Share

adakah anda tak senang?

-pantun ikan INI ada dibawah-



aiyook, hari ni ku dapat msg dari sha sha berkenaan blog ku yang tidak disukai oleh segelintir masyarakat sheffield. adusss. rupa-rupanya ada yang dari sheffield ini baca ye, ingatkan malaysia je.


katanya ku terlalu detailkan bab suami isteri. takut membacanya. kekeke. minta maaf bebanyak. ku suke post entry begitu. nanti ku akan kurangkan sikit. ok? hehehe..(kelat)



ku ada satu kehebatan!
ku rasa jarang ada orang memiliki kehebatanku ini!
apa dia?
menerima kritikan


ku dibesar dengan proses kepimpinan. ketua kelas tadika, ketua pengawas sekolah rendah, ketua pengawas sekolah menengah, yang dipertua JPP dan kini presiden persatuan malaysia di bumi sheffield.


ku benar-benar faham akan istilah ketua. sebab ku BELAJAR dan ALAMI sendiri. soal terima kritikan, ku mampu hadapi. bukan mahu berlagak dengan jawatan itu, tapi mahu kamu tahu, ku benar-benar mampu terima sebarang kritikan


percaya atau tidak
ramai yang boleh kritik
tapi tak ramai yang boleh menerima
ku jenis yang suka menerima
ok ku bohong
ku tidak suka menerima
tapi
boleh menerima


kalau kamu cakap kamo pun boleh terima kritikan
ku hanya senyum
sebab ku tahu
proses untuk menerima kritikan tu bukan senang!
MASA dan TENAGA diperlukan



blog ini blogku
dunia ku


tapi akan ada satu masa
blog ini tidak boleh menjadi milikku lagi
sebab ramai yang membaca
masa itu mungkin ku akan cipta blog lain
khas untuk diriku sahaja

-semalam mencecah angka 513 yang view, mecey2-


kamu pembaca disana,
ada kutukan
kritikan
cadangan
ku terima dengan hati yang lapang
(selain dari soh ku tambah chatbox)


~~~~~


jangan anggap aku emo
ini emosi lelaki yang mahu jawab exam
hormon tidak stabil
banyak ona dalam hati
harap tabah ku menghadapi


satu pantun untuk menyedapkan hatiku!!
2 kerat


masak ikan dalam kuali
jom layan gambar ikan keli!

lalala~





Gambar selepas tidak dapat diambil
dimakan dengan begitu cepat
sampai gambar tidak sempat ditangkap
sapa suruh ikan keli tu sedap sangat!!!



ku mahu mencari pasangang yang...
pandai buat neslo
+
handal goreng ikan keli



nota kaki :
1-terima kasih yang menjayakan contest ku
2-syukran yang memeriahkan solat hajat tadi
3-thank you sudi membaca blogku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

65 comments:

:: Bu Boyz :: said...

OMG! surely sedap. kasi garing sikit. N cecah ngan kuah asam bertomato. perghhh mantappp gitu. WAh selain drp pandai memasak, beliau... cewah... beliau la pulak... die juga seorang ketua ketui sana siniw. perghhh haik!!!!!

momentinlife said...

ewww aku xmkn ikan keli/sembilang/belut.. nk try.. tp xlh lalu tekak.. hehehe

*aku nmpk mamee monster! =p

Eazy Izzuddin said...

wah.....
sedap tuh bila di goreng....
hiks....

lorh...
de juga ea msyrk di sane mmbace...
xD

Zaidon said...

Salam Joe.. tabik kat hang .hehe

joegrimjow said...

ini lah namanya kehebatan ikan

ayin jemin a.k.a ain said...

xpa.jgn la pduli dorg nak mrah kita tulis knapa kan...siapa suruh g baca...lalalal

eh,sedap jer.mintak!
:P

lupekanje said...

Bagus klu boleh trima kritikan..
tanpa kritikan, gimana kita nak baik diri..kan?

Orang muda harus belajar menerima teguran @ kritikan.

kritikan acik:
bagus...kamu rajin memasak...acik suker..heheh

cikeYda said...

aduhh rasa lapar plak..

Lili Puteh said...

ikan keli..
favorite.
nyummiee..

cuba goreng skali ikan dengan serai.
aritu pernah wat skali.
layan la gak.

uuu.
neslo pun sedap.
2 sudu milo, 1 sudu nescafe,
1 setengah sudu susu cair,
letak ais.
aiyo...
nikmat.

SuFy said...

kritikan yg membina memang bagus utk mnjadikn kta lbih mantap..tp kdg2 kritikan yg diberi tak masuk akal dan tak bagus..so, just masuk tlinga kanan kuar tlinga kiri..huhu

ez said...

ikan keli best..masak ape saja semua best..heheh..ko memang hebat la ikan keli..heheh..terliur plak air liur aku ni..heheh

Lili Puteh said...

anda di tag.
ghee~

DeVoTeD LiLy said...

bancoh neslo??? goreng ikan keli???
senang sgt tuhhhh...
ehh kt sane pon ade ikan keli ke???

ain said...

eerrrr...kat sana pun ada ikan keli gak ke??

p/s..akak pun x berapa suka bila dikritik but of course akak boleh terima kritikan.hehe

mo0ney said...

walawey..kecur liur aku tgk.terasa nk cari keli bkr santapan tghari aku arini

sally said...

ehh kt sheffield pun ada ikan keli?
ikan pekasam ada?

Precious said...

Haip, ketua! (macam Jepun tabik hormat). I bukan ketua tapi I pandai buat neslo. I pandai goreng ikan keli.
Tapi, ko nih pangkat anak ngan haku tau. hih hih ... aku bukan ketua, cumer dah tua jer???

asis said...

sabo aje la ngan kritikan tu..
aku nak mamee aje..

mira amair said...

aku pandai wat neslo..hohohoho..

hysMan.. said...

penangan ikan keli..
haha

piKOk said...

ak xmkn ikan keli..
sentuh pun idok..hehe

Siti Di Alam Fantasi said...

hati gundah dek exam..
pantun ikan keli pn layan ek..
P/S: guna perencah mamee gak ke utk ikn keli tu???? hahahahha.......

SyahmiFikri said...

sdap nya ikan keli 2.. uhuks2. aku suka ikan kli.. lapar2

bee said...

ni musty sambil masak..sambil makan mamee monster tuu..ish2...mcm bdk2 plak..nak exam haih mkn mamee..jgn jdi blur mcm mamee sudey...ikan keli masak percik ker...masak lemak cili api..makan dengan nasi yg baru masak panas2..pergh..sodap tuuu...

KhairiL's said...

hehe
biasa la mcm tu,
setiap org laen2 =)

tp blog ko best

Mamamanja said...

x suka menggoreng ikan keli
rasa cam berperang kat dapur huhuhuhu

@tune® said...

xske..
xyah bace
its simple as dat saje

Dhada said...

Sedap sgt ka ikan keli ?
Ta minat la nak makan ikan tu ..

||alis|| said...

joe;
keli topping sambal cili hijau ke tuh? or enak digoreng begitu saja?

mu kira oke la, setakat terima kritikan..try masuk belog yg bukan picisan, eg: kak jah, kak diana..giler; sampai ada mereka yg wujudkan blog semata2 antikan mereka2 ini. manusia2 nih mmg banyak masa dan tenaga, kan?

weh, neslo? ok laa lagi, aku penah jadi tukang buat air kat kedai makan ibuku (was)

goreng ikan keli? better mu carik dulu sapa yg pandai matikan/siang ikan keli tuh dulu.

aku, hihihihihi....~

Anonymous said...

ikan keli itu feveretku..

manakan orang x baca blogmu...dah letak kt link YM..sapela tak baca kan?

baik-baik menulis..

boleh menulis tapi disebabkan anda kini adalah orang penting SMSA jadiknya tulisan anda dibaca orang...

AfiQ said...

huhuhuh...
msak apo tuh? goreng? gulai?!

ieNn ZaZa said...

adey..lamer xmkn ikn keli..

CaPiQa said...

sentiasa saja ada orang yang tidak senang dengan kita. tapi kamu bertuah kerana di sini masih ramai yang menyenangi kamu. (kamu tentu tahu siapa)

sungguh x sangka kamu penggemar ikan keli..

dan x sangka kamu juga peminat mamee monster..

^_^

DilOt said...

joe..ikan tu dh hangus...=)

"ramai yang boleh kritik
tapi tak ramai yang boleh menerima"

mmg pun..bukan senang untuk terima kritikan dr org lain..sbb manusia ni de ego tersendiri..tp bergantung pd individu tersebut mcm mane nak mengawalnye...

~cik manis~ said...

bgus joe, mmpu trima kritikan :)

Ivy Metaga said...

terer masak nampak nyer...

[z@ck] said...

ikan keli kalau buat sambal masak merah sodap eyh..

=)

Ivy Metaga said...

terer masak nampak nyer...

Ivy Metaga said...

terer masak

k.A said...

wah.favourite tuh

naDDy said...

keli goreng memang sedap.makan hari2 pon takpe..

lieya orange M.I. said...

...ikan geli mmg akan dikejar oleh ku pabila tiba di rumah...huhuhu
...mana taknyerrr, kat U nak beli, rasa mcm mahal jerrr...=)

farah said...

woah,

pandai masak la nie.

:)

mummYaeesh said...

weols tak mkn ikan keli..tak smpai ati tgk misai dia tu..woohoo..

hamboi org bujang wat keje..bersepah2..tp sempat lagi tu makan mamee!hik3!

confirm la uols ni impian gadis malaya + sheffield!da la ensem pastu sume jawatan ketua hang rembat yerk!

uols nampak perfect la tp biasanye klu lelaki yg perfect ni dikaitkan dgn gay!whoops..adakah??tidakkkk..larikss

As said...

seram la ikan keli :D

btw...sapa yang leh trima kritikan ngan tenang memang hebat =)

rhapsody LiN said...

ku juga boleh menerima kritikan..
but klu nk kritik ckp elok2.
jgn rude..

kt shiffield pn ade catfish???
lalala
:p

Lifesaver said...

joe,
aku pon suka makan ikan keli..amat suka!handal masak pon boleh tahan...


tp




aku dah kwin...hehehe :p

AiNeRzA said...

Simple...ikan keli digoreng secara garing...hiris bawang merah...hiris cili padi...masukkan kicap...perah asam limau nipis...biarkan beberapa minit...then...nyum...nyum...jgn lupa makan bersama nasi panas-panas...sedappppppppppppp

xuen adyla said...

lolx joe
lek ar mulut org xleyh nak tutup pun
hahaha
joe joe ikan tu aiseh aq masak boleh makan aq xsuka
wahaha

Jard The Great said...

aku suka makan ikan.. sekian...

atty's said...

suka ikan keli/sembilang..sedap buat sambal..hah..

ko jgn lak majuk tau joe..tak nak berblog lak lepas nie..org glemer cam ko ..tu yg ramai dengki tuh..

Ungku Nor said...

ikan keli memang bestttt..

joe, tima kasih gak sebab sudi baca KARMA..hehehe

joegrimjow said...

mmg suke makan ikan tuuu

milimilo said...

aku xsuke mkn ikan kcuali keli n bawal..hoho..kalo bab trime tguran tu,aku boleh je,tp sentap jugak r dlm hati :)

LotsOfLove-Pearls said...

nak jugak rasa makan ikan keli..
uhu..

makan ikan tak suka..
huhu...

kurang zat aku..
ngeeeeee

nur majeedah aliah said...

ikan jew?
diet?
siang ikan keli xpandai.
tp makan ikan keli pandai...
:)

nURmALa mAZLan said...

wakkkkkk
x makan ikan keli dan seangkatan dengan nyer

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

bileee agak nyer nk jadi ketua suami erkkk??? hehehe

joegrimjow said...

ketua yg 2 blom layak lagii

Che Aliaa said...

yup.. terima la dgn hati terbuka.. tp blogmu tetap mantap! keep on blogging JPP matrix ku! hehe :P

Monkey D Luffy said...

apa yg ko x pandai masak?

jeles aku

huahuahuahua

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

sodap gilo ikan keli... uwaa~ mana nak dapat ikan keli kat jordan ni???

tp nak masak...uisyy, bercinta.. minyak melantun2...haru ~

fafaz said...

ku tak suka mkan ikan..


~harap maklum~

waaa...
ketua pngawas tuh..
:O

Nadhirah Zamrose said...

ikan keli plg best ;)
atok sye bela kt blakang umah lg.

Anis Mohd said...

lele ..
lele ..
menu kalo mls nak jalan ..
pecel lele ..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW