Share

Iklan tahun baru cina yang menyentuh perasaan



Sejak akhir-akhir ni, banyak video pendek yang bermutu dihasilkan oleh rakyat kita. Kadang-kadang video yang mereka hasilkan lagi bermutu dari yang ditontonkan di kaca tv. Aku tak pernah tersentuh hati melihat iklan Tahun Baru Cina ni sehinggalah menonton video pendek dibawah

sangat menyentuh perasaan!



Apa komen korang? best kan? nasib baik watak mak eton tu pompuan, kalau ditukar dengan lelaki, konfem nangis aku teringat kat arwah ayah....


Hukum menyambut tahun baru cina?

Korang boleh tengok pendapat UAI di link ini. Tahun baru cina ni bukannya melibatkan perayaan keagamaan seperti chap goh mei, tapi lebih kepada perayaan budaya. Kalau diajak untuk hadiri, pergilah jika tiada keuzuran. Raikanlah mereka yang bukan seagama dengan kita asalkan agama kita kekal terpelihara di dada


pss : dah sampai KB, best sangat!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

14 comments:

Misz SzaSza said...

tersentuh...sgt...
T.T

Nem0 o0h Nem0 said...
This comment has been removed by the author.
Nem0 o0h Nem0 said...

sedeyyyyyynya. 'ni bukan sekadar nasi dan lauk tp bungkusan kasih syg'.. ;(

shera haifa said...

T_T..

Cik Diana said...

best!

joegrimjow said...

@Misz SzaSza

sangat kan

joegrimjow said...

@Nem0 o0h Nem0

quote yg sangat best!

joegrimjow said...

@shera haifa

=)

joegrimjow said...

@Cik Diana

best2

Akulah Pak Lan said...

Sayangnya aku tak boleh tengok video ni sebab aku dah reach kouta broadband aku. So Internet dah slow gila. Tapi qoute sangat menarik..penuh dengan makna

Lifesaver Hamzah said...

tak boleh tgk video..lembab mcm siput..huhuhu

akuzle ayu said...

ohkey, akak nangis suda....huhuhuuh

Anonymous said...

so touching. i like. rukun damai kasih sayang tak kira kaum.

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

almost crying..sbb kt ofis.. T.T

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW