Share

Perjalanan menjadi kurus...aku jatuh cinta

awal februari 2008

aku telah membuat keputusan untuk pergi kesekolah lama (sbpi kuantan) untuk jumpa dengan cikgu n junior2 yg lain. sampai je kat skolah ayat pertama "JOE!!!!apsal da gemok macam belon ni??"aiyoyo cg ni, salam pon xbagi tetibe sesuke hati nak komen org. lepas sorang, sorang, ayat lebeh kurang sama "haaa, ni mesti putus cinta ni" xpon macam ni "teruk sngat ke study kat u sampai xde masa bersukan" n macam2 lagi la propaganda muncul. tup tup, esok terus balik ke BMI..frust...dikatakan gemok...



pertengahan march 2008

wow!!!1st time in my life dapat tengok fi secara live. tiket 600 ratus woo, klu bukan tiket free, mmg haram la nak pegi, bukan minat sangat pon.hehe. nasib baik ade tiket free, gune kemudahan yang ada.benda utama yg dibawa hp ku yang 2megapixel (time 2 kire da power la 2). sampai je kat sana,, wah, pelbagai adegan ku tonton, ni bukan malaysia, ni cam ala2 cite tokyo drift, kita zass tengok gambar


-kete f1 sesi petang, ni kete cikai2 dlu-

ahak, bile nak masukkan gambar ni kat friendster, pk punya pk, xjadi. pasal gemok sngat. nanti abes awek2 kat fs (2000 lebeh kot fren) lari. so xjadi la, sedeh, tangkap gambar pon xbleh nak letak.mase ni 87kg. gila keji taktik!



akhir march 2008

"joe, ko try je produk ni, klu berat ko xturun, kire aku bagi free tapi kalau jadi, ko paham2 la"yana yang merupakan classmates aku kat BMI bagitau. hurm, makan free la aku nanti. ye lah, aku ni jenis yang susah nak turun berat badan. mesti tak jadi punya! tapi dengan program yana bgtau, sambil-sambil boleh turun berat badan, duit pon boleh jimat. ok gak tu. janji, ak follow the program, yakin boleh joe




20 april 2008

my 2o besday. finally da umo 20 taun.huhuhu. horrey, sedeh campo ngn gumbira. gud bye teen n welcome ty.balik ke putrajaya, rumah akak untuk celebrate sana."joe, akak nampak dah semakin kurus ni, nape?" haish, gemok pon salah, kurus pon salah ke? lantak la. masa tu dah 82kg. kawan akak bagi hadiah cheese cake, ahak, i fancy cheese cake very much!! makan je la, badan nak naik, naik r, aku xkisah sbb mmg aku da bese jd gemok.



pertengahan mei

eh, apsal alat timbang ni rosak? camne berat bley jadi 78 ni? xkan turun kot wlpon makan macam bese. da la exercise jarang. haishh, produk ni ley tahan!bek start ngan exercise, mungkin lagi cepat die turun. jom main badminton!!!



awal june

cinta pertama aku telah hadir! dah lama timbang di ampang point gune alat penimbang sial yang bley uko berat n tinggi. slalu je ckp "u r really fat" but then....normal. rase macam happy sangat, kalah dapat tau result upsr, pmr, spm even matrx, happy dapat tau badan dah kembali normal.hahahahahahaha. alhamdulillah. usaha telah mencapai hasil. ak telah jatuh cinta~~dengan herbalife


-73kg, at liverpool, depan the beatles muzium-


pss : 0169640972. nak tahu serius ke tak orang yang call/msg je serius =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

dR.SiLeNt said...

waa,,
besh2..
t blh bwk g jln2 kt sna eak.
huhu

pa said...

kurus-->grmok??

Anonymous said...

haha..

great journey dri gemok ke kurus..

pape pun congrates r !hehe

:D

Anonymous said...

haha

congrates2 !

joegrimjow said...

hee, ni kire promosi la
sape2 nak tau
ley cntact
hohohoho

minx said...

ironi sggh
entry dkt ats gmbr msjd...
lol..
weh..asal pose ko dpn beatles museum tu mcm model je aku tgk..
jeng3..

Ilidina.. said...

cngrats for ur journey dr gemuk ke kurus..walopn to me u r not classified as gemuk..u r just chubby je..hehe..comey pe chubby..

joegrimjow said...

haha, 2 namanye model sambilan
cume xde org nak amek je
wlpon suhu 2 darjah celsius
ak rele sbb nak posing cam2
hehe

joegrimjow said...

kat mtrx 83
pastu nek sampai 87
huhu
dari chubby ke gemok
hehe

nik said...

huhhuhuhu...
at last turun jugak berat badan hang...
saye nak jadi gemok camner lak???

joegrimjow said...

nak gemok pon ade carenye
bukan tambah lemak, tapi tambah muscle..otot
huhu

ainnaemira said...

nk kurus gak. jeles2! haha

joegrimjow said...

bley2
ade care yg bekesan. nanty akan post pasal bisnes. tgu.....
hehe

miSz aiDa said...

herbalife? nk try gak leh? sy pn gemok.. kekeke~

madey said...

eh mahal kan herbalife tue? haha

joegrimjow said...

xde la mahal, klu mahal da xmakan da kat cni, ley buat jimat duit
huhu

asis said...

the beatles

qees said...

pose x bole blah la joe..mcm auwwww..hoho..jgn mara ye..

Qurratunnur said...

saya adalah hantar ym nak tanya pasal Herbalife... mak cakap dia tertarik jugak dengan herbalife... tapi bila Encik Joe dah bagi no phone mak sibuk lah plak tak dak time nak call...

macam mana nak tahu cara tempahan dengan pembayaran dia secara terperinci...????!

♥fie yasmin♥ said...

laa..ex student BMI ke?.. i pon tgah study kt BMI ni. final year. dah start consume herbalife sminggu. baru turun 400gram..sedey2..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW