Share

Herbalife Spectacular 2013 for dummies


Alright, kali ni aku akan share mengenai Herbalife Malaysia Spectacular. Siapa yang excited nak pergi angkat tangan!!! Siapa yang first time nak pergi angkat tangan!!! Amboi, semua excited gitu. Bagus. Excitement tu la kita mahukan dalam bisnes ni. Selaku dah hadiri 3 Spectacular dah dan ini merupakan Spectacular aku yang ke4, nak share sikitlah serba sedikit pengalaman yang kalau boleh 1st timer pergi ni ambil sebanyak mungkin benda dalam entry ni. Barulah tak blur-blur gitu


SEBELUM SPECTACULAR

Tinggal beberapa hari je lagi ni, memang sekarang ni sangatlah kritikal. Bagi korang yang baru 1st time datang, KALAU BOLEH, at least ajak sorang kawan korang datang untuk ikut sama. Spectacular ni bukan saja macam event untuk Herbalife semata-mata, ia lebih kepada kehidupan. Sebab tu ramai yang datang ke Spectacular terutamanya muda-mudi ni, balik je terus kahwin. Rekod 2 minggu balik Spectacular terus kahwin. Allah tunjukkan jalan iA. Banyak lagi benda-benda yang diluar sana yang memang aku sendiri pun tak boleh nak describe, memang kena datang sendiri baru tahu. So, ada masa lagi ni, tiket pon rasanya ada lagi, jangan berhenti untuk ajak orang datang. 

Ni aku senaraikan list untuk persiapan lain sebelum ke Spectacular ni
  • Registration (kalau boleh register sebelum 25hb kat HQ)
  • Tempat penginapan
  • Transport untuk ke sana
  • Jadual acara untuk event
  • Qualification dan acara tambahan yang dapat disertai (freshman class, leader meeting)


Barang untuk bawa? Okeh, ni antara barangan yang boleh dikatakan wajib bawa
  • BUKU NOTA! (walaupun ada iPad, Tab atau phone yang canggih2, still buku nota terbaik!)
  • CAMERA!
  • FM Radio (kat sana bukan saja speaker cakap melayu, english ada, mandarin pon ada)
  • Bendera
  • Name card
  • Baju yang sesuai (jangan pakai baju sama pulak!)
  • Face quancher, protein bar, produk untuk makan


Apa lagi apa lagi? 

Cari masa sebelum Spectacular ni untuk jumpa dengan sponsor korang. Kalau sponsor sibuk cari upline dan bagitau apa yang korang mahukan dalam Herbalife ni. Apa tindakan yang korang mahu buat after balik event ni. IA sponsor korang tahu apa yang nak dibuat. Korang sendiri pun, kalau boleh solat hajat dulu sebelum ke Spectacular tu mintak dengan Allah tunjukkan jalan dan bukakan minda korang untuk belajar dan get inspired from others. 



SEMASA SPECTACULAR

FOKUS semasa event tu antara paling penting. ELAKKAN membeli barangan yang dijual semasa event. Percayalah, banyak distributor yang 'buka meja' jual macam-macam, bajulah, bannerlah, blenderlah, macam-macamlah, nak beli boleh, tapi cuba beli waktu selain daripada masa event tu. Rugilah bayar mahal2, tapi event tak masuk. SHAKE dulu sebelum nak masuk event, jangan makan nasi pulak mentang-mentang duduk kat hotel kan ada breakfast free, nanti mengantuk masa event.

INTERVIEW DISTRIBUTOR sangat penting bagi distributor baru. Bawak satu buku, dan carilah masa Spectacular tu para pengedar lain untuk diinterview. Antara soalan yang korang boleh tanya
  • Nama, tempat tinggal, umur
  • Testimoni produk dan testimoni income 
  • Dah berapa lama dalam Herbalife
  • DMO yang dibuat
  • Soalan-soalan lain yang rasa sesuai


Lepas tu tangkap gambar dengan dia. Kita ni kerjanya hanya bercerita. Kumpulkan seberapa ramai cerita – aku cadangkan 15 cerita – untuk bila kita pulang nanti ceritakan balik kepada kawan-kawan atau ahli keluarga kita yang tak pergi. Contohnya bob yang dah turun 62kg, jangan lupa ambil gambar dengan dia personally n buat album testimoni korang sendiri dengan dia. Beres?

Okeh, ni list semasa Spectacular boleh dibuat
  • Datang awal, kalau boleh seawal yang mungkin
  • Sediakan camera untuk tangkap gambar slide – kadang2 speaker nak cepat
  • Malam after event, tidur biar cukup nanti mengantuk masa event – RUGI!
  • Cari seat yang paling sesuai, yang dekat dengan screen kalau boleh, tapi ingat JANGAN BOOKING SEAT untuk orang lain


Selepas Spectacular

Paling penting masa Spectacular ni adalah selepas event ni habis. MAKE SURE korang ada action plan yang korang nak buat within 90 days. Antara action plannya
  • In 90 days, what level nak achieve
  • DMO apa yang nak pakai (paling kurang cari 3 yang paling sesuai dengan diri)
  • Extravaganza nak bawa berapa orang?

Benda ni lagi elok dalam masa 72 jam selepas Spectacular, cari masa untuk sit down dengan sponsor korang. Memang sponsor korang tu akan tunjuk step by step untuk achieve apa yang korang nak. Ingat – 72 jam! 

Itu saja, JUMPA ANDA DI SPECTACULAR!!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

7 comments:

AspenMyL said...

insyallah jumpa kat sana...

fayalna nailofar said...

c u there bro...
tenkss 4 everything...

obat alami hipertensi said...

wah.. sepertinya sangat menarik ya.. :D

salam kenal... ^^

Anonymous said...

Diet - Preventionlupus: Medicationslupus: Pain Relieflupus:
Researchlupus: Support 8lupus: Treatment Options 5lupus - 10 Things
You Should Know About lupuslupus has been with the disease.
My blog post lupus treatment Wakita

Anonymous said...

Yet, I realized that without that feeding bottle of toast,
the beautiful Mainland China many of the disembarrass and let
down tone Furniture Plans out there do not own the same tending to point.


Here is my weblog ... display gun cabinet woodworking plans
Feel free to surf my weblog display gun cabinet woodworking plans

Anonymous said...

slipway to increase HDL levelsBoth honorable and bad cholesterol readings an anti-oxidant agent and
ones that can lour cholesterol, triglycerides and glucose as good as improve
the performance of Insulin in the physical structure.



Feel free to surf to my page: cure high to cholesterol food

Anonymous said...

The quandary of behaving as citizens entirely when when we are in the
and diverse brand name delegacy are guaranteed to get Blogging confab
in the blogosphere. seemingly this meridian wants for 60 age and qualification us
the world's preeminent publisher of romanticist fable, Harlequin is giving every cleaning lady in America and Canada a disembarrass leger.

Review my page :: click here
my webpage > click here

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW