Share

bisnes berapi la pulak

ooh, aku terbaca satu artikel di blog yang aku follow. irfan khairi. auuww, hensemnye die. kekeke. dah la jutawan, hensem plak. mesti senang nak dapat awek ni. (nada jeles disitu)

lalala~

macam mana aku nak potong? dah la tak hensem..hurmm. aku akan jadi billionairelah. hoho. konpem dia kalah.

lalala~

dah start entri pun dah ngarut. ish2. ni kesan mood layout ayam cinta. padan muka, dah kene tempias. sebenarnya aku mahu kata sesuatu tentang seminar ni.

~~~~~

hamdi dan halimah di ruang tamu

"sertai kami sekarang. anda pasti tidak menyesal. peluang seumur hidup untuk mengubah hidup yang luka lara. pendaftaran early bird sekarang!!!"
-tv bersuara-

"abg, semngat betul pengacara tu"

"biasa lah dik, bisnes. semua kene semangat. value yang paling penting"

"tapi bang, tak rasa dia tipu ke? mahal plak tu..."

"memang la mahal. nak buat sesuatu, kene ada risikonya. termasuk hal bisnes-bisnes ni. abang tak rasa tu tipu. dah masuk tv, mesti tak tipu"

"besenye ape yg dieoang buat ek untuk bejaya ni?"

"bnyak dik. yang pentg, sikap. ekuiti melayu sepatutnya 30%, tapi yang melayu pegang sekarang belas-belas je. lain semua ambik dek kaum lain"

"ekoki? kaki ayam ke bang? cam racist je bunyi..."

"haha, tak pe la, adik kecik lagi. nanti belajar ekonomi nanti paham la. bukan racist. cuma bengang dengan sikap bangsa kita. tak mahu berusaha langsung. dah ada yang nak bejaya, banyak pulak yang dengki-dengki"

"bese la tu bang, kita kene buat sumthing la. nanti boleh majukan negara"

"halimah besar nak jadi apa?"

"isteri solehah"

"haha, yang tu wajib jadi. abang tanya pasal cita-cita"

"entah la, tak tahu. yang boleh buat kaya raya la. tiap-tiap tahun boleh hantar abah dan ibu pergi umrah"

"bagus betul adik abang ni, cuit hidung sikit"
-hidung halimah di cubit-

"adus, sakit la. tumbuk perut abang pulak!!"
-gedebuk, perut hamdi di tumbuk-

"kuat jugak tumbuk halimah ye? kesian kat amirul nanti"

"napa plak? ye la, nanti kene slalu di tumbuk je oleh isteri"

"budak kecik tak boleh cakap pasal kawin, abah marah!"

"eh, sebut pasal abah, abah teman ibu lagi ke?"

"ye la, mana lagi. ibu nak beranak pun sebuk nak romantik-romantik lagi."

"hati mereka, sapa yang tahu..."

kring kring kring
-bunyi telefon, hamdi yang mengankat-

"salam. sapa ni?"

"ni abah, datang hospital cepat! ibu kamu....."


~~~~~

hurm, majukan diri kita. keluar dari kepompong orang biasa

kemalasan???
semua orang boleh buat

kerajinan???
jarang sangat yang boleh buat

kemaluan?
opsss....

nota kaki : dah ada orang salah paham pasal contest, start 20hb ni. cepat betul dia hantar. cubaan lusyah menjadi. lucu jugak la...

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

momentinlife said...

ehehe aku 1st??
ayam2 itu comel!~

SuFy said...

hee...bijak halimah tu yer...
thnx link gak ngn sufy..huhu...wa, msti ramai yg ikot contest tuh..tp sy pon x pndai bermadah puisi pujangga..tp kalo ade idea nk ikot saje je nk meramaikn..bley kn..urm, da taw bisnes joe..bagus gak bisnes tu yek..bejaye2..hek3...o yep, tertanya2 gak ape la ibu halimah punye baby?girl ke boy?i guest baby girl...ummm, x sabo ne..ngee~

TiNiE said...

hai

TiNiE said...

ooo ada moderator..
ok..
ni luahan pasaan..
aku tak pandai mengarang..
huwaa!!! tapi nak masuk contest tu joe...cemana??

qishie said...

lol..pe jadi ngn ibu hamdi?????


tak suka la to be continued nih,,,huhu

Babyjane[The Juliet] said...

huhu
:)

Chekgu BaniHassim said...

drama swasta tu kisah benar ke??

sempat selitkan cerita lain ek dlm entry yg same...ade kaitan kut...

Amer Aan said...

pendekar tgn berapi x kesah plak..
ekek..

Mahirah Abd said...

la..naper citer tergantung?? huhuhu.... kasi habis itu citer... mokcik x abis feeling nie...heee

@t00neY r00neY® said...

bukan senang nk berjaya
bukan senag juge nk maintain kejayaan

~Cinta Cukulet~ said...

respek dgn halimah. Nak jadi isteri solehah. bagus2 hehe

eazy said...

hehe.
dah dpt adik baru yeay!
nk pilihkan name bley tak?
bagy name hamidah pulaks

Vee Violet said...

irfan khairi tu bukan dah kawen n ade anak eh?
huhuhu... sowie if silap...

Naz said...

irfan memang ensem, tp dah kawen da. mungkin ramai awek2 kat luar tu cuma gigit jari jer..

sharamli said...

xabeh2 dgn 2o hb..i buhsan la u...

Dhada said...

Hih . Tatau nk comment apa . lalalala

xuen adyla said...

erl lusyah harus ada ke?
underage aq ni joe

muahahahaha


kemaluan? term baru ke ni?>

adibahrisha said...

knpe mest contestnye stat 20hb? sbb ur birthday ke??

azuan said...

nak jad billioner gak...huk3
amin...

Eazy Izzuddin said...

oops...
bisnes...
biaselah..
huhu
xD

joegrimjow said...

ooo
dah ek?
xtau la plak
hee
ingt bujang ag

nazz said...

Irfan jaga ko.. jap lagi aku plak nak jd zillioneir... huk uh

hasni said...

salam..
hai..nice blog:-)
suka crita kuarga pak belalang:-)

Monkey D Luffy said...

kalaulah aku jadik IK tu kan :)

eh aku tgh cr idea nak join


malam karang jgn lupa... 12.01 minit!

pink_butterfly said...

hiskkk...

idea x dtg2 lg ni.....

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Esok 20hb.
Hari contest kau.
Aku tak lupa.

tehais said...

akhirnya anak ke 4 bkal muncul..

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh...giler punya kurus.......ok i'm yours.hahahahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW