Share

Gambar Presiden PAS mengimani pemimpin Ikhwan

Tahun lepas aku ada berkesempatan melawat rumah presiden PAS - Tuan Guru Haji Hadi kat Terengganu (boleh baca sini) Rasanya waktu sebelum puasa jugak macam tu. Tahun ni tak bersempatan lagi, just lalu je tempoh hari semasa nak ke Kuantan. InsyaAllah ada masa nak sangat jumpa dengan ulama hebat ni. Hebat dari segi ilmunya gitu.

Tadi ada orang share kat facebook, dia jadi Imam untuk para pemimpin Ikhwan disana!


Boleh baca sini untuk story penuh

Orang arab ni, kalau dia suruh kita jadi Imam, memang dia sangat menghormati kita. Ternyata pemimpin di Malaysia ni dihormati oleh pemimpin Islam disana. Mesir yang kita ketahui pilihanraya baru-baru ini dimenangi oleh parti Islam sememangnya auranya sampai ke Malaysia. Sebab PAS dan Ikhwan ni adalah sama dari segi ideologinya, mestilah mereka saling hormat menghormati

Apa-apa pun, aku sebagai rakyat Malaysia, berbangga ada rakyat di negara kita yang disegani dan dihormati di negara orang sampai jadi imam untuk solat para pemimpin disana lagi. terbaik!


pss : bila agaknya PRU ni eh?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 comments:

Akulah Pak Lan said...

Selain Pak Lah tak nampak lagi yang lain berani tampil untuk menjadi imam..

sepet a.k.a zack_u said...

Joe, mengimami ke mengimani? Hehe! Gegirl berasa konfius.. =P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW