Share

Perjalanan hidup seorang blogger yang sangat betul

Actually sebelum entry ni aku tulis, ada benda lain aku nak tulis. Tapi sebab rasa benda ni sangat cool dan macam kena je, macam betul je, jadi aku publish entry ni dulu. haha. Entry asal sini aku translate jadi bahasa Melayu


Jom kita tengok bagaimana perjalanan hidup seorang blogger yang diterjemah melalui gambar-gambar format GIF ni


1) Apabila kita bermula untuk menulis blog





2) Apabila kita tahu yang nak berada di ranking Google search bukannya mudah





3) Apabila kita dapati ada blog yang popular selalu berada di ranking atas untuk sebarang keyword walaupun post mereka bukanlah berkualiti dan dah berzaman tak update





4) Apabila ada blogger post pendapatan mereka dari blog mereka





5) Apabila ada blogger (selalunya denaihati) buat contest dengan pemenang komen paling banyak dapat hadiah




6) Apabila kita menang contest tu dan dapat hadiah smartphone!





7) Apabila blog dah mula dikenali ramai dan blog dah start muncul di 1st page carian Google





8) Apabila orang SPAM di ruangan komen blog kita





9) Apabila ada pihak yang email untuk beriklan di blog kita




10) Apabila kita tahu sebenarnya bayaran diperoleh sangat ciput dan tak memadai langsung




11) Apabila ada post blog kita menjadi viral sampai oh media pon kongsi




12) Apabila dapat email daripada silent reader katakan dia sangat suka dengan penulisan kita





13) Apabila masa raya saudara mara tanya 'kerja apa sekarang?'



so amacam ada yang kena? mesti kan! haha




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW