Share

Its My Birthday

Hari ni 20 april. hari apa ya kawan-kawan? haaa, hari ni besday aku. haha. super excited sebab dah cecah angka 24 dah umur ni. wah, rasa sangat tua dah. Bangun pagi tadi bukak facebook, ramai betul kawan-kawan kat sana yang wish. terima kasih banyak-banyak. ingat korang kat aku ya?hehe. bukak twitter, ada kawan-kawan kat sana yang wish jugak, wah, terima kasih banyak-banyak

Entry pagi pertama diusia 24 tahun ni, nak tulis sesuatulah. harapanlah orang kata :p

Nak jadi muslim yang lagi berkualiti

Entah kenapalah aku sekarang rasa hubungan aku dengan Allah jauh je. Mungkin terlalu sibuk buatkan aku lupa perkara penting - jaga hubungan dengan dia! Solat selalu lewat, nak ke masjid pun rasa berat, puasa - pergh dah lama tinggal! Alhamdulillah aku masih diberi nyawa sampai sekarang, memandangkan hari ni hari jumaat, aku ajak jom kita renew syahadah - ikrar kita dengan Allah supaya kita mati nanti sebagai muslim yang sejati.

Nak jadi anak yang lagi berkualiti
Sekarang ni mak aku tak berapa nak sihat. Plan nak blanje die pergi ke Tokyo ataupun buat umrah sama-sama. tapi sekarang ni dengan keuzuran macam tu, aku tak rasa dia boleh nak bergerak sangat. Apa yang boleh dibuat, nak sihatkan mak aku! Doa-doalah ya supaya mak aku bertambah sihat. insyaAllah aku nak berbakti kepada dia selagi aku diberi kudrat 4 kerat tulang ni.

Nak jadi Herbalifer yang lagi berkualiti
Sepanjang tahun lepas memang sangat lambat aku grow dalam bisnes. Hanya satu pangkat je naik. Benda ni terjadi sebab aku sendiri. huuu. panas je hati tengok kawan-kawan yang lagi muda dari aku dalam Herbalife ni go to next level. Takpelah, u get what u deserve, kannn? so sekarang ni, memang akan pergi lagi laju, nak kejar GET Team, nak pergi Millionaire Team Retreat, dan diberi keizanan dia, nak ke LA tahun depan untuk Summit! memang kena kerja kuat!

Nak jadi encik tunang yang bakal jadi suami yang lagi berkualiti
aha, dengan izin Dia, tahun ni adalah tahun terakhir bergelar bujang. waha! Minggu lepas dah selamat bertunang, insyaAllah tahun ni akan kahwin :) Nak bergelar suami ni bukan benda mudah, banyak benda yang kena tengok. Harap-harap, hubungan ni akan sampai ke penghujung. Doa-doalah ya :)

Oraite, itu sahaja. Lepas ni nak kena muhasabah balik target yang aku buat pada umur 23 tahun - tahun lepas banyak mana jadi dan banyak mana yang tak jadi. huhu. Kepada semua kawan, tak kira yang kita kenal atau kita tak pernah jumpa yang wish, terima kasih banyak-banyak. Doalah supaya aku jadi orang yang lagi berkualiti. aminnnnn

pss : celebrate sorang-sorang je depan laptop. xpe, dah tua katakan :)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 comments:

ayien :) said...

hepyyy birthday,
may Allah bless you.
semoga apa yg diiginkan akan tercapai :D

Faizal Pejay said...

Hepy besday joe.
semoga kita semua menjadi muslim yg bkualiti.
semoga kita semua bjaya

cik ungu said...

happy besdey.

kita sama tua.

sep~

nurdani said...

sebayalah kita. semoga sukses eh.hehe

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

Thank u :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

Yup. Sama2lah kite

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

Sep sep :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

Boleh jadi geng :)

gadisbunga said...

happy birthday joe. harini birthday mak GB jugak!

harap semua yang dicita-citakan tu tercapai ok. i know u can do it!

Anonymous said...

happy birthday joe. next year be a dad ok.

FarhanaDr said...

Tahun ni besday anda tak bagi hadiah dekat readers ke macam tahun-tahun sudah? Kekeke. Rindu zaman dulu-dulu. Haha. :)

Selamat hari lahir Joe. Moga bahagia hendaknya di dunia dan di akhirat. Dan tahniah kerana telah selamat bertunang. Banyak dah kemajuan dalam hidup anda. :)

ima said...

happy birthday to u! :)

Azreena said...

happy birthday. semoga berjaya, happy & kaya di dunia dan akhirat.

Syue Mustafa said...

Selamat hari jadi. Semoga dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur.

syakila BumBum said...

hepiii bufday...congrats dah tunang...hahah

lynnaiza said...

happy birthday abg.joe!
and tahniahhhh dah jadi tunang orang. ;)

lynnaiza said...

happy birthday abg.joe!
and tahniahhhh dah jadi tunang orang. ;)

-cinta soFiaSafiya- said...

happy belated befday...

wah sama tarikh kita....semangat nak bejaya dlm herbalife mcm kamu jugak Joe...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW