Share

blog kedua

semalam ku hanya post satu entry. bukan ku tiada di depan desktop untuk online, cuma saja sebab hari sabtu merupakan hari orang jarang berblog.


betul ke?


boleh check sendiri statistik kamu. bagiku, yang online pada hari sabtu adalah orang yang benar-benar terlekat hatinya dengan dunia blog. orang sebegini akan baca entry kita sampai habis. kebiasaanya la


kot kot


sebab tu ku buat entry yang agak serius pada hari sabtu. untuk sama-sama fikir. tak de la serius sangat, cuma perlukan sikit akal untuk berfikir. hari ahad pun kurang, tapi lebih ramai yang akan online berbanding hari sabtu. jadi hari ini 2 entry ya


~~~~~


ku terfikir untuk buat blog kedua selepas ini. khas untuk satu lagi duniaku. apa dia? tunggu.... tapi ku risau. risau kerana mungkin blog pertamaku akan jeles...



~~~~~



zamani lelaki idaman universiti malaya (UM), sukan, kepimpinan dan macam-macam lagi semua dia gondol. kalau tahun pertama menang acara bowling dengan jatuhan purata 276 satu game, tahun ke 2 dia memenangi pertandingan aikido peringkat asia pasific. itulah kehebatan dia!


kehebatan ini membuat dirinya terkenal dengan gadis-gadis satu UM. kekacakkannya juga mungkin salah satu faktor dia terkenal.


lily wani merupakan wanita yang nakal. dia gadis pintar. memiliki IQ 176 dan antara yang terbijak di antara kawan-kawannya yang lain. perkenalan zamani dengan lily wani di perhentian bas berdekatan mid valley membuahkan cinta dan cinta ini dibawa ke jinjang pelamin.


6 bulan bergelar suami isteri


berita dari doktor yang mengatakan lily wani mengandung membuatkan hati zamani penuh dengan bunga-bunga indah. seperti bunga berwarna kuning di peak district, begitulah perasaan gembira zamani. syukur dengan bakal kehadiran anaknya yang akan memeriahkan lagi rumah tangga mereka


dek kerana tidak dapat melayan suaminya ketika sedang mengandung, lily wani membenarkan untuk zamani berkahwin lain. hajat ini memang tidak disetujui oleh zamani dan permintaan itu ditolak mentah-mentah. lily wani syukur dengan cinta yang begitu mendalam zamani kepadanya.


10 bulan kemudian


kehadiran mikal, anak zamani dan lily wani memang disambut dengan air mata kegembiraan. kini cukuplah mereka mempunyai keluarga, suami isteri dan juga anak!


4 bulan kemudian


selepas habis pantang, lily wani terpaksa menyambung pelajarannya yang tertangguh semasa melahirkan anak ke peringkat phd dalam bidang psikologi. mikal dan zamani tidak ikut sama sebab perginya lily wani hanya untuk 5 bulan.


2 bulan kemudian


perasaan lelaki menghantui zamani. rindunya kepada lily wani terubat dengan jiran baru yang ada. najihah namanya. perempuan berbadan kecil molek yang berasal dari kedah ini memikat hati lelaki zamani. pampers mikal kadang-kadang najihah yang tukar.


najihah kematian suami. suami najihah merupakan kawan zamani ketika kecil. untuk mengelak maksiat dan umpatan orang setempat, zamani meluahkan isi hatinya kepada lily wani untuk berkahwin dengan najihah.


najihah setuju
lily wani meredai
zamani gembira


begitulah berkahirnya kisah kahwin 2 antara zamani dengan lily wani dan juga najihah. mereka berbahgia buat bulan-bulan mendatang, setelah lily wani balik dari pelajarannya, mereka tinggal serumah. zamani cukup handal membahagi kasih sayang kepada isteri-isterinya

-berdua lebih baik?-


~~~~


ku mahu jadi macam zamani. bukan berkahwin 2, tapi memiliki 2 blog yang ku akan agihkan perasaan kasih sayang sama rata antara kedua-dua blog ku ini. ku yakin 2 2 blogku ini mampu bekerjasama untuk memberi kepuasan maksimum kepada anda!!




apa-apapun.
sayangku pada blog pertama memang tersemat kuat
blog pertama ibarat gadis yang hebat
ku suka, dia suka, kami berdua sama-sama suka!

-muka yang lain terpaksa diblur-
klik gambar untuk hasil lebih menakjubkan!








Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

49 comments:

ARYN said...

aku setuju sabtu jrg org berblog. mybe weekend masing2 ada urusan & bercuti..

wa, ct lily & zamani tu buat suspen je..haha

LotsOfLove-Pearls said...

..pun terfikir nak buat blog lain tapi masa pulak nak kena fikir..
huhu..

mayb ader baiknya jugak..
kalau LOL nak buat blog lagi satu mayb utk puisi or picts or diff from yg lama..

gadis sebelah cun hooo...

joegrimjow said...

SUSPEN LA BARU BEST
ok
tido dluuu

Tirana said...

Pandai Joe buat analogi...poligami dan blogami...hehehe.. Kalau ada masa dan ada kemampuan, tak ada salahnya ada lebih dari satu blog.. Kak Tirana pun ada dua blog..satu lagi blog resepi..hehehe.. Cukup la kot rasanya dua blog sbb dua blog ni pun kadang2 tak termampu nak update...

rhapsody LiN said...

Lin pn ade blog ke-2 tapi tak ramai yang tahu bout dat sebab 1st blog yang tgh active nie ramai dah kenal. kadang2 nak speak out lebih2 pun tak boleh. nanti ade je yang menegur.

malaysian nie sensetif cikit

2nd blog lin pon follow blog nie. kalau rjin, cari la my 2nd blog kat ur follower
lalala~
:p

Puteh said...

lily & zamani serta najihah,
jgn jd cam mereka joe.
puteh x rela.
kuikui~

tp
puteh tunggu blog kedua kamu.
penulisan kamu menarik.
akan puteh bc setiap hasil nukilan kamu.

blog ini telah dilinkkan dari blog puteh.
menunggu link blog kedua kay.
buat kasi gempaq!

demi najihah!
ghee~

naqiubex said...

Rajinnya nak buat blog kedua..
Kalau ada masa, saya nak buat blog satu lagi khas utk melukis tapi amat sibuk dengan pelajaran...
Good luck..

xuen adyla said...

joe semoga kau pandai membahagi kasih sayang tatkala kau beristeri dua

sori berblog dua

hahahah

aku tahu kenapa yang lain itu diblurkan

kau mahu tunjuk muka kau dan dia

excited habis

Eazy Izzuddin said...

huhu
ari sabtu mmg ku jarang on9 lorh
time to rileks2...
hiks...

blog ke due?
okla kot...
jjelez la blogh pertama...
xD

SASYA WILLIS said...

yela sbtu x rmai bblog..
nway sk crita ni kasi suspen.hehe.

ada 2 blog gk tapi tak blaku adil..hehe

;)

sharamli said...

h0k al0h..kal0 klik pic p0n still blur..xde ap yg menakjubkan...

farah said...

blog satu lagi untuk apa?

Lun said...

suspen2
jo nk kawin dua x?

naDDy said...

apa kaitan gambar yg kedua tu?
entri ni takde nota kaki?

CaPiQa said...

*menanti blog kedua kamu*

^_^

Miss Hazzy said...

nak kawin 2 pun apa salahnya...hehe

Diamilikku said...

hurmmm...terbalik dowhh..'
ku rajin berblog sabtu dan ahad

Fatul Akrul Ramli said...

betul2..
weekend mmg jarang org berblog..
kalau ada pun, budak2 skolah..

buat jelah blog kedua..
leh dapat duit ads dgn lebih banyyak..
hikss~
:D

SuFy said...

hoho~cun abes girl sebelah tu..tp apsal dekat sgt??huhu...ni yg x besh ne..ngeee~

SuFy said...

eh, blog kedua tu bg private lar..tuk org trtentu ke..baru privacy cket..huhu

*aku de blog kedua dulu last2 delete..tp still dlm draft lg..within 90 days baru delete forever..huhu

DilOt said...

ingatkan ape la c zamani dgn lily....

slmt berhujung minggu!!!!

Fasya said...

great story!
you made it yourself? :)

haha, nape blur kan muke kwn2 tu,
x rasa agak evil ke? :P

tehais said...

Slamat publish blog ke dua ;)
Tak sabar nk tengok kelainan blog 1st dan kedua.

tehais said...

Aku bab2 poligami nie mcm sensitif skit.heheh

Tapi kalaula suma laki boleh bersikap adil mcm dlm cita ko nie takpe gak.Tapi hakikatnya.....huhuhu

Anis Mohd said...

urm...
semoga berjaya membahagikan kasih sayang antara bini2 kamu joe.
ha3x

~Cinta Cukulet~ said...

ingatkan nak berpoligami tadi hahaha

AzyanSyh said...

Ahaha ingat apebenda la cerita zamani, lily dan najiha tu.

Amendepun, semoga berjaya membikin satu blog.

lieya orange M.I. said...

...aar, rasanya sabtu tak ramai yg bukak blog...
...sabtu adalah hr yg patut enjoy, keluar jalan2, tgk tb, g dating ker...=D

Lifesaver said...

best ke ada 2 blog?mcm ada 2 isteri la ye?

GRuNGe said...

Tumpang baca blog. Bukan apa, mana2 blog follow, nampak your blog, so tertarik plak untuk buka dan baca. Erk, ada orang pernah kata, mereka yang berblog pada hari Sabtu, merupakan orang yang tak punya life. Betul ke? Hahahaha.

miss GAZA said...

minah salleh tu minat kat joe??
leh caye ke?
:p

:: Bu Boyz :: said...

Tak nak kate pape hal ni

HuRuL_AiNi said...

salam...
hoho..knapa nak buat 2?apapun aku sokong....
good luck & all the best for xm :)

pasal cerita zamani & lily, aku terfikir mudah betul si zamani tu nak kawen 2...huhu....tapi itulah fitrah manusia kan :)

mummYaeesh said...

memang la sbb kebanyakkannye berblogging guna harta office..hiks!esp gomen sector..weekend kan diorang cuti maka blog diorang pun cuti ler..tp klu uols yg bkn kje gomen pun nak cuti tulis n3 makin kurang la statistik ari sabtu!adeh..

pasal zamani, lily wani & najihah tu...takde maknanye!klu la realitinye semudah itu..mau suma lelaki kawin dua!hik3 (suka la tu!)

shinawawa eyenie said...

..setia pd yg 1...
da hikmah sebliknya itu...

Precious said...

Oooiii .. lum bangun lagik ker? Dah kul brape nih? Bangun study bukan main blog ... Ehhh ... abihkan study tu dulu, baru fikir fasal nak kawin 2 ker hape ker, k! Eh, jadi mak nenek lak laa aku ari nih! Tahu tak per ... hih hi hi hi ...

secretname said...

erm joe..leh ke bhgi kn ke 2 2 blog tu?apa pon..gue ttp menyokong anda..gd luck ye...tp yg 1 tu mmg xstju..kwin dua..haha

Monkey D Luffy said...

blog pertama tetap di hati kan

hehhe

p/s: tapi ada org cakap... dia lebih suka blog kedua aku... hehehe

joegrimjow said...

sudah bangunnnn

waahh, hari ni pon jarang orang online,
xpe, study
lalala

Pamee CliQue said...

hari sabtu adalah hari untuk tido even aku kat malaysia~ hahahhaha..

weh.. jahat ar ko.. nape blurkan gambor mber2 2.. ehee~

neway, gal beside u 2 cun woo.. wakakka

momentinlife said...

aik.. ada org tu ckp, xmo berblog hari ni.. heheh

anyway, weekend biasanya mmg kurang sket.. mybe sbb ramai yg guna pc kt opis.. huhu

Ivy Metaga said...

huhu..gambar yg terakhir tu, nape muka yg lain kena blurrrr...

oooo..mst jejaka berbaju biru di situ....hahahhaaa

piNky LuCiA said...

waaa.. tul ke berdua lebih baik?

KhairiL's said...

berdua lebih baik

aku pun mcm tu

ada 2 blog

Syima Syaz said...

mcm ada cita2 nak kawin lebih 1 je...

geeds said...

kesian kawan2 yang lain.
diblurkan.
sudah memang hajat untuk fokus pd dua org tertentu sahaja ye???

ku faham. ku faham~

pink_butterfly said...

amboiii...


gatal sungguh en. zamani itu.

ieNn ZaZa said...

zamani & lily wani

kesah benar ker?

milimilo said...

aku sedang mengejar bace entri ko yg sblm2 ni yg xsmpat ku bace..mmg laju btol ko update eik..huhu..

aku yg de 1 blog pun susah nak jage, inikan pulak 2..smoge ko bjaye maintainkan okeh ;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW