Share

jumpa bloggers

walaupun dah lama nak update jugak. hehe.


minggu lepas jumpa dengan blogger. 2 orang. taraf adik la katakan. bawah umur lagi 2 2 nya. entah macam mana boleh jumpa pun tak tahu. (best-best kutuk orang)


cik lin dan encik blackskin


2 2 nya menang contestku hari tu. kan elok kalau plan nak jumpa tu awal2, tak payah la ku penat-penat pos barang hadiah tu. ishh, bazir tenaga dan wang je (kutuk lagi)


kedua2nya masih lagi belajar, ok la, muda lagi semuanya. gunakan umur yang muda tu untuk tuntut ilmu allah yang amat luas ni. jangan bazir tenaga muda tu ke arah yang tak betul (cakap macam dieorg dua tu budak nakal. haha)


ok la, ni ada sedikit gambar. malangnya tak boleh pakai camera d60 sebab yang ambek gambar tak pandai ambik. hanya guna camera phone. jadi lah daripada takde kan?


-jangan pedulikan background di belakang-


~~~~


jangan bertangguh nanti lenguh


bertangguh sememangnya sikapku. entah napa susah nak atasi sikap ini. sejak dulu lagi budaya tangguh ini dah macam satu tabiat kepadaku. harap-harap budaya ini dapat di hapus bulan syaban ni

joe, angkat kain

kejap


joe, buang sampah kat luar rumah

kejap, petang karang


last-last, terima lah merepek marhaban dari kak moh dan ibuku.


jadi sekarang ni menjadi lelaki sejati di rumah, segala kerja kena ku buat dengan tanpa tangguh. kena ubah sikap! tak mahu cakap banyak sebab buat lebih penting sekarang!



"janganlah engkau berlengah-lengah lagi setalah tiba masa melakukannya"
nasihat Ali Bin Abi Thalib


ini entry pertama ku tuju kat diriku tanpa kat orang lain. kena ubah dulu baru boleh suruh orang lain ubah? kan. joe, ubah sikap!!


nota kaki : selamat berbuka semua

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

41 comments:

reny rino said...

im not sure do u follow my blog or not but i found your comment at my blog.so here my new link.

my blog from renyrino.blogspot was change to www.uncoolwascool.blogspot.com
tq :)

sharamli said...

bakp0 h0k laki tu xnmpk mcm adek?

sharamli said...

sure um0 dy lgik muda?
kui3..jgn mrh erk

lemangcute@chah said...

wajah incik blackskin sungguh serius..

anyway.. tahniah kepada pemenang.. sesungguhnya tiada yang pengalah..

geeds said...

haha.
nk peduli juga.
fire extinguisher hose???
nice background~
LOLx!
:P

Mr K said...

Malu malu kucin la awek tu

LotsOfLove-Pearls said...

aku pun nak jumpa jugak..
hehhee.....

~Cinta Cukulet~ said...

saya pun suka bertangguh jugak..very bad habit..haihhh.. sama2lah kita ubah hehehee

secretname said...

yela..dlm idup jgn bertanggung..nti kena menimbun

mummYaeesh said...

alhamdulillah..baru lepas, buka mkn durian..ahaks!

klu wat menda tngguh2 tu mcm best kan.ahaks!last minit buat lagi best..ahahahah...
menci ar asyik jupe blogger jek!(jeles tak dpt jupe lagi..uwarggghhh fmmmmmm!)

ZARA 札拉 said...

hehehe~

aku tak naka baikan b/g..mau gak cakap~ ada hos bomba kat belakang~

'AQILAH said...

hehehe jgn erlengah...untuk diri ku sendiri jugak

Precious said...

Selamat berbuka. Ko posa eh?
Baguih ler kalu ko nak ubah diri, then boleh cuba ubah orang len lak!
Good 4 u ...
Haku tengah sedih ni ... huu huuu

blackskin said...

Ahaha~
Mana orang tau nak jumpa dengan Abng Joe. Itupun decide last minute nak kenal apa benda yang Joe duk bisnes.

Hm..rambut saya dah panjang..serabut la pulak. Kena p potong ni.

[z@ck] said...

nak acc num..nak bank in duit..huhuhu

Ms.Lilies said...

yeee...sutuju2 :)

TiNiE said...

joe, jom meet up...

mr zack said...

aku pun blogger ni.. nanti klu jumper.. leh la ko belanja aku makan nasi dagang.. :)

@tune® said...

aku susah nk jumpe blogger lain

Mya Zulkifli said...

jom berubah sama2.. i pon kuat pakai perkataan 'kejap'. hohoho!

joegrimjow said...

jom la jumpe reramai

Lili Puteh said...

wah perjumpaan bloggers.
teringin nak wat gak.
tapi tempatnya mungkin tidak di tepi pili bomba kot.
upps~

kejap2.
penyakit ni.
ghee~

Jard The Great said...

ehehe.. bila agaknya ku dpt jumpa adik ku sorang neh ek?? =p =p

eNaSaN said...

....kkdG aku pon suker bertanGGuh....



..buT 2day i make one decisiOn yg dh lamer bertanGGuH...tp cam rase kesaL...huahua...

Dj Epoi said...

Hah Ahhhhh!!!

Gua ponk nak join skaki...kalua nak jumpa reramai....

Jom!!! Jangan Tangguh2 jom!!!

Eazy Izzuddin said...

ni pun status adek lg..
ekeke...
mude lg..
xD

Arra JaSmY said...

salam..tanteknye background diew..
langkah keselamatn kew tuh??hik3..

btul3,keje bertangguh nih mmg da melekat dri kecik da..
sesamew la kitew brubah yer..ahaks.
moga2 ALLAH permudahkan sgalanya wat kitew..=p

Anonymous said...

(^^D)b

joegrimjow said...

sapa la anonn ni ek

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

x jumpa incik joe agi pong...huhu =(

hikhikhik =D

ciK LyndaWawa igUana said...

nak jumpe kamu jugek....;;

John Iverson said...

hehe... best jpa blogger ni... bole kongsi2 pengalaman... hehehe

joegrimjow said...

pendek sangt
so
tak sempat
huhu

hysMan.. said...

depa yg muda atau ko yg muda ni haa??
musykil gwe..
hehhe
nmpok cam bro n sis..
hgehehe

~slamat berbuka

Cik Peanut said...

tak nak ignore background belakang pic tu..
hehehe..
dimanakah tu??
hehehhehe

peanut tak suka bertangguh gak..tapi kekadang(kekadang peanut maksudnya selalu..hehehhe) niat malas ada dalam hati..huhuhuhu

oh ye..peanut tak jumpa shout box..dimanakah?

Rosy Girl~ said...

u tegur dorang seme muda2.. ku wonder.. berapa tua kah usia kamoo?? heheh~

shinawawa eyenie said...

nk jmpa gak wak..hehe

Lifesaver said...

sama kes la kita..suka bertangguh..pastu keje siap tapi keadaan dah lambat..ada keje lain plak menunggu..
xpatut~

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

bila nak mai sp??

+akufobia+ said...

allahumma lakasumtu.

ayin jemin said...

wa....best btol jumpa bloggers lain ya...pemeng contest lg!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW