Share

teori kahwin aku

nota awal :
1 - mana-mana blogger yang rasa takda dalam "my blog list" aku, boleh bgtau aku, berlaku kecuain bodoh semasa buat tamplate ni
2 - aku sembunyikan widget untuk follower, sekarang ada 198, sapakah yang beruntung menjadi 200?? rasa berminat, jadilah follower blog ini
3 - contest akan diumum next entry aku, 18hb pukul 2 petang ( 9malam waktu malaysia)


~~~~


tentu orang pelik tentang cerita aku yang merapu. adakah aku ini antara orang yang gersang yang mahu kahwin? selalu masukkan cerita-cerita khayalan dalam dunia imiginasi aku.

hurmm

masukkan semua itu bukan sebab aku ini sangat gersang mahu kahwin atau hormon aku yang tidak stabil, tetapi ia adalah peringatan untuk diri aku sendiri. lebih komitmen terhadap pasangan aku nanti.

oooh
bahagianya saat perkahwinan itu

rasanya tidak layak aku mahu cerita panjang tentang dunia perkahwinan, apa yang aku harapkan, aku mahu keluarga yang sejahtera.

bila aku mahu kerja
ada orang yang akan bagi ciuman di pipiku
mulut pun best jugak

bila balik kerja
ada orang yang menghidang makanan kegemaranku
tidak dilupakan neslo di sisi

bila malam
ada orang yang menolong menanggalkan bajuku
mungkin ketika itu bodyku seperti vin diesal ataupun arjun rampal

tapi itu hanya khayalan
imiginasi seorang budak mentah
yang aku tahu, cari duit dulu sebelum kahwin
barulah boleh pusing satu dunia ketika honeymoon

start gold cost,
pastu ke tokyo main game kat sana,
then ke cairo layan ayat2 cinta punya suasana,
inggah bumi uk kejap,
patah balik ke hawaii 2 hari,
mungkin buat umrah sambil2 rancang untuk buat anak pertama
berakhir di venice, menaiki tongkang
yahuuu

berbalik kepada teori kahwin aku, wujud satu kegusaran dalam diri ini. aku mahu kongsi cerita kahwin abang2 aku

abang sulong aku doktor
isterinya seorang lawyer
cinta pertama dia

abang ke2 aku engineer
isterinya seorang pensyarah(micet)
cinta kedua dia

abang ketiga aku akauntan
isterinya seorang pegawai bank
cinta ketiga dia

aku anak lelaki keempat
isterinya.... jeng jeng jeng
belum diketahui kesudahannya

aku akui sudah 3 orang gadis telah mencuri hatiku. wow!!! hebat jugak aku ni. tapi malangnya, ketidakhenseman dan juga keboroian perut aku dulu membuatkan hubungan tidak kekal lama.

sekarang aku mencari keempat
masih mencari
meraba-raba di dalam kegelapan duniaku

yang tidak melihat muka
yang tidak melihat perut

kalau muka aku tidak dapat ubah
perut mungkin aku akan usahakan

sapa ada calon? bgtau aku. aku lelaki gersang
-ok, merah tipu-

biarlah masa menentukan
beberapa hari lagi genap umurku 21, mungkin umur yang sesuai untuk memulakan cinta baru, ooh, siapakah gadis itu??

nota kaki : tiada rekaan kecuali dinyatakan, dapat bini blogger best jugak, boleh update blog malam2 before tidur bersama

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

82 comments:

cik wanie said...

huk huk huk huk,
cik wanie x der dalam list kamoo,
sedeynyer,
hurm...

bawa diri 4 saat,
hurm...

kuIna Jentayutiara said...

ingat kot silap rumah... cat baru rupanya...

kuIna Jentayutiara said...

eeehhh sy pn x dak dlm list...
nie pasal berangan byk sangat kot... ngeh3x

joegrimjow said...

oh, jgan risau
yg xdew akan ada la tu nanti
nak tdo dlu
ngantuk sngt da ni
gudnyteee

-runsing kot2 teori xjadi, bujang lama la camni, pk pk, sampai tertido...-

Mahirah Abd said...

assalamualaikum tuan punya blog.... heee...nie first time sy terjah blog anda...adoi...lawak btul la tuan punya blog nie...kah3....best teori kamu...nk tanya nie, klu nk daftar jd calon isteri utk org yg bernama mohd faridzul asyraf mat arifin kaunter baper erk? heeeeeeee.... ;)

adibahrisha said...

:)

2 days more. lepas tu u da kne ade gerfren.

WeBViDeOKLiP said...

heheeh lawak2

sharamli said...

oo..mcm tu la plk...
erm..ku ank ke-8...
terpaksa menunggu cinta ke 8......
adei...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aku pon takdak dlm bloglisttt

HuRuL_Aini said...

salam...
1st, pasal layout baru...aku rasa baik ceriakan sikit blog ni ngan apa2 imej yg comel2...kalau blank warna je..mcm kurang menarik je...haha...at least header design sikit2...hehe
2nd, cheesy & sweet giler ko ni...betul ke ko ni baru nak masuk 21...x caya la...baru nak offer diri jadi calon tadi....hahaha...

milimilo said...

kau mmg buat kesalahan bodoh dlm link-mengelink tuh..manenye name blog aku..kecik ati den..hahaha..

template baru dh mnarik..cmana org yg dh follow ko nak jd yg ke-20?boleh x aku follow blk semula??

psl kawen tu,aku no komen.tp aku buat quiz ntahpape kat facebook,aku kategori kawen awl..haha..tgh tgu pinangan r ni :DDD

shinawawa eyenie said...

layout xcntik..hehe...
smga berjaya cr psgn....
ala muda lg ler wak pun...
hmm brthdy 20 april kan?..dkt ng aini ler...hehe...
pa2 pun good luck dlm mncari jodoh..

ayien.. said...

aku rasa yang merah tu betol..
teori minda bawah sedar..
sebenarnya merah tu lambang ekspressi diri..
ha ha ha ha ha
GERSANG lah tu..
jo jo sungguh tak ku sangka..
ha ha ha ha ha ha
chill ;]

shinawawa eyenie said...

klu bercnta itu manis stiap saat xpe gak ler...
mcm mslah nti...'
so jd sgle lbh baik....

miSs_DeERaz said...

diriku anak sulung..
tapi org pertama yang sy cintai.. xmenjadi.. @ aku belum ketemu itu cinta? hehehe

sya juga tiada dlm bloglist anda..huhuhu

Dhada said...

Rasa mcm aku tade dlm list kamu (-_-)

• rOozu • said...

ish....

knp aku tidak ada dlm list itu?

mgkin kerana kehodohan yg aku miliki..
kuang..kuang..kuang..

* layout ijo itu lebih lawa la..
yg ni x chantEEk~!!

• rOozu • said...

ish....

knp aku tidak ada dlm list itu?

mgkin kerana kehodohan yg aku miliki..
kuang..kuang..kuang..

* layout ijo itu lebih lawa la..
yg ni x chantEEk~!!

Jard The Great said...

eh.. aku takde dlm bloglist ko pon.. huhuhu.. kecik hati den.. =p =p

rhapsody LiN said...

hoho~
sengat bes..so seweet klu ade husband mcm nie

mintak2 la i'll marry a guy who is vry romantic cm tu..
amin..
ngee~
:p

*ske guy yg chubby.. fluffy bes peluk.haha
:D

eazy said...

ok.turut bersma sedey mcm cik wanie.
ez jugak tade dlm list kamoo.
erm,joe.
ez prefer layout before dis la
sbb puteh ni agak memeningkan.
mcm terlalu luas blog nye

rhapsody LiN said...

abg joe, ur contest tu mmg mndpt smbutan hngat cm goreng pisang laa...
haha
:p

kitorg(me n blackskin) ym mlm td pn ckp2 bout ur contest whether its true or not. smua org trtnya2 pasl cntest tu..
haha~
:p

kasi hadiah gempak2 tau!!
:p

||| PöJìé PööH ||| said...

alalal sian dia gersang nk kawen yer..
simpanan dah cukup lom??
hehehehe...
btw jom exchange link!
POjie done!

a.b geldofg said...

aku ada 20 gf..nak satu..ambil je

farah liyana said...

saya pon takde dalam list.
ehe.

erk,
anda masih muda,
masih byk pilihan lagi.

bersabarlah!

:)

Anonymous said...

wahh..tngah mencari pasangan hidup rupanya joe ni..alahai..
smoga bjaya..=)

Ma'am_Chelsea said...

Uishh..

Tkejut akak masuk page ko nih dik.... Tetibe terang benderang...

Haaaaaa... maknanya klau anak ke-4, secara turutannya... cinta yg ke-4 la jgk kan? & maknanya jgk, awek yg joe jmpe pasni lar yg mungkin jadik bini....

Bagus2x..

Akak doakan moga bjaya!!


*Klau cari bakal isteri blogger jgk, rase2 dia kasik lagik ke mem-blog kesah2 yg ala2 'blues' tu? :P

Kimi said...

Perkahwinan memang indah.
Aku hanya melihat, memerhatikan,
Aku tiada pengalaman.

New layout~cool!
and new ads too!

julietchun said...

angan2 musti tinggi dik,kekeke.

babymiLosh said...

inchik joe~

tukarla layout neyh..
mcm pakchik makchek ajer neyh..

Mee Chee said...

layout simple..bagus2....hehe :)

psl alam perkahwinan tu...hmmm..ia tak semudah yg disangkakan..yg penting kalau nk mcm yg kamu idamkan tu kena pandai carik calon k..kalau x silap2 semua kena buat sendiri..heee....

p/s: comel pe kamu ni..sape 2 yg tolak?? isk isk...... ;p

bee said...

tiada sudah background kaler ijau...gonna mis dat..wah hebat..blom ape2 daa ade yg isi borang neyh...famous amos bdk tu...ish2....

moonie said...

gersang ko upanyer iyer..jom carik menantu kat mr.joe gersang...hahaha

aku rekemen budak baik2 mo? kawan aku seme baik2

eh,link aku maner..dah tuka template ilang..sampe ati ko..

ayin jemin a.k.a ain said...

nota kaki agak best di dgr.
hurm..byk je followers.pg la jenguk2 yg single.
hehehe
:)

.fatin nabila. said...

* salam singgah.

normal kot imagine sal kahwen, hehe`

shinawawa eyenie said...

msuk r laman web...
the cutest blog on the block.com...
byk layout yg cntik2..hehe...
...btol ka ayien 2...
yg gersang 2 diri wak..
ni blik m`sia kn khwin ler...
nti jgn lupa jmpt tau...
sy jd pngntin pompuan...=,-...

Mish Hawtchocolate said...

whose gonna be d lucky numb four??

haha =p

asis said...

blog kite xde dlm list la

Ilidina.. said...

blog sy tiada dlm blog list kamoo..huhu..hepy becoming birthday..hehe..jgn lupe birthday sy plak..6 hari lpas birthday awk..:)

~miszirdawaty~ said...

muahaha~
cinta ke4 mungkin isteri kamOo...

[biasa2 ja ak bca bLog kamu. tiada pOn menunjukkan kegersangan. haha. munguks je ayt ak. fuh~]

epalgreen said...

hehe
cari betul2 ye joe
:)

.aku Josh. said...

prefer ur previous layout.there's something to it,that makes ur entries more interesting. :]

Fareast said...

Huhuu.. Cun lah.. brapew hari mengecat blog nie??
issss jelous tol lah Fareast tengok..huhuuuuuu

Ape2 pon .. mmg mantap!!!!

KhairiL's said...

aku mcm x caya yg ko ni nk masuk umor 21...

xuen adyla said...

hhahaha eyh..


calon?

yg macam mana ko nak..

apart yg ko nyatakan la..

mana tau kita boleh jadi sedara..

kalu ko jg uncle aq best gak

boleh pau selalu

SuFy said...

hee..sy lg lar xder dlm list ni..urm, xpe lar...anyway, smg awk bertemu jodoh yg terbaik...sy doakn...(smbil tutup muka, sedey!) hee....chak!!^_6

naddysh said...

waa...

2 hari lagi ntuk mencarik chenta~

hahahaha

nway
nice layout!

Vee Violet said...

Byk yg comment layout kan?
Layout tu color die nampak 'matang' sgt dgn Joe rasanya. But content of the blog - as usual la... bersahaja n informative... stay the way u r... what other ppl think about u-none of their biz k... but yg patut improve tu, improvekan la k...

Secondly - hopefully yr lover yg ke-empat ni jadi wife joe... cantik jek susunan nanti... =) birthday bape hari je kan? tak ingat date *happy birthday in advanced k*

Last thing - girl yg tgk rupa n perut tu - at last dorg(including me) berkedut jugak... as long as u tak choosy sgt nak lover muka sebijik cam taylor swift je... so there must be someone yg akan syg u n terima u seadanya one day...
Good luck!
*wink*

Ivy Metaga said...

hehe..adeh ketawa dgr teori ko ni joe..nak dapat isteri yg sama2 blogger..good idea tuh huahuahua..
relax bro..masi muda lagi..bole lagi cari tuh sampai ke bulan..
nice new layout..tapi yg green hari tu cantek lagi huhu...

lea said...

ko memang ngah gersang nak kawen ni..
iskh3.

syah shah said...

aku juga tak berada dalam senarai... ini mendatangkan kemurkaan~~ Aku bakar blog ko~~~~ Muahahahahahahahah (gelak syaitonirrajim sebanyak lapanploh harakat)

Kikikikik :P :P

neem said...

blog saya pun xdak dalam list anda..

cik siti penguin said...

siap ade teori tuh. dahsyaaaat~!
haha.
anyway, was a bit weirded out by the new layout.. >_<

zaidharis said...

tadi mak aku tanya,

asal?
nak tempah baju ntuk kawen,

aku cakap,

xdelah,
tgu umo 30 kot,

heheh~

Eazy Izzuddin said...

wah
byknye teori..
huhu
udah berangan ni mahu kawen..
=P

uits
template nmpk..
=P
xD

A.N.E.F.F said...

template simple...
tp, cam x sesuai tok personal blog la..
decorate cket... :)

Cookie Monster said...

wahhh..suda tuka template kaler merah
garang tuu
:P

tHEoNeANDoNLy said...

eh.. aku xder dlm list..?? uwaa...!!!

♥ shiMawar ♥ said...

kamu baru nk masuk umo 21 rupanye..
igtkn dh kategori lelaki2 dewasa sbb mmbicarakn ttg 18SX secara trbuka..haha.. :)
sy nk form..jgn bimbang, sy akn jd centa keempat kamu..centa jek, jgn bini keempat plak..hoho..
sy TAKDE dlm blog list kamu..sgt sedeh.. :(

rhapsody LiN said...

h0h0~

sangat cumil layout ayam!!
hehe~
:p

mugiwara said...

9 mlm waktu mesia?
aduh....malasnye nk tggu...

weh...kalau awek ke4 ni rupa2nya indah kabar dari rupa macamana...

aku tak cakp pasal fizikal saja...rohaniah juga...

erm...rejeki didunia adalah ketentuanNya...

aku redha~

hihihi~

tehais said...

Nice layout ;)

Ai likeeeeeeee

nurain said...

baru 3 orang.

sila usaha lagi

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

aduyai Joe..payahnya mau komen~

Vee Violet said...

mane pic you joe?

redbirdfe said...

loh. rumah baru upenye......huhu

shinawawa eyenie said...

comel layout ni..
good2

~Cinta Cukulet~ said...

baru 21..muda lagi tu..banyak lagi masa hahaha...

pink_butterfly said...

my blog pn x ada dlm list....


nak majok la cmni!

Monkey D Luffy said...

aku nak masuk list... kakaka

one said...

Ha3...lwak2..bile aku bace komen ma'am_chelsea tu ttba hti dn molut aku trglak la joe, lucu siot..cre die tls kmen tu cm akak2 snior aku dlu, tringt kt dpa2 sume..hee.
Cra ckp dngn ayt ats tu cm same je, cm tu la gmaknye kot..wawa lwk2.
Aku pn doakn mga2 kmo brjye n dpt clon istri cm abg2 kmo. Sme brjye erk..doktr,enginer,akauntn,enginer,enginer,enginer n bru la kmo sorg enginer gk..yg 3 enginer tu ank2 abg kmo la..brmkna lpas ank2 sdra kmo kwin bwu
Kmo kwin ea..epynye aku.hee
Pape pn cntik cler blog kmo..

One said...

Ha3...lwak2..bile aku bace komen ma'am_chelsea tu ttba hti dn molut aku trglak la joe, lucu siot..cre die tls kmen tu cm akak2 snior aku dlu, tringt kt dpa2 sume..hee.
Cra ckp dngn ayt ats tu cm same je, cm tu la gmaknye kot..wawa lwk2.
Aku pn doakn mga2 kmo brjye n dpt clon istri cm abg2 kmo. Sume brjye erk..doktr,enginer,akauntn,enginer,enginer,enginer n bru la kmo sorg enginer gk..yg 3 enginer tu ank2 abg kmo la..brmkna lpas ank2 sdra kmo kwin bwu
Kmo kwin ea..epynye..hehe.
Pape pn cntik cler blog kmo..

+_+ said...

hahahah lawok ohH!!
ada jugak yg berharap bini blogger sebab nak update blog sama2! ohkohkoh kenkunun sweet gtu. memang sweet pon.

aku mendoakan kao cepat bertemu jodoh yg baik2.

dba adnan said...

haha..honest giler..
mmg cam desperate nak get hook up je..???:)
tape2..keep it up..
hopefully u will find the ONE

Siti Di Alam Fantasi said...

Hurmmm..sori ler tergelak time bc entry ni...x thn btl...hahahahah...neway..kan rmi minah salleh..grab je r!!

shinawawa eyenie said...

..xkira spa yg bkl jd isteri wak..
yg pnting wak mngenali si dia...
xknl maka xcnta..

Nazra~ said...

3gadis?
aku mahu jd yg keempat
boleh?
yg bongsu lebih disayangi & dimanjai ^_^

shakinah said...

nak joinn!!
bukak lagi kan?kan?
plis! :P

natasha said...

hurm ...
agak menarik post nie..
semoga jumpe la gadis ke4 tu...

arazma @ ami m said...

anak ke-4 tp ade 4 bini..camana??

nuraainaa said...

chill la, 21 muda sgt. :)

Sha-na.Szied said...

ahaks. skng follower joe dah 1922 bukan lg 198..wahh..

baru sethun dah beribu ribann

erm, mau update blog same2 b4 tdo??
nice ..hahak!

ps: kalau nk bercinta kene bersyariat islam ..bawa orang yg kita couple tu menuju keredhaan Allah juger :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW