Share

4 perkara yang boleh dilakukan ketika jalan jam

Raya ke3 yang rata-ratanya jalan kat mana pun jam. kan?

Dari facebook hinggalah twitter, semua duk komplen yang jalan jam. Lebuhraya jam, jalan bandar jam, jalan kampung pun jam. habis segenap jalan pun jam. Aku hari ni sempat jugak menempuh jam tapi takdelah teruk sangat. Abang n kakak aku yang gerak ke KL pagi ni dari rumah, sampai sekarang tak sampai-sampai lagi dan masih terperangkap dalam jam

Sabar-sabarlah ya, biasalah tu jam. tahun depan akan bertambah jam lagi!

Jadi sempena semua duk komplen pasal jam ni, jom kita tengok sedikit sebanyak perkara yang boleh dilakukan ketika jam

1) Senyum kat orang tepi



Memang aku sangat suka dengan cara ni. Lagi suka kalau orang kat tepi tu pompuan. lagi lagi suka kalau pompuan tu lawa. lagi lagi lagi suka kalau senyuman tu berbalas. 

oi joe, dah nak kawin, behave!


2) Update status di twitter/facebook


Benda ni walaupun bahaya, tapi aku rasa ramai yang buat. Dengan semua guna smartphone, memang mudah sangatlah. Kalau kat facebook tu aku just baca je la kat timeline, tapi kalau kat twitter, memang twit sesuatu yang menghiburkan hati je lah

Korang yang follow aku kat twitter, tengok lain semacam je twit tu, paham2 je la.... tengah jam la tuuuu


2) Dengar cd motivasi


Benda ni pon boleh dibuat. Beli cd ceramah-ceramah ke, or cd motivasi untuk dipasang dalam kereta buat peneman dalam kereta. Memang terbaik dan lagi terbaik bila jam tu memakan masa 2-3 jam dan korang terpaksa dengar cd tu berulang-ulang kali. 

Turun je dari kereta terus rasa positif gila!


4) Fikirkan idea-idea baru


Banyak sebenarnya idea-idea yang hebat dapat masa kita dalam kereta. tak tahu korang alami ke tak, tapi aku memang banyak. Fikir tentang masa depan, fikir benda yang baru, combine unsur fizik ni kimia tu, memang banyak la idea baru yang muncul

Tup-tup dah sampai ke destinasi. tup-tup idea yang hebat-hebat tadi pun entah ke mana :(


******

Alright, jom kongsi apa yang korang buat masa jam. nak jugak try idea baru dari korang

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 comments:

muhammad fakhar muhammad nur said...

Salam,

Saya sedang menjalankan survey mengenai masjid bagi tujuan kajian penyelidikan master saya. Harap dapat meluangkan sedikit masa menjawab soalan yang di berikan.
Klik link di bawah untuk terus ke soalan. Kerjasama anda saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGhMa19JeDlpZ04xajZTVnROYVl2cWc6MQ

anyss said...

Assalamualaikum,
Makan pun xtvt yg best buat kalau jem ;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW