Share

Pengalaman anak sdara masuk sekolah

Sekarang ni begitu banyak sekolah-sekolah yang diwujudkan untuk mendidik anak-anak seawal usia 4 tahun. Sebab tahu pendidikan itu penting, sekolah yang wujud pun bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Pagi ni, anak saudara aku tak terkecuali!

Afiq Ismail ke sekolah!

Bagi yang tak ingat siapa tu afik ismail, kena tengok video ni dulu. konon nak pikat mia sara =)


Jadi hari ni, suasana kat rumah berbeza sikit. Aku ni walaupun ada bilik tapi lagi selesa tidur kat luar sambil menonton tv. Jadi bila dah bangun tu, memang 2 orang anak sdara aku ni akan ada kat depan tv tengok cerita cartoon dieorang. Hari ni pelik, tengok tv sambil pakai baju sekolah. haha. comel betul!

CELIK


PEJAM


Sekolah yang kakak aku (mak dia) hantar tu dekat je dengan rumah ni. Kakak aku pun hari ni dan esok ambil cuti sebab nak hantar anak takut anak nangis. heh, pengalaman yang sungguh best ye tak? 



Dia belum balik lagi sekolah, tak tahulah macam mana. Nangis ke, excited ke, kena tunggu dia balik papa joe dia nak temuramah =) 



1st time aku ke sekolah dulu masa umur 6 tahun. sekarang ni 4 tahun dah masuk sekolah. entah-entah nanti umur 2 tahun pun dah kena hantar ke sekolah. haha, dunia-dunia. Jangan kita ketinggalan sudah. Korang masa 1st time sekolah dulu, ada pengalaman manis tak? 

aku dulu masa masuk sekolah, macho je tak nangis

cuma lari balik rumah je :p

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

8 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hahaha, afiq loves mia lah! fuyyo! mia will say: Love afiq jugak...:))

blog-tips-kurus said...

hambooiiiiiiii!! papa Joe ajar yek??

*persaingan hebat zaman moden. anak2 kena pergi sekolah seawal mungkin..

hikari said...

p skola bwk botol susu ka?dop macho deh..kih3

joegrimjow said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION

perhaps?
=)

joegrimjow said...

@blog-tips-kurus

tapi tak tahan tadi pukul 11 dah balik
nangis
haha

joegrimjow said...

@hikari

hahakantoi disitu

Lifesaver Hamzah said...

sebijik macam paksunya

Nur-Azam Shahdan said...

comelnya 'afiq love mia' AHAHA....

aku masok sekolah umur 6 bulan
kekeke bukan sekolah apa,
tapi utk ibu bapa...AHAHAAH

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW