Share

introspeksi 6 bulan 6 hari

ok ok
mgkin 3 entry yg dulu aku mengarut bnayk dari betul
sebabnya aku sekrang mmg tensen
sebab tu habeskan duit dengan senang
aku ni kire org suka berjimat
sebab nak simpan nak kawen
nanty nak kawen xde duit
xmo pinjam ngan mak
wlpon mak mmg nak bagi kat anak bongsu die yg baik lagi disayangi ni
aku mahu berdikari

kali ni nak mengarut lagi

"encik dah berapa lama menjadi ketua bumi ni"

"setelah menang pertarungan wira-wira tempur"

"ooo, ye ye, saya tau. yg semua hero2 dtg hari 2.
goku
superman
batman
kluangman
penjejak awan
pendekar laut
wunan
power rangers warna merah
cybercop
yuyu hakusho
monkey d luffy
sailormoon
satria waja hitam
grimjow jagerjek
eyeshield 21
ultraman
dai
chibimaruko
doraemon
sinchan"

"ye ye. saye cume amek masa 2 hari je satelkan semua 2. sinchan je susah skit. dibantu oleh adik dia yg blue, mmg susah nak layan dieorg punya lawak gaban. tapi semua tersungkur. sebab 2 ley jadi ketua bumi"

"waaah, bangga saya. hari ni saya nak tanya pasal kehidupan encik di uk"

"ooh, boley. sila2, jagn segan2"

" sye terbace entry 6bulan 6 hari, macam menarik. komen skit"

"owh, dulu saya buhsan dengan intenet, tapi xley nak lepas. kene melekat gak. dah buhsan dengan friendster, myspace, facebook, hi5 n macam2 lagi. jadi saya pon cuba berblog. best jugak. mengisi masa lapang"

"owh(xmenjawab soklan plak dia ni)"

setelah 6 bulan 6 hari
21 sep 08 - 27 mac 09

dah dapat rumah
duduk bersama 4 org
masuk class
suasana baru
alami puasa kat cni
sembahyag trawih kat cni
mase smyg terawih ada pakcik umum esok raye
terkejut
esoknya raya
cam xde feeling paginya
raya cam bese
lepas raya smbg blajo
raya haji lak
sambung buat kapal
presentation kapal
masuk notts game
masuk leeds game
sempat menang badminton
masuk liverpool game
berdebar untuk 1st exam
selesai 1s exam
kebetulan salji plg lebat selama 18 tahun kat cni
mmg untung, siap buat snowwomen yg seksi
xlupe pergi berjalan
pergi main ski
dah masuk old traford yg xbes
da tgok anfield yg comey
masuk sheffield game
xmenang apa2
makan lobster
beli desktop sbb laptop wosak
beli slr
beli tepon
sekarang....menulis blog


tgok balik, xde pon yang best aku buat. mgkin 2 bulan 16 hari before balik mesia, akan ku buat sumthg untuk diri. supaya boley dikenang bersama cucu2 aku nanti

kene pandai ubah diri ikut suasana
macam kata2 langit
masuk kandang kambing mengembek
"mmmmbeeekkkkkkk"
masuk kandang lembu mengembu
"mmboooooooooooooooo"
masuk kandang harimau
-mengucap-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 comments:

nurafiqah idris said...

hehe
mcm best je perjalanan hidup~

Jibek said...

hhaha lawak :D

KhairiL's said...

ahah
kuat memori yer utk igt kisah lama²

joegrimjow said...

. xbest sngt

. lawak???

. bawu 6 bulan

cik siti penguin said...

hahah. was old trafford that tak best?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe..

kamu nak jadik sin chan ke?

mari mem'blog' secara total!


http://shafaza-zara.blogspot.com

~JuNnIE~ said...

banyaknyer hero dia..hehehe....pandai awak cari nama bg gf2 awak tu erk...=)

||alis|| said...

weh.... nak pinjam sume anak sedara ko boleh??? dlm 2mggu cukup laa... nak tunggu anak sedara akak, hmm... bulan 11 nnt ^~^

nurain said...

grimjow jagerjek

ahahha..ade ek~


ko mg menggunakan kebuhsanan ko dengan sebaik mungkin~

tahniah!

joegrimjow said...

Xbest sngt

Jom joom

Blog punye pasal

Mne ley mhl

Haha bjye ek

ijechan said...

hua3... nt da masuk kandang rimau, jgn lupa mengucap tau. jangan mengaum lak!

joegrimjow said...

. hehe, yg 2 mesty

Monkey D Luffy said...

bertuahnya ko dapat ke uk... jeles nih

one@z said...

haha..lawak, kelakar, mencuit
hati...hehe..

yg kelakar grimjow jagerjek x tahan
tu..

(^_^)..haha

joegrimjow said...

. jeles sama2

. hehe, mmg ade dlm bleach

Perisik SR said...

kalo ada naruto kt dlm tu, kompiden ke bro nk mng? dia dh jadi sage skrg ni utk pengetahuan..hehe

joegrimjow said...

. waa, ye ke? lame xbace.jadi sage pon klah gak nanty

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW