Share

hakikat h1n1 di blog

tadi ada seseorang msg bgtau yang kini UPM plak ditutup seminggu. ishh, macam dah semakin teruk plak kes H1N1 ni, tak tau bila akan berhenti


kalau dah peringkat 6, maknanya dah semakin banyak menular di seluruh dunia. malaysia kita tak terkecuali. dan u tempatan tak terkecuali terkena tempiasnya


tanggungjawab sosial


kuarantin kalau disyakki sememangnya satu pengorbanan yang cukup besar. ye la, berkurung menjauhi dari orang, memeng kehidupan yang bohsan dan memenatkan


penat tinggal berseorangan. masa ku baru sampai dari korea, ada program alumni di sekolah 3 hari selepas itu. pihak sekolah tak tahu pon yang ku baru balik dari korea dan ku memang menyorokkan rahsia yang ku pergi sana


ya la, kalau bgtau, penat la ku datang dari kelantan ke pahang untukj adakan program. tak dapat nak join bersama. sebenarnya nilah tanggungjawab sosial, kalau rasa kemungkinan ada dijangkiti, sepatutnya pandai-pandailah kuarantin


nasib baik takde kes. hehe, kalau lah ada, ku lah yang membawa virus itu ke sekolah. nasib baik jugak!


jaga kebersihan


sebab penularan virus ini cukup mudah, jadi langkah pencegahan kene lah diambil dengan terperinci dan berhati-hati. yang paling utama, jaga kebersihan, badan atau pun tempat tinggal


sabun kene sentiasa digunakan, nak taknak, kena. tambah-tambah lagi kalau bergaul di tempat ramai orang. sememangnya kena jaga kebersihan dengan betul-betul. gunalah apa jenis sabun pon, yang penting bersih!



prihatin


entah ku yang dah keberapa tulis entry pasal H1N1 ni. maknanya bloggers pon prihatin dengan gejala ini. baguslah, jadi rakyat yang prihatin, sama-sama saling memperingati antara satu sama lain


jangkitan melalui blog!!


pernah terfikir yang virus ini boleh dijangkiti melalui blog? haha, kalau kita online dan orang itu ada H1N1, kita akan dapat sama virus itu. nasib baik tak boleh dan mustahil! kalau tak, kene la jadi macam ni nak berBLOG pon...







nota kaki : bulan ni dah dapat hampir rm 3ribu. alhamdulillah

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

Lili Puteh said...

puteh pernah kena kuarantin sebulan.
tapi bukan h1n1.
jangkitan virus di paru2.
mmg teruk.
tak mau kuarantin lagi.

sok kena g skola pkai topeng.
dah mula batuk2 balik.
huu~

Amer Aan said...

mustahil bro
h1n1 akn
jangkitan melalui blog!!

huish..
cam mask rider
r bro pki topeng tu..
haha..

joegrimjow said...

mmg mustahil
hehe

(T_T)v said...

skang tgh kna kuarantin lah neyh..sedeyh!!!

(T_T)v said...

skang tgh kna kuarantin lah neyh..sedeyh!!!

sharamli said...

kit0rg nk cuti jgk...

lea said...

wah rm3
best2...
aku nak join ko la
cmner yer?

Kak Long said...

semakin menular virus ni..

masih ingat masa kena kuarantin sebelum masuk makmal untuk peperiksaan amali dulu.

joegrimjow said...

kan no da ade
call je

qishie said...

minggu ni dah la program full..
kawan ajak kua...
tak tau la lepas ke tak dengan mak.
huuu

~ h a n i m h u s i n ~ said...

sgt mnyeramkan...diminta semua dijauhkan dari H1N1..

LotsOfLove-Pearls said...

aku suka pict yang berdiri tue...

Farhana said...

Wah.. Joe.. Walau memakai topeng.. Tetap terserlah kekacakanmu.. Ahakz.. =p

Kalau laa blh jangkit.. Adakah kamu ttap akan berblogging? Heehee.. =p

John Iverson said...

Harap2 x sampai kt tempat saya la...

Ery Farieha said...

sme U pn mcm da cuti.
UKM sy ni?dkt je kot ngan UPM.
fuh~ risau juga.
walopon cuti, tp blm tentu dpt btol2 elak dr virus ni.
lg plak, nnt bile da cuti seminggu, cuti raye jd 3 hari je?
waaa tidak!
ukm dahla takde cuti mid sem :(

@tune® said...

pada aku...
aedes lagi bahaya

Aisyah Latib said...

nasib baik aku kuarantin kan diri aku sendir di rumah..walaupun tak ade kaitan lgsug dengan si babi tu..tapi dah mcm sengal tak tau nak buat aper..

weh joe cam ne kau tejumpa blog cikai aku tu ek?

teamdakwah said...

lame tak jelajah blog hang..
ehm..sebab H1N1 gak la..
uni aq kene tutup seminggu..baru lepas gelak uitm tutup..tup tup..uni aq plak...
teringin gak nak jadi virus..mcm glamor dan berkesan pada orang lain..

Hazzy Ishak said...

jgn sampai kt nuclear dah la...huhu

Jard The Great said...

kalo rtm kena H1N1...alamak Tv pon takde siaran.. ehehe..

Cai Hong said...

sckola i ade 6 kes d,die org kt hospital.

so my school.semo kene qarentine,woah mmg penat!
next week baru bole kuar

joegrimjow said...

pakat2 duk jauh2 la ek

Lifesaver said...

dpt 3k?ada wat kenduri doa selamat?

rhapsody LiN said...

im free from the h1n1!!
x payah kuarantin dh

lalala~

+akufobia+ said...

wahaa.da makin beruang.belanjaku.nanana.

ainShahajar said...

lame2 semua kene berkurung kat umah..aduh2..
UKM n UM lum lagi

majikan aku lecturer UPM.. kene kuarantin..hehehe

Shafie said...

yup kt upm da kna..
uniten tak jauh je..

j@n@..... said...

AQ LEBEY BEMINAT NGN PENYATAAN ni.hee

nota kaki : bulan ni dah dapat hampir rm 3ribu. alhamdulillah
ko watpe dpt byk2 ni ha?sher r cket.haha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW