Share

7F Enterprise : Impian jadi kenyataan

7F Enterprise adalah syarikat yang dikelola sepenuhnya oleh kami 7 adik beradik. Memang nama kami 7 adik beradik bermula dengan F, sebab tu nama syarikat tu jadi macam tu - 7F

Impian

Walaupun kami 7 beradik tinggal berjauhan, hanya aku seorang je yang kat Kelantan sekarang ni, tapi memang dalam perancangan untuk 'sattle down' semuanya kat Kelantan. Arwah ayah ada tinggalkan tanah yang agak besar untuk kami, perancangan asalnya ingin dirikan sesuatu disitu. Maka tercetuslah idea - 7F Recreation Center

Sehingga sekarang, hanya didirikan 7F Futsal Center!

Sebelum tanah diusahakan

Dah ada tempat main futsal!!

Perancangan seterusnya, ingin adakan padang bola, tempat main paint ball, wall climbing, restoran, basuh kereta dan pelbagai lagi yang akan aku ceritakan di entry berikutnya. Sehingga sekarang, Alhamdulillah, bangunan ini sudah siap dibina dan majlis perasmiannya pun Sabtu ni


Majlis Perasmian 7F Futsal Center

Majlis perasmian ni akan diadakan pada Sabtu ini, 6 Julai 2013 bermula jam 9 pagi di Kg Seterpa. Peringat (tak sampai 1km dari rumah aku) Jemput semua datang ya. eh, jauh pun tolong doakan agar majlis ni berjalan lancar. Ada makan-makan, jangan risau cukup untuk yang datang. Sempena majlis perasmian ni juga, satu pertandingan mini Futsal akan diadakan. 

Sehingga sekarang, masih tak cukup lagi 2 team, kan best kalau team blogger boleh bagi satu team untuk pertandingan ni. Boleh download di link ini untuk detail


Handle projek besar

Antara kami 7 adik beradik, hanya aku dan abang ke dua aku je yang dalam bidang bisnes. yang lain semua makan gaji. Bisnes pun bukannya direct kepada bidang futsal ni, memang banyak masalah sebab masing-masing tak biasa. Tapi Alhamdulillah, tengok bangunan ni dah ada, majlis perasmiannya pun tinggal 2 hari lagi, memang ia satu pengalaman yang manis untuk dikenanang. Tambahan pula, seluruh ahli keluarga terlibat. 7 yang tak tahu, berbekal semangat nak siapkan, akhirnya siap juga. 


Harap sangat, dengan projek kami ni, dapat naikkan lagi value kampung kami. Doakan semuanya berjalan lancar, dan jangan lupa, majlis perasmian ni datang hangan tak datang :)




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

3 comments:

NinaAz said...

Ooooo. Joe punya kea niii. Hehe. Hari tu p jahit baju kat peringat. Rupanya2 sebelah umah joe. Akak tu y gtaw. Kihkihkih

siti zuraida Rajab said...

in sha allah dipermudahkan

EG said...

Semoga berjaya dengan bisnes brader.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW