Share

Lagi laju dari kelajuan cahaya

Memang dah terbukti, masyarakat kita memang orang yang cukup prihatin. Tapi sayang, prihatin itu digunakan ditempat yang tak sebetulnya. Berita kes Villa Nabila dan juga ada tahi kat satu restoran terbukti betapa prihatinnya masyarakat kita


Villa Nabila

Kata mereka (banyak versi)

  • 30 orang masuk, 7 je berjaya keluar
  • bunyi suara-suara yang minta tolong tapi tiada yang jasad yang kelihatan
  • berhantu dek kerana ada mayat yang disembunyikan dalam dinding

Sebenar
  • seorang hilang


Restoran ada tahi

Kata mereka (versi popular)
  • ada tahi dalam peti ais
  • digunakan sebagai pelaris kedai mereka

Sebenar
  • ada org share status pasal tahi ni, pastu ada org lain prnt scrn buat seakan 'stylo' untuk dishare, pastu ramai lagilah yang share-share. 

Lagi laju dari kelajuan cahaya


facebook warrior 

Kalau ada berita pelik, cepat sahaja orang kita mahu kongsi. Entah kat mana nikmat berkongsi benda-benda yang tak betul ni pun tak tahu. Mungkin rasa diri tu hebat berkongsi berita yang baru dan masing-masing nak jadi orang pertama. Mungkin lah. 

Pengajaran untuk kita supaya berhemah di media sosial ni - terlajak perahu boleh diundur, terlajak post kat fb tak sempat nak didelete!

berhati-hatilah ya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

4 comments:

Shafina Othman said...

Terlajak pos di fb, kena print screen tiada guna kalau dah delete sekalipun haha

dhiera said...

ahahaha...
no komen.
tahapehape..

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@Shafina Othman

mmg xleh buat ape2 dah, mintak maaf ajelahhh

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

@dhiera

:)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW