Share

sudah sampai!!!

alhamdulillah
sudah sampai ke kampung!

wahhh, rindu bangat siih. sekarang dah pukul 6, tunggu untuk bukak pose. ku tak pose sebab musafir (alasan) tapi makku yang pose, so kene la tunggu sama2 untuk makan2. melayu katakan, kalau dah kumpul ramai2 tu, mesti soal makan la


tak banyak nak tulis sebab malam nanti nak berkarya. cuma nak update pasal bola semalam. entah macam mana ada tiket lebih pulak semalam. plan memang dah tak mahu pergi sebab hanya tikey 30 ringgit yang ada, tetiba abangku call bagitau ada tiket lebih.


apa lagi!


ku pergi je la. memang best, suasana bola yang best. ok, layan gambar dulu sebelum ku cite lebih lanjut. tak boleh nak upload banyak2, layan apa yang ada je la

























gambar akan lebih cantik kalau senyum



keputusan?

memang diluar jangkaan. sebelum sepak mula ku bgtau abgku yang malaysia kira dah menang kalau jarak gol hanya 5, 2001 dulu 6-0, kalau 5-0 kira dah ok la kot. tapi, yang terjadi betul2 buat ku happy!!


3-2


memang terkejut. walaupun 2 gol dari amri tu kira gol nasib, tapi kira ok la manfaatkan nasib tu. kan?? apa2 pun, tahniah dan harap2 pasukan harimau malaya akan terus dapat ranking bawah 100 tahun ni!


masa?


tendang mula pukul 5.30, habis pukul 7.30. cuma kalau fikir balik, masa mana nak sembahyang kan? dengan 80 000 yang datang, memang susah nak sembahyang! nasib baik dapat tiket yang 98 ringgit, surau dengan tmpat kami dekat je. boleh la sembahyang masa rehat


tapi kan, memang ku rasa ramai yang tak sembahyang. kenapa? dengan kapasiti surau yang besar tu, ku rasa memang susah nak habiskan jumlah tu untuk sembahyang


salah siapa?


semua terletak pada diri. sesusah mana pun, memang soal solat tu dah jadi wajib kita,
kene tunaikan walau dimana pun! jangan salahkan penganjur sebab buat masa pukul 5.30, jangan salahkan surau sebab surau kecik, jangan salahkan orang lain sebab kene berasak2


sorry la kalau terasa, cuma mengingati.
ooh, oleh sebab hotel kat indon kene bom, pemain man u takot nak pergi sana, satu lagi perlawanan akan diadakan. haha, kali ini kalau malaysia berjaya sumbat gol, memang kurasa mutu kita dah meningkat!! sama2 pergi tonton. oppps, ku tak pergi, dah pergi skali dah cukup.



nota kaki : ada orang tengah senyum ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

49 comments:

sharamli said...

ingat mengingati..bgus

azharjaafar said...

Aku dah lama pencen tengok bola kat stadium. (Selangor fan zaman stadium merdeka)

ZARA 札拉 said...

hehehe~

bestnya kamu..=)

farah said...

dah niat nak tgk bola bro,
lepas tu tgh happy2,
sampai tertinggal yang wajib kita buat.

haih.

waa, bestnya tgk MU main.

uhuks. kecewa.

cik_kiAh said...

i heart manchester united =)

pwincess AJA said...

alhamdulillah da selamat smpai ke kg.
slmt menjalani hr2 yg indah di kg halaman tecinta.
ohhh.sgt menjeles....=.=

xsangka m'sia dah semakin hebak dlm bola.
heee.;DDD

alhamdulillah yg wajib tetap xlupa.
mg org lain juga seperti anda.=)))

ezzati said...

ayh aku citer..kat mesir dlu dia main bola..time rehat sume benti semayang rmai2 tgh padang...dgn penonton2 skali..n ada announcement lagi.."solat..solat"..

siyes.

geeds said...

ku juga tgh senyum.
:) <--- see?
haha~

blackskin said...

Sempat lagi pergi stadium. Hebat.

Lifesaver said...

bagus jgk pemain malaysia

Encik Azizan said...

ok la tu bro..jnji mng.hehe..bez dok balik kg..

malaysia makin mngkat ke MU smkn merosot ek bro?

joegrimjow said...

malaysia makin hebat kooot
huhu

amirul said...

Salam Joe,
Sempat juga pergi tengok bola ya?
aku tak minat dengan bola tak tau la mngkin sudah dari azali kot hehe...
sudah semestinya kita sebagai org islam kena utamakan yang 5 waktu itu....

Monkey D Luffy said...

aku suka jersey malaysia yang biru ni

Da' daffodil D said...

ramai yg uzur la tuw. ;p

Nadia Yuna said...

time semua tgk MU
cik nadia tengah tengok kasut

hehehe

** betol. surau sana memang kecik. tapi bukan alasan utk tak sembahyang **

imanshah said...

Isnin ni Malaysia kalah besar..huhu, coz main malam, main petang tu tengok semua player Mu dah merah muka

Lili Puteh said...

hebat malaysia!
tapi lum masa tuk dabik dada.
tapi
puteh respect la player malaysia yg mmg pulun sakan.
majulah sukan untuk negara!!

bro,
takde t-shirt MU lebih ke??
ghee~

imanshah said...

Isnin ni Malaysia kalah besar..huhu, coz main malam, main petang tu tengok semua player Mu dah merah muka

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

jelez!!!! :D

Anis Mohd said...

kalau sekali lg kptsn nya lbh krg cm smlm .
x leh ckp pa la ..
man u loser lah ..
wahahhaa

joegrimjow said...

prasan tak gambar lambat kluar?

Normi said...

salam joe,
awat pakai baju MU?
takde semangat kenegaraan lar..

haz-ONE said...

yea....joe dah sampai kg.....yg tak sampai2nyer barang yg dijanjikan nk dtg kuantan.....mari ah joe turun...kalu panda saing..hehehehe

Cik Amy Sensei said...

salam encik joe..

kim salam orang kampung erkkk..

Lili Puteh said...

gambar mana yg lambat kuar?

Dj Epoi said...

Gua salah sorang yg sedang senyum hehehheheeh.......

Tiada alasan kalau cieter sembahyang nih......!!!

Bagus Lu Joe...........g tengok Bola tapi Entry citer sembahyang....
Bagus betul tahap kepekaan Lu...

Macam mana boleh tak jumpa Gua ar semalam....bukan besar stadium bukit jalil tuh!!!

Syima Syaz said...

saya lebih sanggup tgk kat tv je joe..
kat stadium segala-galanya susah sgtla.nak g toilet pun susah wooo!!!
p/s:pompuan blh lah excise,tapi lelaki kan senang...amik air semayang je,trus solat.

Gieyana said...

Wahhh..MU! Cantik picca awak...:D

chipsmore said...

pic besa kottt...msti x resize..hohohoho...

sy pon rase ramai yg x solat...
da ramai2x camtu bnyk la alasan kan...

joegrimjow said...

mungkin xresize koowt

IxoR@ said...

Merahnya abg ngah!!!!

hahahhaa.....

lea said...

mak ko pose sunat ker?

Ery Farieha said...

wohh~
penuh gle.
menarek2~

zonaku said...

salam singgah....

semalam sekadar warm up, esk kita tgk laaaaa

[z@ck] said...

bravo team malaysia..
moga dgn adanya match dgn MU ni..
dorg dpt tingktkan lg mutu permainan dorg..
=P

hysMan.. said...

itu yg bermain di mindaku...
:p

Farhana said...

Gud one.. Gud two also.. Heehee.. Trigt contest joe.. Uwaaaa.. =(

*ttiba lak.. hehe.. =)

a.b geldofg said...

wow best!
nak gi jugalah

Lady Dyla said...

aku ttp xfaham relation laki and bola.. complicated

John Iverson said...

MU suck!!! hehehe... sorry bro

ChiLaBaey's said...

Peningkatan permainan yang bertambah bagus utk pasukan Malaysia... Tahun 2001 dulu kena serang teruk 6-0, kali ni 2-3, itu sudah bagus... Tak dapat tiket cuma training session je.... huhu... selamat pulang ke kampung... seronok ada kampung yang betul2 kampung...

Jard The Great said...

ehehe... tak sangka kan?

tqa said...

next week liverpool plak kat singapore. jom3!

+akufobia+ said...

gol 1st bukan nasib.

xuen adyla said...

joe i freakin miss ur post
arghhhhhhhhhhhhhh

n u of course

NoRLi said...

best la boleh tgk MU lwn malaysia kat stadium..
nak g 2nd game tapi keja lak..huhu

anyway,salam kenal eh??
:)

Afeeqa said...

mmg kuat rakyat malaysia nie bersorak. even ms tuh just latihan MU je. guys yg waiting with me 4 shout awards rs menyesal sbb xbeli tiket utk tgk MU. hahaha!

ako anak munir said...

xdak mse nk nonton bola le~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW