Share

Akhirnya masuk jugak dalam senarai Guinness World Record

Cipta satu rekod dunia ni memang perlukan komitmen yang tinggi. Kalau korang lakukan secara individu mungkin korang kena ada sesuatu yang 6 Billion penduduk bumi lain takde, kalau korang lakukan secara berkumpulan, haruslah kerjasama dan komitmen daripada setiap individu tu perlu ada. 7 Mac 2015, alhamdulillah termasuk jugak nama dalam rekod dunia. hehe



High Intensity Interval Training (HIIT) in 24 hours

Herbalife telah disahkan berjaya dalam cubaan untuk memecahkan rekod dunia exercise paling ramai dalam masa 24 jam. Seramai lebih 200 000 daripada 91 buah negara mengikuti cubaan rekod dunia ini. Bukan tu saja, di LA dieorang dapat pecah rekod jumlah paling ramai sertai iaitu lebih 4000 orang di satu tempat

kat mana aku sertai? Kat KB - LAH! :)

Bertempat di Crown Garden Hotel KB, lebih 50 orang sertainya. 45 minit buat HIIT memang berpeluh tak ingat dunia lah! Kalau korang nak cuba, boleh tiru senaman ni kat rumah, tak join pecah rekod dunia pun takpelah tapi memang lepas buat work out ni rasa semacam je badan. haha


Hari tu yang lead kiteorang adalah BOB (dia dah turun 60kg!) dan memang bertenaga sikilah. Sayang tak ramai group lelaki yang join, banyak perempuan yang join. hehe. Tapi takpe, yang penting KB antara bandar yang menyumbang kepada angka 200 000 tu!

group KB!
Herbalife antara syarikat Global Nutrition yang sangat mementingkan Healthy Active Lifestyle, memang tepatlah pengedarnya ikut sama untuk sertai WorldWorkout ni, untuk mengajak orang diluar sana amalkan gaya hidup sihat.

Alright, itu sahaja dulu ringkas2, nanti kita story lagi!

Link lain


pss : nak sihat ingat nombor ni 8020 - 80% nutrition 20% exercise :)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

0 comments:

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW