Share

Kenapa perempuan keluar dengan lelaki lain walaupun sudah mempunyai boyfriend

Dalam entry lepas, ramai yang tidak puas hati, kata aku berat sebelah sebab menyebelahkan pihak perempuan. Heh, tunggu dulu sebab entry perempuan lelaki ni memang akan ada sambungan dia (ceh, padahal baru nak buat) Jadi, entry ini adalah sambungan versi perempuan pulak

Istilah 'keluar' masih sama. Nak tahu lebih, baca entry lepas kat sini.

Ok, kali ni berbeza sikit dari versi lelaki sebab perempuan ni kan kompleks. Aku telah mendapat beberapa pandangan dari beberapa kawan yang kena sembunyikan identitinya untuk menjaga kerahsiaan (wah, rahsia gitu) si pemberi maklumat. Tanpa korang perlu baca panjang-panjang, jom kita lihat, Kenapa perempuan keluar dengan lelaki lain walaupun sudah mempunyai boyfriend!!


1) Tak bestlah keluar dengan boyfriend je



Siapa ada boyfriend disini angkat tangan!!! See, hampir 70% yang angkat tangan sekarang. Siapa rasa boyfriend dia tak best angkat tangan!!! see, 99% dari 70% angkat tangan. Korang kena setuju dengan aku, proses hubungan lelaki dengan perempuan ni waktu mula-mula je best. Dah waktu korang kenal – selalu jumpa – update diri kat mana – konfem jadi boring dengan pasangan masing-masing. Sebab tu jangan boyfriend girlfriend lama-lama sangat, bertunang terus. Tak pun ajak kawin. Ha, dah ada komitmen tu, kenalah bagi 100% kasih sayang. Tak gitu?



2) Lelaki tu bersungguh sangat ajak keluar, saya ikut je lah



Ada jugak yang jenis bila lelaki ajak keluar je, terus ikut. Padahal lelaki tu kenal kat twitter je kot. Dah ada boyfriend, buat-buatlah macam ada boyfriend ye tak? Lainlah kalau single mingle, okkkkkk la jugak. Kalau nak jugak keluar, at least bgtau lah boyfriend korang sepatah. Ermmm, tapi buat apa nak bgtau kan sebab boyfriend bukannya ayah or abang or suami korang ye tak?



3) Nak mencukur lelaki yang gatal ajak keluar tu



siapa yang terasa disini? Wah, tak ramai. Bagus betul pembac blog aku ni. Orang kelantan kata – bejurus :p Tapi memang ada perempuan yang dah ada bf ni keluar dengan lelaki lain untuk mencukur lelaki yang ajak dia keluar tu. Dah keluar, demand lah macam-macam. Yang lelaki tu pulak layan je semua. Tapi careful lah, lelaki ni dia bagi sesuatu sebab dia nak kan sesuatu. Haaa, masuk dalam 3gp aku tak tau!



4) Tengah pasang niat nak clash dengan boyfriend



Haa, ada jugak yang spesis yang dia pulak yang sibuk nak ajak lelaki lain keluar walaupun bf duk sibuk kerja nak kumpul duit nak kawin. Sangat kejam tapi itulah kehidupan. Memang kalau perempuan jenis ni, lelaki tu sepatutnya beruntung sebab tak kawin lagi dah curang. Dah kawin nanti konfem-konfemlah curang. Dah pasang niat nak clash, dia kena cari back up. Cari back up dengan berkenalan dengan lelaki lainlah. Nak clash teruskan, siapa pulak yang nak amek kat office kan? Ahakss, ada yang terasa?



5) Boyfriend saya sekarang tak menepati piawaian saya-lah

6) Saja nak flirting

7) BF jauh sangat, ajaklah laki lain keluar teman

8) Ayah saya tak suka dengan Bf saya sekarang, terpaksa cari lain

9) Tak suka keluar dengan kawan perempuan, tak suka keluar sengsorang - what the other choice?

10) Memang dah dasar player


See, aku boleh bagi banyak sebab kenapa perempuan ni keluar dengan lelaki walaupun sudah mempunyai boyfriend. Haa, nak senaraikan semua memang tak mampulah. Sebab tu kita para lelaki, jangan duk kapel panjang sangat, masuk minang terus. Rasa macam tak de duit lagi, fokus cari duit dan bila dah cukup, terus masuk minang, takyah nak kapel-kapel. Perempuan ni cepat sangat berubah, siapa yang susah? kita jugakkkkk yang merana.

Sekali lagi kesimpulan - what goes around comes around. Just careful


pss : Tadi tengok cerita The Muppet, serius best!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 comments:

azurie said...

as long as kita tak terikat tak jadi masalah kot nk keluar dgn sesiapa..

joegrimjow said...

@azurie

dah jadi tunang baru ok

W.o.a.y.I.e.s said...

sokong no 10.

ahsfantasy24 said...

Hehe,
yang memang dah dasar player tu
yang best joe !

Latest Post:
Perubatan Tradisional Untuk Pelbagai Penyakit

Puteri Biru said...

aku sokong pesanan last tu, pempuan ni sbnrnya nak diyakinkan oleh bf dia bahwa hubungan tu ada masa depan yg jelas (perkahwinan). kalau betul seyes, bertunang la. sbb kalau tak jelas, so so je. mmg pempuan akan berbelah bahagi dan anggap bf tak seyes mana, so boleh je nak keluar/kawan dgn lelaki lain.

joegrimjow said...

@W.o.a.y.I.e.s

player tetap player

joegrimjow said...

@ahsfantasy24

ada pernah kena?

joegrimjow said...

@Puteri Biru

lelaki kan ada guts

Gimi said...

highlight "what goes around comes around. Just careful"

adnur89 said...

jwpn dari azurie n puteri biru mmg da expected...

actually more to same je...tp nafsu perempuan ni ade 9..*eh yeke?

disebabkn 9 nafsu tulah mereka lebih power dlm bab2 "player" nie...

cam jwpn azurie, as long xterikat,leh je kua ngn sape2...tp klu blah laki da tau de kapel, why nk kua ngn org lain?..

da tau nk kua ngn org lain,jgn kapel..=)

from the other side also, klu lelaki tu plak rase pmpn tu xseyez,bila mase nk ajk kapel mula2 pn da tergagap2..ni kan nk ajk tunang?not ready?..herrmmmmmm...boleh la lelaki kua ngn mane2 pmpn yg die ske gak kan?...

betul dak?

hahahahahaha...bkn nk menghentam tau..tats y kate entry laki tu biased...

=) v(^.^)v peacess...

joegrimjow said...

@Gimi

yg sangat penting!

joegrimjow said...

@adnur89

haha
penulis ni lelaki ok
;)

Anonymous said...

i lg lah...bf jauh nun d uk sana...hbgn da masuk 2 thun plus2... erm...slalu kuar reramai je...i kan jenis selamba...xde pk nk suka laki2 lain...tp tula sumtimes kalo terasa alone...cm nk tgk muvi...nk jejalan...nak2 plak i skrg keje jauh dr kwn2...kwn tmpt baru ni sume da kawen...yg xkawen shift xsame...cemana tuh? i tunggu kazen2 i je la dtg sini tyme cuti...tp tula kazen2 sume skolah lagi...da jd cm baby sitter lak bwk adik2 cazen2 tgk muvi n sume muvi katun...haishhh...sedey...lagi sedey bile tgk bf update dia kuar dgn kawan2 dia...grrr...rase baek g keje je skrg...mencik2 T_T

titan said...

normal sangat dah sekarang ni. So..hati-hatilah.

aaron aziz said...

10) Memang dah dasar player

yong said...

dah ade bf buat care ade bf la kan?haha..perghh..seyes aku suke entri neh!

Anonymous said...

Kalau da kapel nk masuk 5tahun,sy nk jmp parent die lgsg die xbg,kua sbulan skali,nk kua kne bt appointment,kalau x takut die ada aktiviti fmily,mak tgl sorg,xda sp anta adik pgi solat jumaat or tkut die xda duit,bl sy nk bg duit sy,die xnk,alasan xnk pkai duit pompuan,kdg2 sy bengang sbb alasannye asyik fmily,sy rs mcm hlg respect kt bf dan fmily die

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW