Share

nasi lemak udang

eerrrkkk
-bunyi sendawa-

telah siap makan nasi lemak udang. kire pencapaian terbaik, hanya ambil masa 45 minit untuk siap masak semua. senang dan menjimatkan masa. memang terbaik untuk orang2 bujang. apakan daya, housemateku xmakan udang. ku pulak tak tahu. dimakan juga mereka udang itu, untuk menjaga hatiku. ku sayang kamo semua


-owh udang-


-owh telor-


~~~~~~

pak belalang dan halimah di dapur

"abah, apsal banyak sangat udang ni?"

"tu udang abah tak sengaja dapat. abah nak cari etok, terjumpe udang. rezeki tu. makan je la. kita buat udang celup tepung"

"wowww, suka suka, abah nak masak ek?halimah baru 6 tahun, xpandai lagi.hehe"

"ye la ye la, abah masak."



"kesiankan udang2 ni"

"napa plak, makanan tu, ape plak nak kesian2?"

"ye la, dijadikan makanan untuk manusia. kejam nye kite bah makan semua ni"

"haaiiikkk. apa plak kejam nye. dah memang tu PERANAN dia, kita ambil je la"

"peranan?"

"ye, kite ni hidup kene mainkan peranan masing2. jangan campo aduk nak ambik peranan orang. macam udang, peranan dia jadi makanan kita. hidup akan indah kalau peranan ni kita mainkan elok2."

"tak paham la bah"

"tengok family kita, abah dan ibu peranannya jaga kamu ber3. kamu ber3 plak, peranannya belajar pandai2, nanti kami dah tua, boleh jaga abah dan ibu plak."

"tak paham lagi"

"haiiiikkk. ok ok, kalau abah tak mainkan peranan abah untuk jaga kamu, 24 jam duk berkepit je ngan ibu kamu, mandi sama2, tgok cite satu kaler sama2, tido sah2 la sama2. macam mana agaknya jadi kamu ber3? tentu tak jadi manusia. bila abah dan ibu kamu dah tua, sapa nak jaga kami?macam tu la kire2nye"

"abah cakap macam padayappa, berbelit2"

"haiiikkk, xkan xpaham lagi? xpe xpe, tnggu beso nanti kamu paham la. dah dah, panggil ibu kamu, tak jadi la udang celup tepung, kita makan nasi lemak udang plak. abah lapo la plak ni"

mak belalang tiba2 muncul

"tak payah panggil, ibu ada kat cni. halimah pegi main kat luar ek, ibu nak cakap sumthg ngan abah ni"

"ok"

"opocot"
-di geletek mak blalang-

"ala abah nya, geletek skit pon terkejut, tengok ni apa, ibu baru beli kat ebay tadi tau"

#rahsia-rahsia-rahsia#

"nanti saya ubah jadi keldai baru tau"


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

44 comments:

lea said...

18sx punyer citer betul la...
hahahaha

Fly said...

salam ziarah kembali,,selamat berhujung minggu

kuburan said...

perlukah part hujung tu pasal viagra tu disertakan bersama entri ini?

joegrimjow said...

. aik, ye ke?

. ha??ok ok

. viagra??mana2?

azuan said...

mak blalang pon dah pakai ebay skang nie...hik3

fezaL Mohd said...

hahaha. da beso bwu paam.

syah shah said...

owhh... nasik lemak... sedapnye... udang? takpe, tima kaseh saja...

err... ibu beli apa kat ebay??? set bra&panty terpakai kah?? Hahahahahah :P :P

♡ Eibu June's ♡ said...

salam joegrimjow...

Time kaseh sbb sudi menjengah dan komen diblog ibu yang tidak seberapa itu.

Bila membaca komen disitu, ibu seperti terpanggil untuk menjengah ke blog 'joegrimjow' yang ibu rasakan agak unik namanya...

Setelah ibu membaca setiap n3 disitu ibu seperti tidak mahu berhenti dari terus menatap setiap n3 yang ada seperti ada tarikan disitu....

Dan teruskan berblog kerana gaya penulisan anda dapat menarik minat pembaca...(ada kata semangat disitu...hehehe)

n...ALL THE BEST 2 U DEAR!!!

farah asyiqin said...

wah! dapnyer mknn tuh.. pas sket.. hek3!,

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hahahaha..

aku cuma mau baca pasrt atas jer~

ameen ashraf said...

salam ziarah.
selamat menikmatinya

asis said...

wahh..sodapnye..
ajak la kawan baru aku nih skali

htt://syuhada162.blogspot.com

ekekeke..

Y E R N ain said...

x bc part bwh2 tu.

tertarik dgn gmbr atas shj.

nasi lemakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!

joegrimjow said...

. maju katakan

. kecik mesti xpaam

. ish2, lusyah

. time kaseh bnyak2

. boley aje klu nak

. bace la bwah skali

. sudah selamat menikmati

. sape 2?

. haha, boley plak cam 2

Eazy Izzuddin said...

sedaappppp!!...
tp...
x leh lorh mkn udang...
huk3...

Naz said...

aku kalo g kb, slalu beli etok. memula aku x tak tau cara nak mkn. bila dah tahu, sedap pulak.. kdng2 aku tersasul sebut enot. hahaha...

.anakBISAYA. said...

wa.sedap nyer.minta cket bleh?.

btw, apa "etok"?

-___-"

lily aklili said...

aku x paham citer tu..part mana yang lucah..
x de pon.....urr..keldai???...apa tu?..

.pOot! said...

cool. i didn't understand it. visit my blog at tsilspat.blogspot.com

Yaniez said...

salam ziarah...
wah best la blog ni.. siap ada cerita dialog...huhu...

ijechan said...

beli kat ebay tu! haha.

CIVIC Power said...

Salam Singgah Saudara Joe

Terima kasih teman ucapkan kerana kesudian saudara singgah dan menjeguk blog teman.

Mike suke makan ke?
Meh le turun t. intan, teman blanja Mee Mastan Ghani.

Monkey D Luffy said...

kenapa aku x faham? adeh

one said...

ye sokong2...

13may said...

best!

:D

~syaQuost~ said...

owh.. nasi lemak lauk kambeng sodap juga.. hahaha..

=)

sharamli said...

l a p a r

joegrimjow said...

. sama ngan housemate

. haha, enot jgan..

. tnay org klantan

. keke, entah la, mane de, ish2

. ni salah sorg lagi...ish2

. cite rekaan

. jgn main2

. ok ok, akan trun

. pura2 je

. sokong kuat2

. mekeaish

. xpernah makn lagi....

. kene masek sendri

nabilah mangshor said...

aiyoo

fana said...

haha. nasi lemak udang. uhh. sedap!

Pewaris Reformasi said...

terliur tengok sambal udang tu!

taichee~@! said...

Salaam!

Waa! Bagus ni lelaki pandai masak. Sgt rare...~@! Maka kamu perempuan perempuan single di luar sana, ngoratla encik jowgrimjow ini. Dia cool!

Weee~@!

fjie said...

"abah cakap macam padayappa, berbelit2"

ha ha ha

tHEoNeANDoNLy said...

emmm.. sedapnyer sambal udang tu.. nak sikit buleh...??hehe..

joegrimjow said...

. napa??

. tambah lagi chef yg masak 2..

. mmg sedap bagnt

. sila2, available lagi.keke

. padaiyappa mmg belit2

. sila2, jgn segan2

iNsaN BiaSa said...

aduhaiii..gmbr ats sekali tu sungguh menggoda jiwa insanbiasa...
nyum..nyum...

Dhada said...

Kamu yg msk ka ? Nmpk enak :D

Cookie Monster said...

warhh
sedapnyaa udang
me love udang
hihik
:D

a.b geldofg said...

ko ni buat air liur aku mleleh je..dah lah aku tgk posa nam

piNky LuCiA said...

udang tu best, tp aku xsuka makan udang.. sbb xreti nak buang kulit.. hahaha

Ma'am_Chelsea said...

Tang gmbo udang tu wat x tahan tu... Adeh, laponyerr...

* pura2 x paham citer family belalang tu =P

lya said...

eheheee
sedap2

shinawawa eyenie said...

sedapnya nasi lemak 2

shinawawa eyenie said...

sedapnya nasi lemak 2

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW