Share

Selamat datang ke Malaysia : Nak mati lebih murah daripada nak hidup

Sentap jugak baca paper Singapore ni, dari The New Paper yang tajuk utamanya, muka depan pulak tu - Welcome to Malaysia where....... death is cheap and staying alive costly


Wake up call!

Ramai yang kata takda salahnya dan sememangnya betul pun apa yang ditulis dalam paper tu, ya lah nak upah pembunuh upahan hanya RM 5000 je berbanding kos sara hidup yang sememangnya tinggi. Katanya macam wake up call kepada kita. Tapi lah bagi aku, benda ni macam tak beretika!

Kalau tengok kat negara mana-mana pun, semuanya lebih kurang sama walhal kalau kat Singapore tu kes bunuh diri yang memang free je pun banyak. Jadi tak payahlah nak kata yang Malaysia je yang buruk. Tak gitu?

Mungkin niat penulis tu nak highlight kejadian tembak mati oleh pembunuh upahan kat Malaysia ni berleluasa, tu yang keluar tajuk macam tu kot. Tapi still, tak sepatutnya ditulis macam tu. 


Malaysia masih aman

Sekarang ni entahlah, takut sebenarnya tinggal kat negara sendiri. Kes tembak menembak kerap sangat berlaku. Main pembunuh upahan pulak tu. Harap sangatlah PDRM buat kerja 200% untuk tangani kes-kes macam ni. Nikmat keselamatan yang kita ada selama ni, dah hilang dek kejadian tembak menembak ni. 

Runsing oohh! 

Semoga Malaysia kekal aman!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

1 comments:

Numerisys Solution said...

tajuk akhbar yang nakal...tetapi membuka mata kita akan kebenarannya dan membuka langkah kita kearah yang lebih baik

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW