Share

adakah cinta bulat?

mak belalang dengan halimah berada di dapur. nasi ayam masak ala-ala cinta-cintun menu hari ini. walaupun keluarga miskin, hari sabtu merupakan hari mereka makan mewah. halimah mengambil masa untuk berborak dengan ibunya.

"ibu, ayam ni nak goreng ke rebus je?"

"rebus. lepas rebus masukkan air rebusan itu dalam nasi. baru nasi tu jadi sedap"

"ok, siap"

"apa yang siap nya?"

"masuk ayam dalam periuk untuk direbus"

"bagus anak ibu"

"camne ek ibu ngan abah boleh kahwin?"

"cukup syarat, akad nikah, ada wali, saksi, kami kahwin la"

"tu halimah tau, masksud halimah mcam mane ibu ngn abh jumpe. mesti romantik kan"

"tak de la romantik sangt. abah kamu tu dah tua2 camni baru nak romantik2. dulunya tidak pon. biasa je."

"camne abah lamar ibu?"



~~~~~


belly terpaksa juga mendengar kata-kata ayahnya. menyambung pelajaran di negara orang. saat dia di promote oleh kawannya supaya membukak acc facebook, dia pun layan. satu persatu mat saleh dia add. satu hari dia di add oleh seorang perempuan. bella


rambut yang cantik
berkilat bagai iklan syampo
mata yang ala-ala sepet
pipi yang sangat gebu


belly seakan tidak percaya dia di add oleh orang seperti ini. lantas di minta ym dan mereka berkenalan melalui dunia cyber.


belly : salam. hai
bella : hai juge

belly : mekasih add
bella : no worries

belly : asl
bella : hihi, da lama org xguna asl ni

belly : ooh, ye ke?
bella : haah, blaja obe c ek? mesti pandai

belly : bese je. nasib
bella : tengok gamba, hensem. single lagi?

belly : single n available
bella : boleh caya ke? laki hensem camni, xkan xde awek lagi

belly : buat pe nak tipu?
bella : ala, laki, biasa la tu tipu

belly : sye bukan jenis tu
bella : yo yo oo je

belly : ikut r nak caye ke x
bella : ye la, caye. apa maksud cinta


belly mengambil masa untuk menjawab


bella : macam tembikai cina
bella : ha???

bella : bulat. cinta itu bulat
bella : xpaham...

bella : kawin ngan saye dlu, nanti saye tunjuk apa itu bulat
bella : ok!


~~~~~


"waahh, camtu je ke?"

"hehe, ibu dulu perengai teruk. nasib baik la abah kamu kawin ngan ibu, bimbing ibu sampai jadi camni"

"ooh, dah tu abah tunjuk la bulat kat ibu?"

"yup, mesti la dia tunjuk"

"bulat apa yang abah tunjuk"

"nanti halimah kawin tau la, ada dua bulat. comel je"

"erkk, apa ek. halimah tak paham"

"tak payah paham. pergi siap-siap meja, lepas ni kita makan sesama"

"baik!!"



nota kaki : tadi jumpa seorang chinese yang berkepala bulat. serius bulat. macam bola. dia dengan amoi, fuuuh. amoi tu lawa betul!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

60 comments:

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

tak mo komen.
sedihhh..tak dpt join contest.

smlm atukku kesakitan.

takpe. xde rezeki...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

2 bulat yg comel?

hahahah aper kah itu?

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

Eazy Izzuddin said...

fuh
cinta itu bulat..
bulat?
pe yg bulat erk....
xD

Miss Hazzy said...

apakah ia 2 bulat yg comey??

LotsOfLove-Pearls said...

Kahkah...
aku nak teka yang bulat, comel tu ble...?

huhu...

budak2 p main jauh2...

Happy day!

AiNeRzA said...

2 bulat yang yang comel...joe...itu boleh buat contest...teka aper yang bulat tu...hihihihihi

babymiLosh said...

bulat itu indah..
bulat itu menawan..

heeeeee~

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.haha!
.pg2 lg da cemarkn otakku

.btw, ade slh type name kt dialog bella n belly

[z@ck] said...

bulat??
hahaha..no komen
=P

DeVoTeD LiLy said...

2 bulat comell???

kenape cinta tue bulat??
hoho..
tidak fhm..
ni ikot kate mak belalalang nehh.
kawen dlu br tao..
hoho...

SASYA WILLIS said...

bulat?ape tu?tertanya2 ni..hehe ;)

@tune® said...

bukan cinta bersegi?
cinta 3 segi??

Syima Syaz said...

baiklah..
malam 10.10.2010 saya akan cube carik ape makna 'CINTA ITU BULAT'

ZaHiRaH said...

Still,tak paham.hahah

rahma said...

salam perkenalan... like ur blog... will link u ^0^

ain said...

kihkihkihhhh...nasib baik akak dah kawin!

tehais said...

erk..apa ek yg bulat dan ada 2?huhuhu

Lifesaver said...

aku terfikir2 apa yg bnda bulat tu????ishh..xleh tdo malam aku dibuatnya :)

niza said...

hikhikhikhik....comel!!!

sufy said...

????

^_^

bulat?

kawen..kawen..kawen..oooh, indahnyerr

*saat ni aku kt KKIA..switdrim!!

mira amair said...

DUA BULAT?HOHOHOHO..

GiGGLe GaL said...

wei..bulat tu tang mana joe? ngeri aku..2 bijik bulat comel tu..haha..ops.. hari ni khamis..perlu berfikiran bersih.. lalalalalarikkk...

secretname said...

haha mcm tau2 je 2 bulat tu..karang sndiri ke?

:. aYu .: said...

HAHAHA...
nak ketawa jer..

putra said...

nak tau gak apa yg bulat tuh?nanti nk tunjuk kat bini aku..hahaha

Redbloodsnow said...

wakakakak...2 bulat yg comel ek..haiipppp..sungguh censored...dushh dushhh :D

cikeYda said...

hahahhahaha.. comel jak yg bulat 2 ya.. aduhhh pecah ketawa sendri baca..

rasp said...

cik abe i, mulat..i pun mulat..
adakah itu '2 mulat yg comel' muahahahaha

IxoR@ said...

cinta itu banyak bulat...

bulat yg itu, bulat yg ini...

pandai-pandailah!

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm....wah.....pelik la zmn skrg mcm2 cinta.......

shinawawa eyenie said...

cinta itu bulat?
cmna 2?...
cnta itu ada kdngnya sedih n gmbra...

T.O.P.E.X said...

ops..
ape ye yg bulat tu?
(pikir jap)
>.<

bongcikebong! said...

bulat apakah itu?????hihihi

tuntung said...

hahah!!nape berbaur lusyah??hehehe

SwEeTFoResT said...

hikhikhik..kne tunggu kawin baru tau 2 bulat yg comel tue cikyanie..
same2 nantikan =P

arazma @ ami m said...

bulat ke???

anakcikmad said...

hehe~
apa yg bulat *kompius ni*

owner blog,maybe kamu dh tau psl web ni~tp cuma mahu kongsi sama kamu~

http://www.kapasitor.net/

try la bukak tgk~okey

sha89 said...

hmmm~~

[masih cuba pkir..ape 2 bnde bulat tu~nk ckp hati..xmgkin sbb hati bukan bulat~] hehe

kuIna LadyInRed said...

errrkkkkk no komen sbb mataku sdang membulat.

nURmALa mAZLan said...

cinta bulat cam bumi..
kemana pon ia pergi dia pakti pulang ke paksinya.

wah!!!! berfalsampah aku

Vee Violet said...

cinta itu aneh...
bila digenggam terlalu longgar ia pergi, bila digenggam terlalu kuat, ia mati...
(2 bulat no comment...hihihi)

sharamli said...

cinta itu buta ke bulat?

anis said...

2 bulat yg comel ..
heh .
apakah ??

xuen adyla said...

tentang bulat dalam feng shui
kalau lelaki kepala bulat cam ko cakap nasib dia baik...and kaya murah rezeki..

camtulah...ilmu aku belajar dari mama mei

hysMan.. said...

apekah itu wehhh??
jeng3x..
buwat suspen je ko ye..

xuen adyla said...

btw aku mahu cakap cinta itu bersegi segi la

mana ada bulat

jo said...

cis...
berbaur lucah benar...

lieya orange M.I. said...

...knapa kene kawin dulu???...
...kuang3...

...=)...

:: Bu Boyz :: said...

tak sabar... nak kawen... (apa yg bolat bolat cinta itu) huuuu terkalih sudah....

CaPiQa said...

adakah belly mengajar bella bagaimana mau mengira diameter, luas dan isipadu bulatan selepas kawen?

lalala~~~ ^_^

bee said...

belly n bella..sedap gabungan nama tuuu

:. aYu .: said...

ada award utk anda..hehe..sila la amik..

Chem5007 said...

Lelaki dan pompuan sumer ader bender bulat tu kan??...berpasangan pulak tu..huhu.

wawa_wanie said...

xphm..haish..nk kawen cpt la..tp malangnya..xda calon lg..hahahahah~

Ivy Metaga said...

hahahahaaa..kalo tak tau, tanya kat dragonball.....

sebab.....

dragonball ada tujuh biji bola hahahaha...

@LiYaNNuaR said...

bulat semacam bola... hehehe

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

misteri bulat.. huuu~ scary!

mummYaeesh said...

gilaks!

Monkey D Luffy said...

erk

aku pun tak tau apa yang bulat

milimilo said...

aku dah bace part 2 dulu..so aku senyum jela..huhu :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW