Share

Lagu Tema - Janji Ditepati (Hari Merdeka ke-55)

Baru-baru ni heboh kat social media mengenai logo yang ntah apa-apa untuk sambutan kemerdekaan kita yang ke55. Tak sempat nak komen tapi komen aku kebanyakan bersama dengan korang yang rasa logo tu tak menggambarkan langsung kemerdekaan yang kita perolehi. Bangun pagi tadi, tengok pulak ada orang share video kat bawah ni. Lagu tema hari merdeka? What???


Masa sekolah dulu-dulu antara rutin sambutan hari kemerdekaan adalah nyanyi lagu hari merdeka. Haaa, nampaknya budak-budak skolah nanti akan hafal lagu ni lah kan? alahai kesiannya

Okeh, taknak komen panjang-panjang, jom hafal lagu kemerdekaan ni dan time merdeka nanti kita nyanyi kuat-kuat. kah kah kah


Macam malam ikut siang
Macam bulan ikut matahari
1Malaysia terus berjuang
Janji Kita ditepati

Kata Kita dikota
Janji Kita ditepati
Hidup Rakyat Dibela
Masa Depan Diberkati
Janji sudah ditepati
Kini masa balas budi

(Chorus)
Janji siapa? Janji kita
Janji apa? Janji 1Malaysia
Janji siapa? Janji kita
Janji apa? Janji 1Malaysia

Ini janji kita BR1M 1Malaysia
Ini janji 1Malaysia
TR1M 1Malaysia
Kata kita dikota
Kini 1Malaysia
Janji kita ditepati
Kedai 1Malaysia

pss : Diakhiri dengan kedai 1Malaysia - terbaiklah!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

6 comments:

Hanizah Hanafiah said...

Banyak gambar cek je.. hemmm.. lagu tak ada semangat kemerdekaan la..

Gee GTG said...

tau takpe..ish2..hmmm..

Kamil Kahar said...

kenapa aku mampu tersengih je bila baca lirik lagu ni...xde ase semangat kemerdekaan langsung yg masuk dalam diri aku...

Ikha Raz said...

takde macam lagu kemerdekaan pun. -_-

sweetsour said...

tak dak semangat nak smbut merdeka dengar lagu ni,,,macam lagu kempen je,,

Anonymous said...

Tiada semangat nak sambut merdeka tahun ni!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW