Share

Father of the Year : Punca MB Terengganu letak jawatan

Semalam dapat perkhabaran mengenai perletakan jawatan oleh MB Terengganu. Ada 2 orang lagi lepas tu turun melepaskan jawatan sebagai ahli UMNO (jadi ahli bebas) dan menyebabkan Barisan Nasional kehilangan 3 kerusi menjadikan pembangkang peroleh 15 kerusi berbanding kerajaan yang ada 14 kerusi sahaja sekarang. Lain-lain adalah bebas

Mula-mula aku ingat ni konspirasi apa ni mahu jatuhkan kerajaan ke apa kan, tapi rupa-rupanya sebab kes ayah sayangkan anak :)

Korang boleh klik sini untuk dengar perbualan yang dirakam



Father of the Year

Menurut rakaman itu, bekas MB Terengganu tu tak puas hati (baca kecewa) kerana PM (dia sebut PM ok) untuk dahulukan acara party berbanding majlis perkahwinan anaknya yang akan berlangsung pada 17 May nanti. As simple macam tu je. haha

Respekkkkk!!!

Sebab kita tak berada dalam situasi dia, memang tak boleh nak menilai sangatlah hasil tindakan dia tu. Lagipun tak tahu cerita dari 2 pihak hanya dengar bekas MB Terengganu je yang bgtau so nak komen lebih-lebih pun tak boleh. Cuma kalau lah memang betul dia letak jawatan sebab tak nak dahulukan acara party berbanding acara perkahwinan anak dia, memang patut respek orang macam ni. Contoh anak korang nak kawin, then bos datang suruh kerja - KENA KERJA JUGAK, mahu tak melenting ye tak. apa lagi, letak jawatan aje lah! haha

Kalau ada anugerah Father of the Year, kena bagi kat bekas MB ganu kita ni. Bagi contoh kat orang luar sana tu betapa pentingnya FAMILY berbanding dengan kerja :)


Leader of the year

Rata-rata kat facebook aku timeline penuh dengan sukong bekas MB Terengganu ni dan menyalahkan PM. Aku rasa ni peluang terbaik PM kita, @najibrazak untuk jadi leader of the year. Caranya? Jumpa personal bekas MB ganu ni n mintak maaf, siap bagi hadiah percutian ke mana2 ke lagi untuk anak dia yang nak kawin tu. Memang rakyat akan respek habis :)

Apa-apa pun, rakyat ganu kiter jangan kecoh-kecoh, iA ada hikmah disebalik kejadian ni, waha!


pss : korang sanggup berhenti kerja untuk dahulukan family?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

1 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
Orang macam kita kalo berenti keja, keluarga nak makan apa?

lainlah ada pendapatan lain huh u huhu hu kalau harap gaji 100%, cari nahas namanya sebab nak bagi makan keluarga dgn pasir pun, pasir dah naik rega hu huhuhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW