone juga nanti ni~
err, mesti sakit kaki kamu~

joegrimjow said...

kawie, ye ke xde?
hehe

Lun said...

cantik klw gambr curi tu betul2 pakai tudung ^_^

piNky LuCiA said...

bunga api tu cantik.. hehe..

aku plak teruja tengok ko spiderwalk.. hehe

Super HaNa said...

ouchhh utk pic last sekali ittew

tak saket ke???
kalo watashi mao drama meraung2 dah
ahahaha


cane wat tulis2 dgn bunga api tu?
pernah cuba..ms kecik dulu..end up terpelanting sampai bumbung rumah jiran

hasni said...

jalan2
malam2
xda arah ka?

Shafie said...

wow..
very nice pic..
kretip sungguh :)

p/s: lama tak jenguk cni.hehe

nabilla naha said...

bestnya!!!

Mr. Cuz said...

huish..mcm best jer bende ni..huhu spiderwalk ni jala mlm2 je kew??
menarik betulla..pengalamn yg berharge ni..hehe

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

yewww...!! bucuknyer bau kaki ehehehe...

joegrimjow said...

hana, kena guna camrea canggih2 jugak nak tgkap, hehe

joegrimjow said...

cuz, alamak, teringat sumthg

y@n@ M!B said...

hoho..rasa terhibur jap bc n3 ni..apa perasaan jd hero??heh3~ ^_^

Fatt Chin Choy said...

wah HERO!!!!

Lifesaver said...

experience berharga :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW