Share

sekasih tiramisu untuk jiran

petang ni amat penat. kelas pukul 1 tadi cukup bnyak rasanya input yang masuk. harap2 dapat kekal sehingga masa exam nanti.

petang ni juga hujan agak lebat di sheffield.teringat suasana kampung ketika hujan lebat. berlari bersama meredah hujan. menuju ke ufuk pelangi.

teringat akan jiran tetangga di perkampungan melayu ini. rasanya sudah lama tidak berbuat sesuatu. lantas fikiran tertumpu ke tesco, mencari bahan untuk memasak

tiramisu

mungkin itulah yang terbaik. senang dan kos tidak bnyak. cukup rasanya untuk memberi kepada jiran2 tetangga.

shasha slalu jemput makn di rumahnya. macam2 sudah dimasak oleh mereka serumah. time terbaik untuk membalas

gadis2 micet sudah lama tidak masak untuk mereka.lagipun harini besday salah seorg dari mereka. time terbaik untuk memberi

pisang sudah lame mengadu bila makanan mahu sampai.roy siap bgtau perut sentiasa berbunyi tapi makanan tidak jugak sampai time terbaik untuk memberi

nah, tiramisu sudah siap. dibuat dengan penuh kasih sayang dari seorang jiran. makanlah dengan girang

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

lady D said...

woww..
buat sndri ke??
amazing...

AhmAd tAUfIk said...

erm...

^_^"

joegrimjow said...

. yuppaaa. sedapp

. bro, sowie, nanty2 sampai r. jiran terdekat je.hehe

pika da polka said...

xpnah mkn!!
nk mkn2!!!

piqa suka makan~

Mohd Shahnom Ismail said...

wowi...
aritu ada budak pompan anta tiramisu ke rumah
tp ku tade dan x dapat rasa
sob3

arini joe bagi tiramisu
nasib baik ku dapat first hand
hehe...
dapat la rasa tiramisu joe yang sedap ini
amru makan banyak~ haha
nasib baik shimi diet

tq joe

one@z said...

wah...musty sdap gler ni..

buat sndiri ker...hbat ar klau buat

sndri...mmg buleh bukat perniagaan

buat tiramisu scara persndirian ar

ni..hoho..

nk rase gak leh...

hehe...

mkan jngn x mkan...(^_^)

Kamsiah said...

waa jo...rasa mcm nak berjiran ja dgn jo hehe

joegrimjow said...

. nanti buat pos kat kawn blog plak.haha

. sama2, sedap bgtau, xsedap senyap.hehe

. boley2. jemput2

. dialu2kan, akak kan mmg otai masak.heee

zAkiAh_AbDuL said...

huhuh..jiran yang ni tak bagi pun. padahal paling dekat

Anonymous said...

time kaseh housemate

bee said...

ooooOOO...ni bile nak post ke m'sia ni...teringin gak nih..check ramuan dr tenet kew..bijaks2...jarang nk jumpe laki padai masak...skrg sume instant..pelah..yummmyyyy

joegrimjow said...

. haha, ade lagi2. akan sampai la 2 nanty

. ni housemate yg mane stu la ni..hee

. kawan yg bg resipi.hehe

roy said...

joe,

ape kes...nama naik...tp x sampai rumah aku pon...merajuk la aku camni...huhu...

nur-al-AIN said...

jelez2..
nk secubit pun jadi la....
nk2..

redbirdfe said...

whaa ~ pndai masak ehh ???

bru je td mkn tiramisu. huhuu...

nak. nak.nak..

joegrimjow said...

. aik, ak bg kat mat yin smlm. rugi la xmkan tiramisu ku yg sedap.mat yin pulun sowang2 kot.hoho

. boley aje

. buat sendiri baru bvestt.heee

redbirdfe said...

dah pernah buat dah sekali. huhu.

dpt pujian dr mak sdara n pak sdara. keke

*tak riak.huhu

roy said...

joe...dah dapat...matyen sorok dalam peti ais, belah belakang2...patut la x jumpa...haha...

anyway, thanks...nnt aku ajak ko dtg makan umah aku lak...(ntah bile la tu...haha...)

joegrimjow said...

. macam gelak riak je

. haaa, tau pun. nanty jgn lupe jemput2

straw bengkok said...

wey!!!...
aku x tau pn ko wat tiramisu..
bler plk..ortodok gler aku
????

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW