Share

nafsu IC

kebelakangan ini amat jarang ku online. rasa rindu membuak-buak terhadap blog ini. ada masa ku guna untuk update sahaja. untuk ziarah-ziarah, cuma kebetulan kalau ada entry menarik baru ku ziarah. bukan mahu berlagak atau apa, tapi kene faham, sekarang musim exam.


tinggal seminggu je lagi. dah la paper berderet-deret minggu pertama ni. mana tak runsing. nak tak nak, ku kene struggle habiskan semua. kini hampir keseluruhan akan habis. berkat mengurangkan masa online, silibus ku semakin hampir untuk tamat.


universiti of sheffield ini ada perkara yang menarik. walaupun yuran pengajian mahal gedabak, tapi ada satu perkara untuk covernya balik. international student yang dapat 60 keatas akan dapat 2000 pound. lebih kurang 10 000 duit malaysia. banyakkan?


sebab itulah aku struggle

hehehe


mungkin itu faktor sampingan. siapa yang tak mahu duit free rm 10 ribukan? tapi ada benda yang lebih bermakna lagi selain duit. iaitu...


ilmu


ye, benda ini amat hebat. ilmu ni boleh diguna untuk tahun-tahun mendatang. bilamana kita mahu kerja dan bila mana kita mahu buat apa sahaja, ilmu kene sentiasa ada. tambahan pula ilmu berkaitan dengan benda yang kita tak berapa nak minat, kene la belajar lebih


~~~~~

ku tidak suka untuk belajar dirumah. bukan sebab rumahku buruk, amat besar untuk 3 orang duduk bersama, tapi sebab ku alah dengan desktopku. tengok je desktop, ku mesti mahu online. ini buatkan ku lupakan study.


tempat biasa ku pergi adalah
library St george
IC


2 tempat ini memang sesuai untuk study. ada silent study space di IC membuat ku suka untuk luangkan masa disana. tambahan lagi ada....



~~~~~


2 hari lepas ku habiskan masa 4 jam di IC. campur study+tandas+cafe+betulkan urat=4 jam total. biasanya kalau ku tensen sangat, ku akan pergi gym. jarak gym dan juga ic dekat, lebih kurang 800 meter sahaja.



hari itu ku ambil keputusan untuk menelaah math di tempat sunyi sikit. ku ambil tempat, dan memulakan latihan


gaya seorang student universiti belajar!!

tapi tidak kekal lama....

semakin lama semakin tak paham...


haiyoook. banyak telah ku tak ingat. untuk ingatkan kembali, ku betul-betulkan urat. semasa ku betul-betulkan urat (menggeliat) ku perasan ada amoi cantik. mata sepet rambut beralun. bukan china tapi ..... amat putih. fuuh. memang comel!



ku yakin dia orang korea



ku betulkan kembali niat. joe, study, bukan usha pompuan! ye, study. tiba datang mencurah-curah formula math yang ku tak ingat tadi. cepat je jawab. bagus, macam ni ku suka. yakin menjawab sehingga tak perasan akan amoi tadi.


setelah 2 jam berlalu. waktu rehat. ku akan ke cafe untuk ambil hot chocolate di vending machine. neslo tiada, terpaksa la minum alah ni je. sampai disana, ada 2 orang yang beratur. ku terpaksa berlagak romeo lagi sambil beratur


tinggal seorang lagi, datang seorang perempuan ku istilah legend beratur di belakangku. wahh. ini mat saleh. hanya berskirt pendek dan baju agak tak sesuai untuk belajar kufikir, berada dibelakangku.


memang hati berdebar, tapi ku masih berlagak romeo. selepas giliranku mengambil air, ku isi syiling 1 pound dan menekan butang 70 untuk "hot chocolate". ku memerhati perempuan itu melihat cara-caraku menekan. entah, mungkin punggung ku sexy semasa mengambil minuman itu pun ku tak tahu!


setelah selesai ku mengambil, dia bertanya kepada ku.


"could u please help me"
sambil matanya menggoda. ku salah faham...

"yes"
hanya perkataan itu keluar.
dia memberi syiling 1 pound
ooh, baru ku paham, minta tolong untuk isi air


"what u want?"

"same with u"


bila dia cakap "same with u" hatiku gundah gulana. ku yakin dia bukan orang tempatan. melalui accentnya, mungkin orang ireland (suka hati je bedal).

selepas memberi kepadanya, dia ucap terima kasih dan ku terus ke tempat duduk untuk minum. perempuan itu menuju ke tempat seorang lelaki yang hensem. lelaki itu senyum padaku. mungkin kerana ku menolong awek dia???


entah la....
(nada frust)


~~~~~



niat ni mainkan peranan yang penting. kalau lagho skit, mesti kita betulkan kembali. ku syukur sebab ku masih lagi boleh control nafsuku. pergi IC untuk study, bukan untuk usha perempuan!!!

paper math 28 hb 5. doakan ku yang terbaik semua




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

61 comments:

CaPiQa said...

joe.. kamu lebih kenal diri kamu. atas keyakinan itu, doa kami sentiasa untuk kamu. ^_^

*yakin kawan2 lain juga begitu*

pink_butterfly said...

mungkin punggungku seksi ketika mengambil minuman???


hahaha...ayat tak ble tahan...



anyway, gudluck joe! jaga sket mata tu...kang rugi ilmu yg d blajar...terbang mlayang~~~ huhuhuuu

syafawani said...

hehe..joe study lg penting ya..jg usha2 ya..:)kasik bereh exam dulu then baru bleh online..huhu..sob3

sharamli said...

study2

joegrimjow said...

skrg tengah rajin ni!!

rhapsody LiN said...

biasa la tu..time study dugaan belambak2
hoho~
:p

mummYaeesh said...

10k..banyak tu??bleh kawin da!woohoo

uols ni kan klu kawen sure lunyai ur wife u kejekan kan..??whoops!

anyway all d best in ur exam.

p/s ku sgt menyampah math!adeh

Precious said...

Teruskan rajin ek! Good luck to you! Harap Joe akan pulang bersama sekeping ijazah! Yeay ...

KhairiL's said...

gud luck bro

=)

pwincess AJA said...

gd luck tuk exam!!!
chaiyok3.;)))

SASYA WILLIS said...

haha(gelak sorg2 bc n3 kamu ni)..

btw GUDLUCK 4 ur xam. ;D

Anis Mohd said...

urm ..
wat sesuatu kena betulkan niat .

Puteh said...

puteh doakan kamu berjaya dengan cemerlang.

do not try your best,
but
do your best!!

joegrimjow said...

doa camtu la mau di dengar

Nadhirah Zamrose said...

selamat berjaya!
perasan x kt blog kamu ni ade cross?
kt bahagian "cergas mengupdate"
klu x silap la...

joegrimjow said...

mane mane?
xjumpe pon
spider ke cross?

k.A said...

semoga Allah mempermudahkan semua urusan kamu
all the best

bEEdLE d' bARd said...

gdluck 4 exam.. =)

Lifesaver said...

joe, perempuan mat salih tu usha punggung ko ke???

study! jgn usha awek! usha buku je..hehe

psst: good luck!

::@FiQ said...

iskk..isk...
bro...
kalo la ko tau result math serta add math spm aku berape...
sedeeehhhhh

NuR said...

beshnyer joe.. dpt belajar oversea.
anggap je nmpk amoi tu sbg iklan tak berbayar.. haha!

ok..hope u can do well in ur exam.

Chekgu BaniHassim said...

haha..
bsr godaannye ek??
tp tak salah kalau buat 2 keje dalam satu mase kan??
sambil study sambil usha aweks...hehe

Railey said...

Joe... Part Punggungmu... Membuatkan Aku Mahu Mengaku... Yang Aku... GAy!! Hahahahaha

ayin jemin a.k.a ain said...

bestnya tmpt kmu study..
bwa la sy study d situ..
cni bising la...

hurm..study2..
exam!!!

Babyjane[The Juliet] said...

hehehe ayat ayat yg tak leh "go"
:D

Babyjane[The Juliet] said...

hehehe ayat ayat yg tak leh "go"
:D

shinawawa eyenie said...

28hb 6?!..k 28 hb 5...
chayok2 frdzul asyrf...
bt terbaik dlm exam...
dpt 2000 pound...blnja..~.~

Nadhirah Zamrose said...

ade joe.tgk btul2 kt blog mu itu.tgk kt bahagian link tu (cergas mengupdate).

zAkiAh_AbDuL said...

all the best exam
igt, study bukan sebab duit 2k tu.
i heard ramai yg susah hati sebab takut tk dapat duit tu..
ish..ish..

btw, byk link kt blog awk? tapi link blog jiran ni takde pun ;p

salam..

teamdakwah said...

well..aq pun da lame x online..
bukan sebab exam..tapi sebab modem x smpai lagi..hua hua

teamdakwah said...

well..aq pun da lame x online..
bukan sebab exam..tapi sebab modem x smpai lagi..hua hua

green said...

sama..on9..update pun x secergas dulu..
xde kena amek exam pape pun..

mishl i n z said...

huhu..
gud luck yeah exam
;D ;D

cik syahira said...

salam..
a'ah la..
28/6 ke 28/5 ni?
ish..ish..
apa-apa pun semoga berjaya.

GiGGLe GaL said...

Gudluck eh joe.. ngaji molek2 deh...

erm..bila dengar kamu cerita belajar di obesi tu..rasa cam terkilan jak sbb aku tak berpeluang seperti kamu.. hehehe.. bukan salah sesepa pun ..salah aku gak.. hihihi..

akutieka said...

hahahaha...
usha la awek tue smentara ader ms neh
hehehe..

joegrimjow said...

hee
da tuka da
xpasan plak bulan 6
huhu

ciK LyndaWawa igUana said...

good luck kawan!

PINATBATE said...

study..study..
good luck..!

a.b geldofg said...

o kt sana musim exm ye
kt malaya skrg musim durian

Monkey D Luffy said...

erk

mcm ni aku nak apply master luar negara ler

nak cr supporter ni

muahaha

sutera putih said...

gud luck dear,,,,
study smart k,,
;p

Precious said...

Heh heh .. Joe, operation aborted tuh sbb nak bagi ko concentrate giler abih kat studies jer. Blog tuh tgh problem, leh letak blakang jap, k!

hysMan.. said...

blajo wehh..
10 riban sape nak bagik??

SuFy said...

alhamdulillah, sure excellent reslt!!

Mamamanja said...

utamakan yg lebih penting

10 ribu banyak giler...

Syima Syaz said...

joe..
goodluck utk kamu
saya doakan yg terbaik utk kamu
masa depan yang gemilang terbilng terbentang luas utk kamu joe...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

مع التوفيف والنجاح في الامتحان
ربنا يسر ولا تعسر

doakan akk gak..final 31 n 2

tehais said...

Gile la.dapat duit gedabak tuu :P
Share sikit..keh keh keh..
Untung2 blaja ober c.
Kalu la kat mesia depa wat cmtu..huhuh

Emm..IC stand for?

sayalahfaizul said...

assalamualaikum... salam maju jaya berblogging (diterima ke perkataan ini dalam kamus dewan?)

salam singgah menyinggah... dah follow blog ni. jemputlah singgah ke blog saya...

salam menyemak... hehe

kotak hati said...

hye joe.thanks for visiting my blog!

Jaj@n said...

o0oo..belom abes exam ke..??

xpe2, aku paham perasaan ko.. aku dah alami nyer..hahaha..

godaan dan cubaan bnyak giler..hihi

woisshh, biar betol markah 60 keatas dpt 10k..?? best wooo..

kaya aku klau gi tu..dah la result aku dah kuar.. klau aku kat tmpat ko aku dpt 70k.. woissh, biar betol..!!

ZaHiRaH said...

ehek3..seb bek tak terngorat..kalo tak mesti dpt senyuman buku lima dr boipren pmpuan tuh.hak3..neway, gd luck 4 ur exam eh. aja aja fighting!

nadxoxo said...

hoho selamat ber-exam!!

xpela skali update, banyak cite. leh baca lama2 blog ni :P

penjenayah.merah.jambu. said...

peh..nak sepoloh riban tu..
ops,termata duitan..hehe

Arra JaSmY said...

joe2...sempat lagi kamu..smbil selam minum air eh,dah tu nampak awek twus igt sumew formula math,aiyok..

Naseb bek la kamu btulkan niat,lain kali sblum g kat ic tuh,solat sunat dulu..ahaks.=p

Eazy Izzuddin said...

isk3
mase bole ea usha2 aweks2...
=P

study2
hiks
exam da dekat
btw
gud luck ea!
=D

xuen adyla said...

joe sayang aku doakan yang kau dapat jawab soalan exam kamu nanti

aku juga berdoa agar Allah lapangkan dadamu, agar Allah kuatkan memorimu, agar Allah bimbing hatimu, agar Allah menjagamu.

selamat menjawab peperiksaan ya abang joe

ieNn ZaZa said...

semoga bejaya...
usha awek bkn xboleh..tp bepada2..hehehe..

milimilo said...

bagos la sbb ko bjaye kawal psaan mase stdy..ish,time stdy la mcm2 gangguan nak dtg..aku cume boleh betul2 fokus study time last minit nak exam je..

milimilo said...

eh,lupe plak..all the best for ur next paper.. ;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW