Share

shalala

kebelakangan ini ku memerhati satu sikap yang buruk telah berlaku dalam hatiku. berkenaan dengan follower. kalau dulu hatiku riang dek ada yang mahu follow blog ku yang tidak seberapa ini, tapi sekarang ku tidak lagi. mesti terlintas, kenapa tidak naik-naik lagi follower ku ini!


hapuskan sikap itu sekarang!!!


perihal follower ini memang hebat. tambah follower merupakan perkara yang ku tunggu hari-hari. satu kaedah untuk menambah bilangan follower adalah 'blog walking'. bila ada mempunyai entry yang bagus, dan anda membuat blog walking, besar kemungkinan blogger yang yang anda singgah tadi akan follow.


itu norma blog


oleh sebab ku mahu menghargai follower ku, setia membaca apa saja karangan ini, ku akan kurangkan membuat blog walking. lagipun memang tiada masa sebabnya sibuk dengan exam. kepada semua followerku, tunggu 8hb6 ni, bila masa ku telah habis exam, ada nyanyian khas dariku untuk kamu semua.


jangan lupa sediakan payung!


~~~~~


dulu ku seorang pemidato. ku bergiat dalam bidang ini semasa darjah 5. ada pertandingan peringkat daerah berkenaan cerita nabi-nabi. sayang sekali, ku kalah dan tiada nombor yang dapat. maklum lah, cerita nabi musa ku bedal nabi nuh. lari topik terus!


semasa di tingkatan 2, ku masuk pidato jemputan. cikgu BM ku ketika itu menyuruhku masuk sebab pelajar tingkatan 3 sibuk dengan PMR. sempena minggu budi bahasa dan ku ingat lagi ku nyanyi lagu budi bahasa ketika berpidato. budak-budak katakan. tapi ku dapat no 2! hadiah rm 100! memang duit itu tinggi nilainya. no 2 dari 4 peserta yang bertanding. lalala~


semasa di tingkatan 4, ku join pasukan bahas, HKSBP di perlis ketika itu. kami selaku memang bUdak baru belajar, kalah semua di peringkat kumpulan. yang paling tak tahan, kami diperli pasukan lawan semasa berbahas. ooh, itu pengalaman yang tidak best dicerita


semasa di tingkatan 5, ku join lagi. kali ini di SAS putrajaya. kali ini agak baik dari tahun lepas, menang 2 dan kalah satu di peringkat kumpulan. walaupun tidak dapat masuk ke suku akhir, kami tetap puas hati. ku ingat lagi semasa perlawanan kedua, kami lawan dengan pasukan sains pasir puteh kelantan, ketiga-tiganya perempuan. dah la pembahas pertama dia comel! lantas semasa dia menyampaikan hujah, ku kenyit mata. gelabah perempuan tu. akhirnya kami menang, mungkin sebab bukan kerana hujah, tapi sebab kenyitan mataku!


kini aku disini.... tiada lagi zaman berbahas, zaman berpidato. ooh, ku rindukan saat itu!. ku ingin berpuisi pula. tapi tak banyak idea yang datang, terimalah kata-kata hikmat ku sebelum tidur malam ni



tidak perlu ambil masa yang lama untuk jatuh cinta kepada seseorang
tapi
perlu ambil masa yang panjang untuk tahu definasi cinta


~~~~


ada video comel,
harap pagi kalian ceria mendengarnya!!




Hop sha la la la la la la la
Daca ma intelegi
Dar daca nu, nu te intrista
Hop sha la la la la la le le
Daca stii sa numeri numara unu, doi, si...!

Cateodata seara stau pe spate
Si ma uit in sus,
Altii numara cate stele-s
Dare eu cate nu-s
Nu incerca degeaba ca oricum nu reusesti
Doar de numeri pana la unu fara sa te opresti

Nu conteaza care ii faza daca nu renunti
Important e sa tii minte ce trebuie sa uiti
Eu as spune ce-i pe bune
Si ce nu-i perfect
Dar ma tem ca o sa ma intelegeti corect

Hop sha la la la la la la la
Daca ma intelegi
Dar daca nu, nu te intrista
Ei, hop sha la la la la la le le
Daca stii sa numeri numara unu, doi, si...!

Cine ar vrea sa afle in ce zodie se afla racul,
Cum se ajunge intr-o secunda in Cuba cu bacul
Si cu ce viteza ar trebui sa ne oprim,
Care-i antonimul la cuvantul sinonim.

Ori mai bine ar fi sa afli cum e cand e bine,
Daca nu gasesti raspuns, il gasesti la mine
Pentru ca deja sunt mici si am inteles
La ce varsta am implinit trei ani.
Mama, ce succes!

Hop sha la la la la la la la
Daca ma intelegi
Dar daca nu, nu te intrista
Ei, hop sha la la la la la le le
Daca stii sa numeri numara unu, doi, si...!

Hop sha la la la la la la la
Daca ma intelegi
Dar daca nu, nu te intrista
Hop sha la la la la la le le
Daca stii sa numeri numara unu, doi, si...!







nota kaki : jumpe budak camni hari-hari ku gomol

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

63 comments:

SASYA WILLIS said...

eee nakalnye..kenyit mata??haha. ;))

As said...

owh pergi HK jugak ke ;)
btw joe sorry bleh ke as bitau, as lg prefer template yg mudah nak komen, klik post comment terus kuar window..takyah tekan dua kali :D
tapi takpe je mana2 selese by u urself and ur other readers..

;)

joe, pasal follower, kuantiti tak penting, what's count is the quality. heh fikir sendiri sbb jow lg pandai dari as :)
take care ya'
all the best for the rest..

joegrimjow said...

camne nak buat tu??
xtau...
nak soh komen trus adew kat bawah camne?

a.b geldofg said...

mcm2 ragam follower
ada saja2 follow
ada yg follow sb btul2 minat utk baca
ada yg nak cari duit
ada yg nak kasi nmpak gler sb ramai peminat

entahlah..........

CikYana(",) said...

sabar la joe
cikyana pun amik masa yg lme nk dpt follower cm skrg nie

cikyana xpksa pun org follow blog cikyana
sape nk follow..follow jer
xmo pun xpe

yg pntg cikyana xsombong ngn kwn2 blog
selalu tegur dorg..joe pun selalu tegur kwn2 blog gk

insyaALLAH nnt bertambah la follower blog joe nie :)

lagu dibwh sgt2 besh n dak yg nyanyi 2pun comei jer kn2

hikhikhik
(",)

CikYana(",) said...

cedey nye
nama cikyana xde pun dlm bloglist joe

:(

AhmadN said...

good entry...

macam as ckp...the numbers dont really matter...why do u write a blog bro?
nak ramai org baca? or nak satisfy urself?

p/s: teruskan berpuisi...!! selamaaat~

iyllienaz said...

eiy..mse PPM kat perlis..illi pon pegi jugak..kat skolah pe ntah..xingat..tp mastu illi f5..haha..

Jard The Great said...

makin rmaai followers.. makin bnyk komitmen.. kan? kan?

:: Bu Boyz :: said...

comey cleopatra stratan... hihi

joegrimjow said...

. ku stuju cik jard
smkin jadi GB, okes, tido dulu semuaa

KhairiL's said...

komen trus adew kat bawah tu kan,
kalu x salah aku la..dia ikut tmplate yg kita guna


rajin blowaking, maka ramai yg masuk blog kita

aku x kesah org nk follow ke x blog aku, sbb aku sdri tau blog aku x menarik mcm blog ko dgn luffy


hehe

milimilo said...

aku akan follow blog yg aku suka je..sape yg ckp follow me back,automatik aku xkna follow wlopon die best..aku xsuke dipaksa..hoho..

aku baru je nak buat post psl dak cleopatra nih..nasib bek dlm draft lg..huhu..ade 1 lgu die aku xingt name pe tp video klip die best yg die bg minum susu dkt sume binatang smpai babi pon ade..

CikYana(",) said...

sama2 joe
uwaaaaa namaku still xde nie

milimilo said...

skrg ni aku xpduli dgn follower dah..aku pduli psl komen..agak2 bile la aku boleh potong rank eazy izuddin tu..hahaha..aku berharap ko buat contest top commentor 1 ari nnti.. :) lol

CaPiQa said...

memang ada yang tak perlu masa lama untuk jatuh cinta. tapi untuk bangkit dengan cinta itu, siapa tahu?

video tu memang cumel.. ^_^

*menanti nyanyian kamu*

CikYana(",) said...

joe pun leh wat gk scroll cmni
sng jer
masuk je web nie

pastu wat jela
http://www.myspacegens.com/handler.php?gen=scrollbox

zareyLLYA said...

ala chumell nyew...
p xpaam dye nyanyi lgy apew...
ahakS!!!

farah said...

mau nyanyi lagu untuk follower?

lagu apa tu?

:P

LotsOfLove-Pearls said...

chomelnyer budak dlm video tu..

Munirah Abd said...

aku juga sgt rindu pentas perdebatan...

terasa diri ini yg berhormat ketika berdebat..lebih2x lagi menggunakan kata ganti diri yang berhormat...perghh vangga2x...hahhah

SRISUFI said...

Saya x pernah kisah bab followers...baru je letak kolum tu dlm 2 bulan..

oh ya..kamu pemidato? kenapa perlu hentikan?? moh joint kami...

Fareast said...

Wow.. sekian lame mcarik lagu nie akhirnye ketemuan jugak.. hak3...

Dulu2 dgr kat skull tp x tau tajuk die apew.. thank Abe Joe..

Ahaks~

p/s: Hop sha la la la la la la la..

Munirah Abd said...

oh ttg bab follow menfollow ini..

bagi aku..biar aku bertukar link sahaja..dan mengetahui update terus dari aku punya blog khas yg di reka utk tahu update blogger sahaja..heheh lagi mudah..sebab semak la byk2x blog dlm akaun blogger tu..hanya blog tertentu je yg aku follow up bebetul..tp kalau org dah nak follow blog kita apa blh buat kan..redha je la..hahaha..

~cik manis~ said...

gile cute!
badan kcik tpi smue buat sdri
hehe

GiGGLe GaL said...

tulisan kamu menarik.. penceritaan kamu menarik..tu pasal la orang stay baca tulisan kamu.. hehehe..

eh..comel la tu..

Lifesaver said...

aku pon mcm ko..excited bila follower meningkat..hehehe :)

psttt: btol ke ko kenyit mata? hehe

SwEeTFoResT said...

akan ku sediakan payong ^_^

Lifesaver said...

cik yana:
jgn sedih sbb nama ku pon xde jgak..lalallala~

Puteh said...

kamu mmg sudah ramai follower.
sudah bole buka fan club.
hiks~

chumilnya anak itu.
begnya lebih besar dari tuan punya badan.
teringat masa mula2 dtg bintulu,
beg puteh juga lebih besar dari empunya diri.
ahaaha~

~Cinta Cukulet~ said...

aa..lagu apa tu? tak faham heheeee...

Miss Hazzy said...

taktik nak menang...nakal eh kecik2 dlu.aish

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.hee cumel la joe neh :P

Dhada said...

Suara dia cumel . Hih

Eazy Izzuddin said...

ohoho....
kiut gler lagu nih
haha
ku suka sangat....
xD

Eazy Izzuddin said...

cepat nyanyi
payung da tersedia...
hiks...

uish
follower blog x meningkat?
ok le 2 da 500 lebey woo
haha
jelez2
=P
xD

shinawawa eyenie said...

"tidak perlu ambil masa yang lama untuk jatuh cinta kepada seseorang
tapi perlu ambil masa yang panjang untuk tahu definasi cinta"

ska ayat ni..pnuh mkna..
bljr berpuisi ler mmg da yng myukai anda dr jauh...~.~
tiada kata seindah puisi...

nURmALa mAZLan said...

oooo....suke eh kalau ramai follower..

sharamli said...

budak2 p0n nk g0m0l?

ain said...

joe mesti belajar yg serba boleh kan!

xuen adyla said...

cleopatra stratan best ok
aq minat gila
siap burn masuk dalm 1 cd

joe pasal debate dulu pun aq pernah kenyit mata kat pasukan lawan..
sebabnya dia tu asyik tulis point nak bom aq balik..
so aq tpk cara kotor huuhu desperate time need for desperate measure kan?

so aku kenyit mata kat dia and dia terus letak pen xtulis apa2..

time dia baca speech tu, aq tgk tepat senyum manis nak mati dia gagap owh..hahhaha..

taktik kotor gila..wahaha

rasa bersalah pastu aq ckp sori. dia ckp xpe x dia sebab tergoda..haaha sengal..

tehais said...

Followers beratus2 tak cukup lagi ka joe? hehe.
Tpaksa la aku beli baju hujan nanti..haha.

Ko pasti ke pompuan 2 kalah sebab terkedu sbb ko ngenyit mata?
atau ko ada "wat" sesuatu yang ko tak perasan..ngeh ngeh
btw,tahniah sbb menang pidato/bahas dulu kala.

tehais said...

Budak kecik cleopatra tu memang comel.Aku ada vc versi bi skalie lagu nie.

||alis|| said...

dagu dia cantik *i mean si cleo itu*

jumpa hari2 nak gomol?
carik la mak yg lawa, bapaknyer ku lihat gen dia dah hensem dah.

follower? ntah la...

memula;
i follow u, u follow me..

pastu;
i follow u, u tak follow me pon?

end up;
eh; sila laa follow blog ai yer? (padahal baru sekali hantar komen kat aku tuh~)

haih. manusia.

babymiLosh said...

udah sediakan payung..
mawu tunggu nyanyiann kamu :)

rhapsody LiN said...

pagi td bru lepas buat speech
lalala~
:p

rhapsody LiN said...

owh..da penah dgr lgu tu.
kakak lin pnye ringtone
haha~

nj said...

Brother...
Salam singgah...all the best in your blogging activities...

Mohd Nasri Md. Nasir said...

kamu lupa 1 perkara..
blog walking juga boleh mengeratkan silaturrahim..

ieNn ZaZa said...

cumelnye bdk kecik tu..hihi..
tgk video tu ilang stress..menonton smbl tesengih2..hehe..seb baik bos xde..

wawa_wanie said...

huish..nakalnyew..blek kenyit2 mata lak..amboih.. :p

secretname said...

ntah2 daku yg kalah ms joe kenyit mata..hehe..stdy2..daku ada byk versi bdk nie nyanyi..mmg cumel bangat dong

aianna said...

sy comel cmtu..mahu gomol2kah?
wakaka!!

ehh joe..i gurau saje..lalala~

fafarafa said...

oooo. behtu org yg follow privately camne??? maybe ko taktau. sbb xde dlm list ko. hehehhehe

redbirdfe said...

hye joe !
ni url baru blog red.

chronicles of mine.


http://redloveshe.blogspot.com

chipsmore said...

sy suke folo org..hehe

pink_butterfly said...

uihh..kira bbisa la tahap kenyitan matamu itu kan joe...

mummYaeesh said...

comel giler clip tu...ni yg wat tak sabar nak ada baby gal!woohoo..

nak tunggu gak la 8june ni (sambil check blk senarai follower uols..weols follower uols ke?)hiks

Monkey D Luffy said...

kalau pandai cakap

sesuai jadi bisnes man ni :)

akutieka said...

bgga tue anak sedare kpd riak haaa jaga2 joe
ko nk exam tu...

Mamamanja said...

dah 500 lebih followers.. ok ler tuh.

SuFy said...

comei jek video tuh!!huhu

*follower..da ramai da tu..

bee said...

hoop..sha lal lala lala la...6t mandi kat jamban nak nyanyi lagu ni la..woo-heee..best nyer...tunjuk kat aiman musti suke vid nii..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW