Share

Kisah adik nak diet tapi tiada sokongan

Sekarang ni aku kat MRSM Merbok. Ada chess tournment. Waktu rehat sekarang ni, geram kalah last game tadi (3 point drpd 4 perlawanan) terus ke kedai makan  utk makan banyak2! Geram kononnya


Kat kedai makan, standardlah area sekolah memang ramai adik-adik ajelah yg beratur utk amek makanan, kat depan aku yang sedang que ni ada sorang budak laki lebih kurang darjah 4-6 camtu yang berbadan agak besar. Gemuk la bahasa kasar dia

Masa dia nak isi nasi tu, punyalah sikit nasi dia isi. Boleh kira dengan jari - adalah lebih kurang 7-9 biji nasi je letak dalam pinggan. Ada beberapa budak pompuan baya-baya dia gelak-gelak macam tu. Dia pun aku nampak sengih ajelah

Masa pergi jumpa dengan cg dia, mungkin nak suruh cg bayar gamaknya, cg dia kata dengan bada bergurau "awat hang amek nasi sikiq ja? diet ka? p tambah lagi nasi tuuuu"

Kesian kat adik tu, niat dan ACTION ada dah tapi support takda! Semoga dia berjaya jaga badan dia

pss : korang tengok orang amek nasi sikit tapi badan besar korang gelak jugak ke? jangan ok! Hanya org berbadan besar saje faham betapa tak bestnya berbadan besar :)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 comments:

alien said...

Kasihan budak tu

~~DucKneSs~~ said...

setuju..kena betol2 bersemangat waja baru leh nak terus amalkan camtu..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW