Share

eksperimen bertudung

ku jalan-jalan di blog, terjumpa satu contest mengenai model bertudung. apa lagi, ku nak masuk! tapi sebab ketiadaan model dan kesibukan benda lain, ku tak jadi nak masuk. lagipun dan habes dah dia punya pertandingan!! ni link dia. enjoyyy. (sekarang orang jual tudung, kat blog,macam-macam bisnes. guwwwd)



~~~~~~




masa di kmm dulu, ku bersama dengan 2 orang lagi dalam satu bilik. sopi dan mizwar. kadang2 ade seorang akan datang, pamito gelarannya. walaupun buka ahli bilik kami, kami terimanya dengan seadanya



kami bertiga mengambil sains fizikal dan pamito, sains hayat.



memang best untuk dikenang peristiwa lalu. rasanya ku mahu turun ke matrx pulak selepas buat program dengan skolah ku tempohari. tapi nak kumpul semua, memang susah. gerak sendiri? mungkin penyelesaian terbaik kooot


~~~~~~


satu eksperimen ku dengan housemateku. sopi sekarang buat chemical engineering, mizwar mekanikal engineering dan ku electrical engineering. haha, semua pelbagai. bagus kan kiteorang, hehe.


sopi : joe, ko sebuk lagi malam ni?
aku : tak dah kot. esok meeting. napa?


sopi : bukan apa, nak cakap2 ngn ko ni
aku : alaa, cakap je la. cam la xbese


sopi : ni ha, pelik la sekarang ni
aku : napa?


sopi : aku tengok pompuan ni ha, napa la susah sangat nak bertudung
aku : haha. napa plak?


sopi : entah. ramai sangat yang free hair kat sini.
aku : hehe. jadi?


sopi : takde la, saja nak tanya pendapat ko, napa dieorang suke free hair ek?
aku : mana la aku tau.


sopi : ko rasa la. bukannya nak jawapa btol ke salah
aku : ibu bapak kot. kecik dah tak beratkan pasal ni


sopi : tak jugak. ade yang mak bapak bagus agaman, tapi anak free hair jugak
aku : looh. mana la aku tau


sopi : pendapat lain?
aku : mungkin pengaruh rakan


sopi : tak jugak kot. dah beso panjang, xkan pengaruh rakan. mesti tau hukukm hakam agama,
aku : loooh, salah jugak ke?


sopi : lain-lain. ko rasa apa/
aku : hurmm. miskin kot. so tak cukup duit nak beli. haha


sopi : cet ko, melawak plak! aku seyes ni
aku : looh, marah plak. mana la aku tau weiii. semua aku cakap ko cakap salah. aku melawak la


sopi : seyes la sikit
aku : aku dah seyes la ni. ish2


sopi : aku rasa kan... sebab panas pakai tudung ni
aku : haha. napa ko rasa camtu?


sopi : jom kita buat eksperimen
aku : padiaaa eksperimen malam2 buta ni? nak p makmal ke???


sopi : bukan la. xyah p makmal. dalam bilik je
aku : ape?


sopi : kite try pakai tudung
aku : gila ke apa? mana nak cari tudung?


sopi : ishhh. guna je la pape tutup rambut
aku : haha, demi rumate tersayang, aku layan!!


sopi : jommm. aku nak pakai da ni
aku : ye la. aku follow



5 minit kemudian



sopi : joe... panas laa...
aku : haha. eksperimen berjaya!!


sopi : napa?
aku : ye la, ko kan cari sebab napa pompuan tak pakai tudung


sopi : hurmmm... btol la. memang panas
aku : ko suke la dah tau napa?


sopi : hurmmm... aku respek la pompuan bertudung ni!
aku : napa?


sopi : ye la, sanggup pakai tudung walaupun panas
aku : ....


sopi : harap allah bagi ganjaran pada dieorag yang sanggup bertahan panas kat dunia ni
aku : ....


sopi : napa ko senyap?
aku : entah la. sekarang ramai yang tak sedar. yang sedar pon tak nak buat. sekarang ni bukan isu tudung je ko tau. yang bertudung pon perangai cam ntah pape pon ade. aku tengok kat mana2 pon, pakai tudung tapi perangai...ishhh, terok! tu tak campo pakaian teruk2 lagi. ish2. entah la...


sopi : so?
aku : so apa?


sopi : ye la, ko nak buat rumusan ape?
aku : haha, takde rumusan apa nyee


sopi : cet, ingat ko nak buat eksperimen ape lagi
aku : aku tak pk complicated macam ko. hehe



~~~~~~



masih ingat akan afiq ismail? ye, dia satu-satunya anak sdareku yang berada di kampung sekarang. dah besar panjang budak tu! tadi pergi jalan-jalan dengan dia. memang ada satu perangai dia sama dengan sapa ntah.... tertarik dengan perempuan comey. lalala ~ setiap kali dia nampak perempuan yang comey2, dia akan lambai-lambai. hahaha, kecik-kecik dah gatai!



ni gambar terbaru dia
comey kan?
hehe




cam nak nanges je tengok

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 comments:

Nurul_Zaty said...

waha..wat eksperimen tudung lak ek..
bgus la..
ala..tpi bkn gurl xpkai tdung sbb panas..
dorang ada la kot sbb2 sendiri kot..huu

Mohd Nasri Md. Nasir said...

joe, nk g mtrk ajk aku..ade adk aku kt sne gk..hehe

Farhana said...

Hehe.. Ku igtkan nak tunjuk gambor sopi tu pkai tudung ke.. Ekeke.. =p

Org skunk pkai tudung dlam hati sbb ikut trend.. Sbb niat daa lari.. Tu yg jadi bnyk kes maksiat oleh wanita brtudung.. =p

CaPiQa said...

huuu.. afiq dah besar dah. cumel, cumel, cumel!

err, model paksaan kah? hehe.. xD

handhalah ibnu kamil said...

aku rasa budak tu ikut perangai ko.


hehehe.

zamspotte said...

ahahahaha.... Tau pun panas, gatal nak pakai pesal?? Lak2 ngan pompuan tak sama kan?? Laki2 kepala angin dier lebih panas... Pompuan sojuk sket...

Salam singgah... nak linkkan blog kamu bley??

Cik Mira said...

abt blogger boy, u boley tgk kat youtube
melambak hehehe

LiLacFlA said...

haha apa salah joe ja masuk contest tu? shave misai ja....

aku x rasa sebab panas pompuan x pkai tudung. x nah g aku jumpa orang tak pakai bju sebab panas. haha

aku rasala kan.

1. sebab rambut dia cantek
2. dia rasa bukan ownself(hurm..)
3. rasa klu pakai tudung kna jadi baik
4. pakai tudung tak leh pakai aksesori cam subang dangling, choker etc.
5. rimas pakai tudung.

co0L^^guRL said...

hahaha... tomei nye budak tu. :D

bertudung? no komen....~hak individu, mza xnak komen~

cikgu_math said...

joe...akak rasa bukan sbb panas, tapi they all takut nampak tak cantik!!
so, you all kena yakinkan mereka... Afiq pun nampak comel bila bertudung....

Syima Syaz said...

saya paling gerun bila tgk anak buah saya,adib pegang tudung...sbb dia akan paksa saya pakai tudung n bukak n pakai n bukak n pakai n bukak...sampai lebam!!

Anis Mohd said...

sian si kecik tuh.
ha3x

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hehehe si baby comel tu pun kna eksperimen ke??

qishie said...

ahaha..comey!aku pun ade pakaikan tudung kat anak sedara aku yg laki tu.. pun comel gak..heee...

pasal cerita ko ngn sopi tu..hmm...sama2 muhasabah diri...:)

♥ Nur Sakinah ♥ said...

panas?haha. sebabnya tu first time awk try pakai tudung. pada yg dah lama pakai panas bukan lg alasan. pada yang mmg x pakai..nape eh?

mamma mia! said...

smpi ati ang mmperlakukan ank sdara hg mcm tu.. jgn smpi dia igt dia p dah laa.. haha

ain said...

apasal lak afiq yg dok pakai tudung?? kan ke boy tu!!!

psst...nowadays bertudung hanya menjadi trend shj, mcm fesyen!!!

Jard The Great said...

aduyai!!! tersgt comel la die!! hehe

joegrimjow said...

cam cam alasan la ek
huhu
seb bek jadi laki

aihaz said...

hehe~ klakarnye...

ZARA 札拉 said...

aduyai..comelnya dia..=)

KhairiL's said...

naseb baik gk aku laki

huhu~

shakinah said...

comell!!!

Da' daffodil D said...

cutenye baby tu,,,geram2!!!

cik ateen said...

hye u..
salam kenal..
nice blog..
i always follow ur blog..
hihihi..
;))
budak tu sgt comey...
siap pkai tdg bu arini lg..
hihihi..
;)
come n enjoy my blog k..
;)

NoRT said...

waaaa...entry paling best mlm ni da

John Iverson said...

Budak perempuan yg sgt comel... hehe... bertudung tu wajib bukan fesyen...

tuntung said...

tepuk dada tanya iman~

p/s:xpasai bdk 2 kne pky tudung..kecelaruan identiti nanti~xpasal jdik pondan..ahahahaha

tuntungkita.blogspot.com

~cik manis~ said...

manis x pnah rsa pkai tdung tu pnas o beban.
n bangge dgr hijab ni
:)

DilOt said...

model paksaan tu...ko bg upah tak...

kehkehkeh...

joegrimjow said...

upah die kiss
hehe

Lifesaver said...

laki rupanya~

Babyjane[The Juliet] said...

hahaha comel lah
:P

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

ada pulak eksperimen bertudung, ingat ni kimia keh aper huhu

pwincess AJA said...

diwi ku pakai tudung pom xcukup sempurna.
eish2.insap2.=.=

tomeeeeeynye dak 2h pakai tudung!
tp lelaki.=PPP

Aina Belle said...

salam.
nice blog. hmm. just nk bgtau my personal opinion+my experiences bout this post.
i start pkai tdg since drjh 5 atau 6 sbb tgk kwn suma pakai. then. bila da besar. tgk membe2 yg dulu pakai tetiba xpkai lg. i pon nk ikut gak. tp i mnx izin my dad.. bley ke x. n 4 sure xbley. so i xwat la. 4 me.. rakan2 maen kn peranan penting. byk kwn2 yg dlu pakai tdg da xpkai skang. mostly sbb diorg rasa lg up to date kalu xpkai tdg. pasal panas pkai tdg? haha. xde nye panas pkai tdg. ok. thats all..
btw.. i'll link ur blog..
da~

Monkey D Luffy said...

hahaha

dasar lelaki

angel21 said...

salam joe....comey nyer ank sedra ko.......jgn perangai cm ko sudey...hehehe

haruan tasek said...

cian budak tu kena dera...hu..hu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW