Share

kaifa subuh luka

-jangan caye-

hari ni mahu jumpa kekasih hati, memang tak sabar2 menanti. setelah lama belajar di perantauan. baru hari ni dia datang bersama keluarga. katanya cukup besar belanja datang kesini. tapi atas dasar kasih, sayang dan cinta, semua itu nampaknya tiada apapa.

die menungguku di london, heathrow. katanya mahu aku yang mengambilnya. disini dia akan tidur dalam bilikku. tak mengapa rasanya, sebab bilikku besar. lagipun dia bakal isteriku nanti.

terjaga dari tidur pukul 7.00. alamak, terlepas lagi subuh. maklum la, subuh awal habes waktunya sekrang. aiseyyy. tiket train ke london pukul 7.30 dan dijangka sampai pukul 11.30. memandangkan dirinya sampai kesini pukul 12.00, mmg sempat kalau train pukul 7.30

tapi

dah memang bangun pukul 7, mmg mustahil untuk sampai ke train station tepat waktunya. ku gagahkan jua sebabnya batinku sangat2 tersiksa dengan masa yang sungguh lama bergerak. ku merindui saat dahulu bermain "kedik kedik" dan memang tidak sanggup lagi untukku menunggu untuk tidak berjumpa denganya

malangnya, mmg tidak sempat. train terlepas. ku beli tiket bas memandangkan tiada tiket train terdekat ke london. bas pukul 9 dan dijangka sampai 1 ptg. nasib badan

di dalam bas ku duduk berhimpit2. mmg sesak tapi tidak mengapa. fikiran hanya tertumpu untuk berjumpa dengan si dia.

terbau sesuatu. hamprak betol. org di tepi ku kentut. mmg busuk tahap cipan....

ku pindah ke tempat belakang, mengelakkan bau kentut tidak ketentuan. ku pelik sebab jarang msg masuk. ku raba blakang poket, mmg handphone ku tiada!!!!

kemana handphone??

rupanya2 semasa alih tempat duduk tadi, aku punya hp terjatuh n dengan selamba org kentut tadi mengambil dan mengumumkan hp ku hak miliknya

tidak menjadi masalah....si dia menanti di sana

sampai je di stesen bas london, ku naik tiub ke lapangan terbang. malang bertimpa ku naik tiub yang salah. tahu sememangnya sudah lewat 2 jam. mmg alasan yang betul ku bagi nanti

sampai disana...........ku lihat sekujur tubuh.
berskirt merah
bergincu pink
berbaju merah
dia lah si dia
tidakk!!!!

mengapa jadi gini? org sekeliling bgtau yang dia di tembak oleh peluru sesat. "lost bullet" kate seorg nenek.
tidakkkkk
dari pagi tadi lagi tidak sabar menunggu untuk berjumpa
tapi hanya mampu jumpa sekujur tubuh

tubuh??
subuh....

ye, kalau la aku bangun subuh tadi, mesti aku sempat untuk naik train.
tak payah naik bas
tak payah bau kentut
tak payah handphone dikebas
tak payah tersalah naik tiub
dan
sempat untuk menjemput awekku ini balik bersama ku
arghhhhh


akan ku sembahyang subuh awal esok
mungkin ada kebaikan bangun di awal pagi
siapa tahu malang yang bakal menimpa

nota kaki: kat cni subuh masuk 4.17 dan habes 5.57, wahai manusia, jom la sama2 kita bersembahyang awal, tajuk diambil dari wall shasha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

15 comments:

nurain said...

heheh


cara peringatan yg sangat baik..


xtahan kene kentut..

nur-al-AIN said...

ni cite benar ke rekaan semate?
moral : silalah solat subuh pd waktunya. kn kn kn?

Kamsiah said...

cara penyampaian yg berkesan...dek kerana terlewat bgn....semua haru biru....
moralnya,bgn sebelum subuh,biar kita yg tunggu subuh..bkn subuh yg tunggu kita...

shahrin yusof said...

malang btul duk seblah orang suke farting....

good moral value =D

muhammad aneff said...

x paham..

Eazy Izzuddin said...

hihi...
xD

tul2 tuh solat subuh..
xD

shinawawa eyenie said...

sembayang pada awal wktu..

joegrimjow said...

. time kasey

. haah, moral da dapt, kire btol la 2

. akak la yg memahami

. untuk motivasi diri

. kene bace lagi

. subuh sni awal sngt

a.b geldofg said...

bguslah kalau sedar apa yg tuhan nak smpaikan hehehehe

Mohd Shahnom Ismail said...

salam wbt...

ku nak blaja gak la cara penulisan cmni
tak stress, sempoi jer

btw, antara tips nak bangun subuh awal..
make sure tidor lepas solat isha'
nanti bila terbangun, boleh solat malam-baca quran-study-utube-facebook-racing kete-update blog
then terus pi subuh
balik subuh boleh sambung tido


all d best bro..

joegrimjow said...

. sedar 2 yg buat kita insaf

. wawa, shasha bnyak tol idea.nanty kejut r, tadi berjaya bngun. tapi terskip class.huhu

Monkey D Luffy said...

ko angan2 advance ghupernyer... cis kek

joegrimjow said...

. macam ko xpernah berangan2.hehe

Anonymous said...

Cara pnyampaian
yg bgus,
mnyedarkan
stiap yg
mmbacenyer..
Beringtlh mase
lapng kter
sblum mse
smpit yg akn
bkal tiba..
Sembyglh lah
kamu sblum
kmu dsmbygkn,
ush mnangguh2
wktu, krna mmg waktu
tdk akn sskali
mnggu kta..
Smbyglah pd
wktunya, pd
awalnye dn pd
mse yg xsmpit...
Joe jngn lupe
sume ni k..pasni
bgun awl2 solat
sbuh ea.. Klu x
trbngun, suh
kwn
kjutkn...ape2pn
cter joe tu best
ar..pndai erk
krang2 cter yg
mnrik..leh ar jd
pnulis pasni..hee

(^_^)..

joegrimjow said...

. karang je.hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW