Share

belah sesudah beli = belibelah

aku memang jahil
aku memang bodoh
aku memang tidak tahu menahu

mungkin 3 ayat diatas cukup untuk ceritakan perihalku dengan alam "shopping". bukan untuk mengatakan ku ni jenis yang suka berjimat dengan tidak banyak keluarkan duit untuk "shopping", tapi memang ku tak tahu menahu.


terutamanya bila datang bab jenama!!


memang ini satu kelemahan yang ketara ku perasan. bila ku perasan. tadi! balik ke malaysia sudah pasti ramai yang mengharapkan cenderemata, yang famly terdekat, sudah pastu macam-macam yang diminta. masalahnya, ku memang tidak tahu untuk memilih!


tadi ku bersama dengan 3 lagi rakan ke outlet york, melihat barangan disana memang banyak yang murah-murah geram nak angkut semua!! tapi kene tengok juga bajet dan juga berapa orang yang kene beli.



elizabeth arden




aku : nak minyak wangi yang murah + berjenama kat malaysia
dia : murah mana ada jenema

aku : ala, yang ni nak bagi kat mak cik mak cik. 8 orang, kalau lebih 10 pound sorang, kopak jugak
dia : ok ok, ko beli ni, yang ni dan yang ni, elizabeth arden, berjenama kat malaysia. harga pon ok ni

aku : aku follow aje. ko satel kan!
dia : okey okey



body shop




aku : ni kedai sabun ke?
dia : nama dah body shop. mesti la untuk badan.

aku : oooh. ni ada kat malaysia. tak payah la
dia : weii. sini murah compare ngan malaysia. tengok alat make up ni, (harga 15 pound) kalau kat malaysia ada beratus ni!

aku : haa? camni pun beratus ke?
dia : caya je la

aku : ok, angkuttt
dia : hehe



tefal




dia1 : aku nak cari periuk la kat mak aku
aku : tak payah la, rumah aku banyak kot periuk2 ni. kuali2 ni banyak sangt
dia2: kita pergi je. kot kot ada offer

dia1 : waahh, ak nak angkat yang ni!
aku : (dalam hati - lawa jugak ni)
dia2 : wehh, ni tefal ni!

dia1 : napa ngan tefal?
aku : ntah. napa? kat malaysia mahal ke?
dia2 : bukan kat malaysia, uk pon mahal ko tau. ni ada promosi, aku nak beli jugak

dia1 : aku ambik
aku : aku pun angkat jugak la gitu
dia2 : bagus la, 4 4 angkat. haha


english tea




aku : kedai camni pun nak masuk?
dia : ala, masuk je. kot kot ada murah

aku : aku follow ko je
dia : mangkuk hayun betul. ni murah ni. english tea!

aku : haha, nama english tea mahal tuu. harga pun ok. aku beli!
dia : aku pun skali. hehe

aku : setakat ni semua kedai aku masuk aku angkat
dia : haha, nasib la shopping kat outlet


hari ni ku telah belajar mengenai elizabeth arden, body shop, tefal, dan juga english tea. walaupun ku tak bangga membelinya, sebab tak tahu nilainya, menurut "dia", memang berbaloi beli!! betul atau tidak, kamu lebih tahu dariku



-----
(tau kan napa takde ombak?)


kadang-kadang mengetahui jenama ini ada kebaikannya. bukanlah untuk berlagak, tapi untuk berkongsi pandangan dan cita rasa. ku jenis yang tak mengapa kalau tak tahu. mungkin ku kene balik dan belajar sikit-sikit mengenai jenama ni!


kalau dapat isteri yang suka berbelanja macam mana?
ku suka!!
boleh belajar banyak benda


duit habis??


alaa, bini kita jugak kan
kan kan kan?



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

64 comments:

~miszirdawaty~ said...

urm...shOpping is fun.
haha~

naqiubex said...

Lol, perkara yang sama berlaku sebelum balik dari luar negara..
banyaknye beli hadiah..
Balik terus kena marah sebab beli banyak sangat barang..

joegrimjow said...

xmrah kot klu beli btol
hehe

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.bestnyeee dpt suami sporting ;)

haruan tasek said...

itu shopping semangat nak balik sebenarnya tu.... ha..ha..

hasni said...

huhu
bestnya shopping
nak itot jugak

ayin jemin a.k.a ain said...

wa...
ni yg nak suruh bf baca ni..
hahah

Miss Hazzy said...

best ar jd bini dia nnti...hehe

SwEeTFoResT said...

bestnyer soping.. ^__^

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kalau soping bersama kekasih hati...laaaaaaaaaagi best!

leh pau cukup2 duit gaji dia....hahha

joegrimjow said...

xelok camtuuu
ish2

::@FiQ said...

murah2 yek... beze sgguh hrgenyer....
ya allah...bes..bess.....

secretname said...

tpaksa bc cita ko dr cita mafia tu joe...huhu..br ada ms..blk leklok yea..klu dulu paksu aku akan call semua org...dia akan beli ikut kemahuan family dia..tu yg best..haha

PuteriSatu said...

ala syoknye joe... husband harus baca nih...harus..harus...

mo0ney said...

joe.english tea sedap joe.kalo kt sini sgt mahal untuk secawan.jd aku rasa sgt berbaloi kau beli..xbeli untuk aku??uhuhu

joegrimjow said...

ye ke|?
murah je tadi sebab die buat offer
klu tau hitu beli bnyak2
ishhh

Willie said...

Hi Thanks for your visit.

Pasal Shopping shopping ni, kalau tak tahan godaan, habis brg dibeli. Hahaha

arep said...

petua shopping...

JANGAN CONVERT

Mamamanja said...

untuk akak xde beli apa2 ker?? hehehe

rhapsody LiN said...

besnye shopping!!
smlm shopping abes beratus gak pastu kne marah.
muahahah~
:p

pn-iena said...

dah jadi jangkit berjangkit shopping ni.. sorang beli yg lain pun ikut beli.. ehehhehe oklah mesti yg menerimanya akan bergumbira.. layan..

Ilidina.. said...

hehe..best btol dpt suami sporting bole g shopping..

mr.syazwan said...

mmg tul duit habis pun bini kite gak
tpi kalau ada bini mcm tu
tu namanye bini nk melingkupkan laki dia.. huk3..
kalau bini den mcm tu da lama kne pukul vontot atas katil
hak3

KhairiL's said...

duit ada mmg best shopping

La DoLce said...

sy punya ader tak?

joegrimjow said...

klu adew
ade la kot
hehe

rasp said...

shopping mmg theraphy gitu :D
tapi ongkosnya perlu ada gak la..
untung 'your other half' nanti nie..having an understanding 'half' :D

neezareef said...

joe
klu dpt wife suke beli belah
alhamdulillahhh

kot2 dpt wife suke beli tp x mo belah2...
parahhhhhhhhhhhhhhh!!!!

miss oren said...

shopping...wah..tersangatlah best

Nur Farhana said...

Ku mahu ubat kurus yerk.. Heehee.. =p

Costa Rica said...

sakan nya dia sopping,..

Tirana said...

Joe..

Kak tirana tahu bab2 jenama ni bila kawin dengan husband sbb dia pandai bab2 jenama sampai ke periuk berjenama pun dia tahu..hehehe.. Kak tirana ni asal dari kampung..periuk dan kuali cap buaya, kak tirana tahu la..hehehe...tapi sekarang ni dah kenal jugak periuk2 berjenama seperti tefal, WMF, vision, corningware and so on..

TiNiE said...

wow weee...
manyak syiok boleh shopping...

Eazy Izzuddin said...

patutla
beli belah rupenya
xD

lieya orange M.I. said...

...best la dpt lelaki yg memahami perempuan suka shoping...
...bukan senang wooo...

...harga body shop sana beza bnyk ker???...

Mohd Nasri Md. Nasir said...

membeli dan membelah..haha

zA zAleA said...

lol...besnyaa..
klu la ada det..
mesti lg bes...
sob2...
nk shopping jugak!!

xuen adyla said...

owh joe untunglah sapa kahwin dengan ko
duit habis xpe
isteri kita juga kan

ayat ni buat pasaran saham mko tinggi beb

trust me....aq nak jadi broker ko la

Jard The Great said...

erkk.... seme ku tak leh pakai.. haha

SuFy said...

utk sufy xder ke?hehehehe...huhu

*take care...shopping beshhh...muahahahah

:. aYu .: said...

shoping?
sape xsuke..
saye suke...ehehe...

:. aYu .: said...

shoping?
sape xsuke..
saye suke...ehehe...

ezzati said...

jom kawennn..hehe

ezzati said...

jom kawennn..hehe

• rOozu • said...

BERSHOPPING ITU SGT membahagiakan~

tic said...

joe ye ke murah.. moh aku oder barang kat ko je lah.. sedapp ko membeli erk..muehehe...:)

nURmALa mAZLan said...

kalau lah suami ku begitu

DilOt said...

aku nak shopping ngan ko la,,,sng dapat ..haha...

untung gler sape jd awek ko ni..bab shopping2 ni sporting gler..

hasni said...

bestnya dpt suami suka bg duit soping
yehaaa

saadah saadun said...

tolong belikan aku minyak wangi tersebut sebagai tanda persahabatan kita...
ahahahahahaha...
p/s: mana tips untuk kurus yg telah dikau war2 kan.. MANAAAAAA????... hohohoho

joegrimjow said...

dah ada dahh
dlu2
huhu
tgok la

ieNn ZaZa said...

xde pape ke utk ku..hihi..ubat kurus pn bole aje..hehehe

piNky LuCiA said...

eh, sama laa kita. aku tak tahu langsung pasal shoping. semua mak yang uruskan.. ;p

momentinlife said...

aku nk tefal tu...
sini mahal gile!!!

John Iverson said...

Yup... kena sayang bini beb...

+akufobia+ said...

huhu.da boleh kahwin la ni eh?cepat la.nak makan nasi minyak ni.haha.

mummYaeesh said...

percaya ke ni tak kisah abis duit utk bini beli brg berjenama? ada lagi ek species cam ni!untung bini uols!
aweks2 yg sigle kat luar sana tu cpt tackle joe!sblm dia declaire dgn awek utara tu..woohoo

weols pun suka branded stuff tp tak sume la!klu mahal nak mamposs ape kejadahnye..unless duit tgh berkepok masa tu tak tau nak watpe..hiks

pessttt..kat york tu ada jual fm tak?woohoo

milimilo said...

untung shopping kat oversea sbb leh dpt sume brg2 yg mahal kat mesia dgn hrge yg murah..bestnye.. tsk T_T

Monkey D Luffy said...

memang berbaloi

puas hati ler semua makcik2 dan sesiapa yg dapat hadiah dr ko

bee said...

tefal tu feveret mami..murah ek kat sane...bgus la tu..angkut semua..da beli semua tu..untuk member2 x der ker...

~LaDy NuHa~ said...

gud job, hahahahha beramal jariah sbelum balik ya. geng geng

asis said...

berkire ye..

Lifesaver said...

lain kali nak shopping ajak aku skali..lalala

+akufobia+ said...

kalau kopak nak makan apa.haha.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW