Share

Tayar kereta kena kunci - RM 300!

Pernah kena kunci tayar kereta? 1st time kena tadi! Entah nasib tak baik hari ni, tadi berhenti kejap di belakang Nagoya KB nak cari tandas. Pusing punya pusing tak jumpa parking. Nasib baik kat belakang Nagoya tu ada ruang kosong sikit, memang aku park kereta kat situ lah kejap

Kejap sangat. sangat kejap!

Tapi apa, balik ke tempat kereta dah tengok tayar kereta dah berkunci :(



Apa yang aku tak puas hati adalah kesalahan aku adalah jenis 'Menghalang lalu lintas' Ok, cuba korang tengok adakah kereta yang aku park ni menghalang lalu lintas ke atau tak?



Tak kan?

Cuma yang salahnya, memang akuilah park kat tempat tiada line parking. Sebab dah memang takde parking, sebab tu parking kat situ. Tengok surat cinta dari MPKB - RM 300! Mak aiihh, memang penat la nak membayarnya

Tapi nasib baik, terus pergi ke MPKB tadi dan satelkan kat sana - just bayar RM 60 je. Fuh, nasib baik. Walaupun bayar RM 60 je, memang ni jadi satu peringatan la supaya jangan parking kereta merata tempat. Tadi saman-saman sebelum ni terus keluar dan apa lagi, kena bayar semua baru boleh release kereta. Sebenarnya RM 440, tapi dia bagi diskaun - RM 60 jugak.


So total kena bayar, RM 120. 

Melayang duitku :(

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

15 comments:

Kumbang Jingga said...

ini bandaraya islam..bersangka positif..hehe..duit tu guna bantu org2 miskin, masuk dlm zakat..dpt pahala hehe..

Cik Kamoo said...

pengajaran di masa hadapan ;=)

Farah Zahid said...

di mana-mana je harus berhati-hati..

YaNa Yassin said...

Kalau kita kena, mesti gelabah tak tahu nak buat apa. Nasib ada diskaun kan, kalau tak kopak gak arr..

Mr. LockMarn said...

Ok la tu bro, dari takder diskaun mcm DBKL yg susah nak nego. Kencing kat rumah jer lain kali pasniii..

p/s:Setiap hari aku g keje,aku rasa aku cam nmpak iras tunang ko dlm train setiap pg ke arah KLCC. ke aku salah org?? ~~~hehe

wHoSeNa said...

anggaplah itu sbg penyucian harta..=))

finaz said...

nasib badan,,, nasib duett,,,hehhe,,

finaz said...

nasib badan,,, nasib duett,,,hehhe,,

Peri PiA said...

paint full lesson,saya penah kena tarik DBKL xde diskaun lagi,lagi sakit hati.cuak giler ingt kete dah hilang

jelly gamat luxor said...

terimakasih sob atas informasinya

Jelly Gamat Luxor said...

Bner juga tuh.. gak bkalan ada yang maling kalo kaya gt mah..

obat kolesterol said...

wah keren gan,,, terus berkarya

obat tradisional asam urat said...

ada ada aja tuh gan

Risma said...

Informasi yang sangat bermanfaat..!
salam sukses selalu ...

ichal rakot said...

mantap infonya
http://obatuntukpenyakitstroke.blogspot.com/2013/10/obat-untuk-penyakit-sroke.html

salam kenal

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW