Share

menjaga hati part 2

kelas pukul 9 mmg xramai yg pergi. rata2 syahid di awal2 pagi. xkira local student, international student ataupun direct entry student. maklum la, berjaga malam, pagi waktu yg sesuai untuk tido. di tambah pula dengan suhu yang 8-9 drjah celcius ni, cukup lena mata untuk tidur. ambik duvet, tutup heater...fuuuh, layannnn

runsing melihat hanya 5 org je klompok b...i yang datg, trus mencapai hp untuk msg. (tambah buhsan betol klas 2, professional issue) aku memsg yg xdtg. hajat di hati untuk mengingati....

apakan daya, ada yang terasa. susah kita nak menegur.
cara yang salah? mungkin.
pendekatan xsesuai? mungkin.
itulah soal hati. cukup2 susah untuk menjaga

percaya dengan taktik--->berdiam diri lagi bagus
mungkin itulah yang akan dibuat selepas ni. tiada masa untuk menyusahkan diri sebab org len xdatang class. hati memang tidak tenang jika xmenegur, tapi dari lebey xtenang, bek duk diam je

sebut pasal class, memang diakui tidak banyak input yg dapat. kalau dapat separuh je yg lecturer cakap, mmg kire ajaib betol la 2.sejam duk denga CERAMAH lecturer, mmg pk ran melayang2. cube concentrate, poooon xdapat. ish3. truk btol....

tapi menyedari hakikat DUIT rakyat yg digunakan, PAKSA juga diri ini untuk pergi. org sponsor bnyak2, lepas 2 xmanfaat, mmg rasa berdosa sangat2. hurmmm, itulah pegangan yg di pegang sampai sekarang. klu masa skolah ingat duit semua mak ayah bayo, sekrang, duit rakyat pula yg digunakan

mungkin diri ini hipokrit pada diri?
menipu diri untuk menyedapkan hati.
pergi ke klas sbb xnak bazir duit rakyat (bukannya rakyat mesia tau poon) bukannya untuk mencari ilmu....hurmmm. mgkin betol aku tipu, sebab itu lah xperform masa exam ari 2. tapi kurasakan lebey baik menipu, at lis ada jugak ilmu yang dapat. daripada tido saja di rumah. hurmmm, terpulanglah.

sekarang cuba bersih kan niat dihati ini untuk pergi ke klas adalah menuntut ilmu, bukannya kerana PAKSAAN diri. mungkin ilmu akan mudah masuk. ampun kan lah hamba MU yang lemah ini....

nota kaki : ada plaja chinese mainland yg dapat 100%(full mark) subjek C H Tan....bapak r otak....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

10 comments:

philoColy said...

ikhlaskn ht..
;)

Max J. Potter said...

are you a bleach fan, mate?

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

ya.. niat penting untUk dapatkan sesUatu yang baek..

percaya pada diri dan jangan pedUli unsur yang bOleh mematikan niat...


duIT rakyat? mesti tajaan MARA ni kan..? heheh.. yUp.. bOle jadi tak halal ilmU bila kita mensia2kan pelUang yang ada... sedangkan manUsia diluar tak dapat pelUang seperti kamU..

salam kenal.. :D

add ur link okie..

joegrimjow said...

. yup. lesson yg dpt

. hoho. die hard fan

. okes, time kasey

epol said...

blogwalking..lalala

ape yang penting,niat yg betol..

kEy said...

ish3.....panjang nye citE untuk mls g kelas je~ ahhahah~
haa lg stu, lagu kntut tu camnE? nak nak~ ahahha~

scarxoxo said...

huhu jaoh gila study.
kat sana takda salji ka?

p/s : kalau ada pesan snowman satu,
pos laju okay?

joegrimjow said...

. waaa, ley berjalan2 ek

. heh, ade ade
nanty bagi

. ade kat entry2 lepas
hoho, swonok

straw bengkok said...

hoho...joeee.!!!
aku dpt msg ko.haha..
aku sokong2..p clas demi rakyt.
HIDUP JOE!..HIDUP JOE!.HIDUP JOE!

Dr. E-iN said...

haha..
di seluroh pelosok dunia,tak kira UK,Ireland,Mesir dan di mana sahaja,para lecturer mmg ade kehebatan dlm meng'hipnotized' student2nye..haha
sharing some tips utk tak tdo dlm claz-duk dpn skali dlm kelas!!!yeehaa~~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW