Share

kisah handphone


bangun pagi-pagi hariku dah blushing. auuuww. ku kan laki pemalu. link ni buat ku blushing...


~~~~~


bercakap mengenai hp, ku memiliki beberapa hp. hp pertama ku guna adalah nokia 6680. setelah dicuri (hukhuk, sedeyy) ku guna nokia 33skupang (terus turun pangkat) lepas tu ku beli sonny errickson p990i. disini ku angkut samsung tocco. dan latest, ku beli i phone. ooh, semua hp ni ku sayang!!


~~~~~


bumi sekarang berada di keadaan kritikal. dikuasai oleh 2 mafia terulung. satu menjaga bahagian eropah, dan satu lagi menjaga bahagian lain termasuk benua asia yang luas terbentang.


yang menjaga eropah
great pervert namanya
mendapat gelaran itu disebabkan selalu mengintai anak dara mandi



yang menjaga bahagian lain
joegrimjow namanya
diambil dari nama benua antartika



walaupun kedua-duanya merupakan mafia handal, cukup hebat di medan pertarungan bersenjata mahupun tanpa senjata, kedua-duanya tidak pernah bergaduh. ada rahsia di sebalik kenapa mereka berdua baik!


hari ini joegrimjow mahu menjalani kehidupan biasa. semalam baru dia dan ahli lain berjaya memporak peranda kan balai polis thailand. alasan? balai polis itu begitu banyak korup!


semasa berjalan-jalan, joegrimjow terjumpa seoarang budak. comel sangat! budak perempuan. walaupun kerja seorang mafia terulung, tapi hatinya tersentuh dengan kecomelan budak itu. mungkin sampai masa untuk dia mempunyai anak sendiri barangkali!


dia menguatkan diri untuk bertanya kepada budak itu


joegrimjow : budak, apa nama?
budak : salam pakcik. saya paloma dorantes.

joegrimjow : oooh, kau ni anak yatim ke? apsal berkeliaran seorang?
budak : haah, ayah saya dah meninggal, tinggal mak saya je sekarang.


joegrimjow terpaksa mengawal percakapannya. dia cuba berlagak kasar, tapi kecutean budak itu memikat hatinya. dalam hatinya berbisik, sudah pasti mak dia lawa!


-cutenya budak ini!-


joegrimjow : napa jalan seorang2? tak takut dengan mafia?
budak : tak. saya tak buat salah, buat apa nak takut dengan mafia?


joegrimjow : kan mafia hatinya kejam. suka bom bom orang
budak : tak pe, tak takut. pak cik nak pegi mana ni?


joegrimjow : panggil la abang. pakcik tua sangat!
budak : ala, saya kan budak lagi. pakcik ni nampak seusia mak saya. takkan nak panggil abang


joegrimjow : ye lah ye lah. nak pegi jalan-jalan. boring kat rumah
budak : jom ikut saya ke masjid


joegrimjow : haaaaiiissshhh
budak : ala, kita semyang jemaah. banyak pahala.


joegrimjow : weekkk, tak mahu


tiba-tiba hp dia berbunyi. ada msg dari penolongnya di bahagian selatan china. tertera msg


bos, esok bos jangan pegi mana2. bank kat sini baru masuk duit.
esok kita rompak bank ni!


joegrimjow mengorat senyuman. esok harinya tak bosan! dia terlupa akan perbualannya dengan budak itu tadi.


joegrimjow : napa mahu semyang kat masjid? kat rumah kan boleh
budak : masjid banyak pahala.


joegrimjow : sapa cakap????
budak : pakcik beli hp pakcik tu bapa ringgit?


budak itu bertanya akan hp yang dilihatnya tadi. joegrimjow menunjukkan hpnya nokia 6680. walaupun tidak se gah mana, tapi ia merupakan hp pertama dibeli selepas spm

-hp kenanganku-



joegrimjow : lebih kurang rm 1350
budak : wahh, kayanya. saya pakai hp ni je. mak saya beli 2nd hand dengan harga rm 50 je

-hp milik budak itu, hanya rm 50-


budak itu menunjukkan hpnya. memang cikai kata hati joegrimjow. tapi sesuai dengan budak usia 4-5 tahun.


joegrimjow : apa kaitan dengan hp?
budak : gini. 1350 bahagi 50 dapat bape?


joegrimjow memang suka dalam math. dengan sepantas kilat dia menjawab


joegrimjow : 27. hehe
budak : cepatnya pakcik kira!! ok, kalau kita semyang jemaah, pahala diganda 27 kali ganda. kalau semyang sorang-sorang, dapat 1 je. sama lah macam hp ni. kalau pakcik smyang sorang-sorang kat rumah, dapat hp saya ni je. tapi kalau pak cik smyang jemaah, pak cik dapat hp yang pak cik pegang tu. 27 kali ganda lebih hebat. hehe


joegrimjow tersentak. begitu hebat budak ini! membuatkan dia insaf. terkejut dengan budak itu telah menegurnya. dengan cara yang cukup sinis. dia meminta izin dari budak itu. katanya ada hal mustahak!


dia mengambil hp dan memberi msg kepada semua pengikutnya.

mula dari malam ni, kita sembahyang jemaah kat ibu pejabat, arahan dari seorang ketua!!


~~~~

nota kaki : mafia wars ku dah level 225, sapa mahu geng?


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

75 comments:

DeVoTeD LiLy said...

hahaha.. klaka plak..
bole plak buat cite sal hp cam ni..
bnyak idea...
patot pon mereke2 di luar sane mengakui kamoo bf mereka..
heheh=p

joegrimjow said...

auuwww

Miss Hazzy said...

finally mafia insap...huhu

byak tol idea kau joe..suka suka

naqiubex said...

Tak boleh blargh.. lawak betul la..
terutamanya ttg nona2 tu syok sgt denganmu hahaha

khaLifah feDi said...

emm...........aku geng yg ke bape ekk!!!

miss oren said...

hukhuk..
pakcik, dah nak semayang jemaah tu dahla jadi mafia erk..hukhuk

haruan tasek said...

joegrimjow insaf le ko jangan jadi mafia

milimilo said...

wah joe..jd rebutan cewek2 kat sane ye..ngeee.. cmane eik muke ko blushing..haha..

olahan cite ko ngan dak kecik tu mnarik..aku pnah dgr cite ni..tp xingt version ape..

SASYA WILLIS said...

suka dengar citer kamu :)
Keep writing ur best story..

milimilo said...

xberminat dgn game mafia wars..kenape sume org addict mafia wars..best sgt ke..world of goo lg best kot

cikeYda said...

wakakakakkakaka...
kenaknya d hati ku en3..
ngam juga 2.. dpt pengajaran lagi..

naDDy said...

ade je idea...msj dlm senyuman..hehe

Lifesaver said...

pndainya~~ kita minum susu dulu!!

hehe

Nur Farhana said...

Ececeh.. Kembang staman udah.. Hak hak hak.. Pngaruh kamu di pantai timur sehebat kesah tuntutan cerai isteri akhil hayy.. Panasss.. Hoho..

Tahniah mnjadi jejaka pujaan ramai.. Hik hik hik.. Blog kamu mmg best, kaya dgn imaginasi yg punya mesej trsndiri.. Kalo msuk reality TV blogger idol, pasti kamu mnang.. Heehee..

*ku pakai fon gak.. tepon umah jek..*

Anis Mohd said...

ha3x..
kelakar..
kelakar ..
tenggelam cite sal hp n bdk cute tuh bila baca n3 org gila2 kan joe.
ha3x..
anis gelak guling2...
ada erk org cm tuh.

SwEeTFoResT said...

seorg budak yg sgt5 cute..dan satu cite yg sgt5 menarik..hehehe..

Precious said...

Waaa ... fenin aku ngan citer kali nih!

blackskin said...

link mafia wars abng joe?
Nak join jgk...haha~

joegrimjow said...

hek hek
jom jom

add la kat facebook

• rOozu • said...

ade facebook ke?

owh mafia facebook er?
huhu...

jemaah lah k.
jumpe kat masjid.
awk imam.

mummYaeesh said...

hamboii siap link lagi tu..harus minah tu arini hit smpai 600-700 mcm uols kekdahnye..woohoo!mcm ni weols pun nak reka cite kat blog pasal uols la..puji2 lambung2 sure uols link kat ur blog kan..woohoo

btw, uols guna iphone ek..kagumnye mahal tu ni mesti slalu sembahyang jemaah kan..ahaks!

Redbloodsnow said...

hahaha..bijak n cerdik nyer dak tuh joe. kan dh terkene sebijik ko..hakhakhak

:P

Jard The Great said...

tanpa blog.. maka tak kenal la aku dgn korang2 yg muda-mudi nih.. wakaka...

itulah beshnya blogging...

sharamli said...

entry tayang hp ke ap?
cute bdk tu

mo0ney said...

budak tu comel cam aku kecik2

LotsOfLove-Pearls said...

Wahaha.....
game lak..

org opis LOL kaki game nie...

keja pown tinggal jap..
huhu...

Eazy Izzuddin said...

wah!
manyak hp
hiks

pandai betul budak itu ea
xD

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

haha..kusiap ambil hp ku yg cikai tuk mengira math...ngeee :D (begitula selalunya aku..haha)

tomey giler budak kecik tu :)

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

sembahyang itu tiang agama....

miss GAZA said...

joe,
free2 watla typing test..
pastu tempek kat blog mung utk tatapan gf2mu dluar sana..
hehehe
:p

KhairiL's said...

hoho,
aku x maen mafia wars kt fb
layan pet society lg best

sufy said...

wahh!!epi bufday n all da besh sume!!huhuhu

Nadhirah Zamrose said...

uh rajin menulis...ade je citenye...wee~

sufy said...

x minat mafia, ramai yg invite aku join tp tu dak lelaki nya game..x beshhh..

*gal sume, men la sorothy life lg besh..hehe

anakcikmad said...

berkhutbah dgn comel budak tu...
bijak betul...

tahniah~sbb jd pujaann ramai~hehe

rhapsody LiN said...

abg joe, tetibe lak blog Lin byk comment. sungguh kuat pengruh anda
hahha~
:p

time kelas ptg td pon still hot pasal abg joe.
kepala dah tumbuh tanduk menyakat diorang ari nie.
lalala~
(^_^)

joegrimjow said...

hekhek
blushing

Monkey D Luffy said...

entahlah siapa yg menawan hatimu ini jejaka

muahahaha

~miszirdawaty~ said...

wahaha~

xuen adyla said...

wah joe semakin femes

baguslah pencapaian ko skang

ahahhaha

mafia wars

aku main

myspace kut
hahahha

nak link ko punya la

xuen adyla said...

sila tinggalkan dichatbox
TQ

atty's said...

kelakor lor ko ni joe..ade je idea ko..manyak gak hp ko ne.

Babyjane[The Juliet] said...

mcm2 idea u ekk
ahahhaha
mafia wars tak best
:P

tehais said...

Joe jadi pujaan rmai ke?auwww.haha
Blik mesia nnt bawak blek menantu skalie la ek?hehe

joegrimjow said...

ok!!!

tehais said...

Bes sgt ke mafia wars tu?huhu.
Dlam tagged bnyk yg bg msg ttg game tu..huhu

pe pun,ko mmg tere la camtumkan cita ttg nset,mafia wars dan tazkirah..hehe

Chaiyok2!

piNky LuCiA said...

sejuk ibu mengandung kalau dapat anak cute dan beragama gitu.. waaa... boleh panggil ustazah cilik.. hehe

lupekanje said...

sungguh mulia mafia itu...

mamma mia! said...

ni kisah benar ke wey??

TiNiE said...

joe..
nak iphone juger!!!
hahahah

Cookie Monster said...

yaaaaa
mafia war
na temuntah men bende tuh
tp skang da bsara da sjak tenet kene ptong
wahahahaa
:P

joe skunk femes ohh 1 m'sia sbut2
walala~

LYA said...

mmg gegila pale otak budak tuh :)

~cik manis~ said...

besnye kne promot oleh LIN.
manis nak gak T_T

bEEdLE d' bARd said...

nak ikut semayang jemaah gak

MH said...

Bagusssss & terbaekkkkkk...

~Cinta Cukulet~ said...

mafia..mafia jugak..solat jangan lupa hehee

joegrimjow said...

cite buat diri tenang

Azfar R. said...

hehehe.
bro, for the sake of that iphone lah.

ezzati said...

ceh..bru je ingat nk komen apa kaitan ngan henpon...x jd..

..n ingatkn ketua mafia tu nk kumpul labh rmai org jd geng..lg byk dpt duit..hehe..

pandai ko ehhh

-WaN- said...

hambik ko.kan dah kena...kekeke

pndai la wat cerita.boleh masuk audition anak wayang la.. :D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu...N pnh gne 6680 tu..lame gak..2tawon lebey..syg gilerr hp tuu...

Lili Puteh said...

idea kamu memang menarik.
sapa sangka cite hp bertukar menjadi keinsafan.
tabik la bro!!

memang patut semua wanita menggilai kamu.
lili tak dapat jd gf, jadi sahabat kamu pun tidak mengapa.

gudluck paper sok kay!!
ku doakan kamu.

nurulbalqis said...

hehehe..
cerita mafia tu best! dan budak tu memang sangat sangat comel! Joe, balqis link blog joe eyh! :D

Princess Liyana said...

insaff dgr..huhu mari sama2 tmbh pahala;)

sutera putih said...

giler comel budak 2,,,,
cam nak wat adik angkat jer...
hikhik...

John Iverson said...

Kamu mmg legend la bro... x rugi follow blog kamu HAHAHAHA

farah said...

ouh, joe sudah menjadi rebutan

:)

geeds said...

haha.
cute larh all those crush2 thing.
the i-like-you thingy.
haha.
:)
math wizards can blush t0o~

penjenayah.merah.jambu. said...

insap2..
hahaha..
tak minat men mafia wars walaupun banyak invite,TAK RETI SEBNARNYE..ops,rahsia2..

chipsmore said...

3310 is da best..baling anjing pon..anjing jd sawan..hakk

joegrimjow said...

anjing cni x
beso2 cam kuda

DilOt said...

hp mahal2 wat pe...hp murah2 sudah...pencuri nak amik pun ragu2...hikhikhik

lea said...

terkena jugak joe dengan budak tu
ngeh3

FARIE said...

cheh!! lyn mafia wars gak ker..

adoiyai~
insaf..

asis said...

bgus budak tue..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW