Share

pompuan = geget


nota awal : sapa yang tahu macam mana nak berhenti dari memfollow orang, bukan apa, sebab banyak sangat dah yang ku follow dan ada yang tak berupdate dah pun. orang macam ni la nak berhenti dari di follow. macam mana ya?



ku memang suka akan satu aplikasi ini. ym. rasanya boleh dikatakan agak jakun kalau tidak tahu apa itu ym. boleh ke macam tu? tak tahu takpe, bukan jakun, tapi tak tahu. apekah ku membebel ni??


ym boleh ku katakan aplikasi terpenting di komputer. sebabnya banyak kenalan ku berada di ym, tak kira kawanku di ceruk mana, memang semuanya ada di ym. mahu tengok list kawanku di ym?


hehe


ni perkara best mahu tunjuk ni. ada banyak group yang ku buat. 10 group semuanya. yang dihitamkan tu tak boleh la tunjuk. cencored. nanti orang tertentu marah. dan sejak ku kecimpung dunia blog ni, group kawanku blogger yang paling banyak meningkat. maklumlah, dah letak ym di blog, sudah pasti lah ramai yang add add ni. ku pun ada jugak add add ni. hehe. nak rapatkan silaturrahhim katakan


tengok gambar ni dulu







ada group lagi ku buat


kawanku blogger
kawanku bmi
kawanku kmm
kawanku di merata tempat
kawanku sbpik
kawanku uk


anda di group mana?


lebih kurang ada 800 list ym orang. dan kalau ku online, sudah pasti dalam satu ketika tu 50 ke 70 orang yang lain turut online. nasib baik semua tak buzz. kalau semua buzz? lelaki sombong la kene label.



sejarah hitam ym


ku pernah online dengan nyah. 'auuuwww' masa ym ku tak tahu pon dia tu nyah. gambar yang diletak memang anggun citra bestari alagapas bollywood. dah kene buzz, layan je la. dah hampir stengah jam berchatting

dia : u ada webcam
aku : ada? napa?

dia : on la.. nak tgok.
aku : hehe. watpe nak tgok?

dia : i gersang...
aku : ops

dia : i nak tengok u beraksi kat wc
aku : ha?

dia : i bayar
aku : ha?

dia : sebut je, i top up kat u
aku : ha?

dia : on la...
aku : jap. ade myspace?

dia : ada, ni link...
aku : ok


heee, naseb baik ku tengok dia punya myspace. memang terkejut beruk sebab laki u tau. auwww. tapi dah buat bedah apa dah la. dah timbul sepatutnya tak timbul, muka dia pon halus, tak tau la guna edit ke ape kan


lepas tu bgtau yang ku tak layan.


dia pujuk-pujuk jugak. dan akhirnya kejantanan dan keterunaanku terjaga. kalau perempuan yang mintak macam tu? agak-agaknya mampu tak nafsuku menahan tolakan asmara webcam? ish3, nauzubillah.


allah hanya menguji hambanya hanya dengan kemampuan hambanya


imamku belum kuat, jadi sebab itu tak diuji lagi. hurmm, alhamdulillah. berkenaan entry, kebanyakan ym dengan perempuan yang ku baru kenal, pasti ada perkataan geget


i geget kang


eee, apsal lambat sangat ni, nak kene geget?


awak ni.... nak kene geget?


geget baru tau


dan banyak lagi la ayat geget digunakan. bagi lelaki normal, sudah pasti geget di difenasikan mengeget dengan menggunakan gigi. masalahnya nak geget ape? geget u! u tu apa? huruf U atau u=awak? ish. buat-buat tak paham.



jadi nasihat, jangan la guna perkataan geget, sensitif. bahaya sangat. pengajaran di hari jumaat. ok??



nota kaki : bila duit bertambah, kita akan rasa lebih bersyukur

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

44 comments:

messyremo said...

pergh..

gile r..

nsib ko tgk myspace die dulu..
kalau tak..

auwwww lari nyah~~haha

joegrimjow said...

naseb baik

nurul izzah said...

eee yew..x suke ym ngan org yg gersang.

||| PöJìé PööH ||| said...

Pojie sampai la nih kutuk n majuk ngan Mr Joe sbb never nk borak kat YM..
Mr Joe sombong!!

joegrimjow said...

hha
xde la sombong
ish2

Rosy Girl~ said...

benti follow??
manage follower la..

adus..
canggehnya aplikasi tersebowt~ :)

joegrimjow said...

manage follower kat ruang mana?

Jard The Great said...

waaa.. geget tuu.. aku tak pernah guna perkataan geget.. ahaha.. gedikz la perkataan tu..

aku rase pompuan yg guna perkataan 'geget' tu saja nk bermanja dgn kamu dgn cara gedikz.. kalo aku.. aku akan ckp 'lempang kang'.. hoh.. ;p

jumaat_asar said...

haha..nasib iman xtergugat lg..kalau x,dah xsuci la anda..hihi~~

AiNeRzA said...

hahaha...ader jugak manusia mcm tu...macam-macam...dugaan...dugaan...

geeds said...

haha.
erk...geget? xde dlm kamus hdup agy...
kne gigit dgn ank sedara penah larh.
LOLx~

Boo™ said...

g dashbord then ade manage followers.
c2 leh edit followers2 siume.

pasl geget.byk agi perkatan2 yg dh ditkar eja.
cool=kewl.
best=besh.
ku(aku)=kuh.
my=meh.
mcm2.
best sgt ke eja bgtu.
ngeeheee :D

sharamli said...

p kat dashb0ard

manage bl0g yg f0llow
setting

st0p f0ll0wing

rasanya la..k0 try la

haz-ONE said...

gigit die balik joe..haaaaaaaa.....

sweetsuraya said...

mak oiii....
ramainyer mmber ym..
ckupkan smpai 1000 org la...
hehehe....

qyla said...

eeeeeeee..

nasib baik tgk pic die dlu.

klau x.

kot² ko pun tergoda x.

sentap makkkk nokkk.

ahahaahhahah

kuIna LadyInRed said...

kat dashboard.. tgk kat blog i'm following.. g kat MANAGE kat situ pilih la blog mana nak stop then SETTING ... klik STOP FOLLOWING THIS SITE.

Nurul_Zaty said...

mnage fllower x silap kt dashboard kan ade kot.. :)

huu..btol2 ym mnakutkan la..haha
i will never add org yang x pnah knai..hee

joegrimjow said...

okess
da dapat
thx yaa

farah said...

haha.

kelakar gila.

geli pon ada.

nasib baik dia ada akaun myspace.

:D

eazy said...

menakotkan jew.
huhu.
klu geget kang lebam pulak.
wahahaha.
maaffff

ayin jemin said...

sy d group mana joe?
eeeee
takutnya kejadian gitu d ym..

'AQILAH said...

xsuke gune perkataan geget....macam gedik jek..lagi2 dgn org yg xkenal.

n@m@n said...

dasyat demo..siap delete blog yg di follow lg..hehe..plg senang nk delete, tekan butang follow lg sekali..nanti kt situ ada options stop following this blog..tp dh terlambat info ni..hehe..kdg2 aku stop gk follow org..pernah sekali aku delete kwn lama sendiri..sebab sombong gila..aku shoutmix bp kali xbls..dia view aku tp wt bodoh je..ape lg..hangin la..mentang2 dia dh jd doktor skang..

Masy said...

zaman stadi dulu aku penah chat dgn sorg lelaki yg menyamar jadi pompuan (dia ingat aku lelaki kot). pehtu ajak jmpe time2 tu gak sbb nk ajak *tuuuuuuuuuuuuuuuut*.

oleh kerana dia ingat aku lelaki, so aku tggu jgk kat tmpt yg dia soh tu. rupenye jantan. hahahaha perot boroi lak tuh.

yg lawaknye, masa chat tu aku soh dia dtg pakai skirt pendek kaler putih. skali dia dtg pakai seluar pendek kaler putih. pendek giler2. perghh rasa nk muntah. gaknye klu betul laa aku lelaki... errrr.. errr...

homosapian kot dia tu. huhuhu~

Mr PenyuBiru said...

entri sungguh mengeget aaa. hehe... err..betul ke ko tak layan ni.hahaha...larikss!!

joegrimjow said...

nytah ooh

tehais said...

nyah ok what..ngee~

+akufobia+ said...

ada gak yang makin sombong?

John Iverson said...

Ha?

T.O.P.E.X said...

kalau duit kurang kita rase kurang bersyukur ke?

aYu said...

hahaha...
geget?
aku xsuke nak gune...hehe

naqiubex said...

adoi geli aku baca ni! hahahah

Syima Syaz said...

ok joe saya tak baca entry ni full sbb tgh pening tapi terhighlight perkataan geget...yaakkk...!!!geli gilew itu jantan!

KhairiL's said...

aku nk dlm group kacak ok x :P

hehe,
list frenz aku x seramai tu sbb aku add org yg kenal je

Nadhirah Zamrose said...

geget! gedik je...setakat ni x penah la ckp cmtu...slalu ckp "tumbuk kang"...cmtu penah lah =.=

joegrimjow said...

len kali jngan guna ya

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aiiii geget you. lalalala

Tirana said...

Jarang online kat YM. Kalau online pun, letak invi mode. Tak dak masa nak chatting..tak jadi kerja kecuali ada perkara penting nak diskas dengan kawan-kawan baru appear

shinawawa eyenie said...

berhati2 ng org yg tidak dikenali..

sufy said...

hurm..dunia da terbalik..mcm2..hurm, sufy pon penah gak alami benda yg sama kat ym..tp dy tu pompuan..ada ms jugak..hurm, skali buka ms dy memang cantik tp sayang lesbian rupanya..anyway, jgn tergugat iman sudaa..heee..lamanya x buka blog ney..huhu

misz A.C.C.A said...

pngajaran bguna

Lifesaver said...

laki aku pon penah kena kaco dgn auw...dia layan plak si auw tu..saje main2..ish2

al-Wann said...

geget tut kot?haha..
aiseh bro nsib baik ko mntak myspace dye..
klu x,xtau laa pa jdi..he2

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW