Share

Jangan minum Pepsi dan Coca Cola sebab ia mengandungi HIV??


APAKAH???

Semangat betul forward benda macam ni. Kalau forward banjir kilat di Kajang ke ok jugak, ni duk cakap benda-benda macam ni. Haish.....


jom baca analysis ni



memang HIV ni mana boleh pindah-pindah sesuka hati macam tu je. Tapi entry ni bukan aku nak back up Pepsi or Coca Cola, memang dah lama aku tak minum benda alah ni, cuma berita begong macam ni hanya buat orang gelakkan kita je.


Kenapa tak boleh minum Pepsi? - Banyak GULA




saiz botol biasa tu ada 41g gula. Tau banyak mana tu? WHO FOA dah cadangkan manusia kena makan below 30-40g gula sehari dan kalau korang ada diabetis, kena makan kurang dari 27g sehari. dah bantai Pepsi satu botol, dah terlebih dah!

Memang korang nak stop Pepsi aku betul-betul sarankan, sebab ia banyak gula BUKAN SEBAB ADA HIV!!


pss : tiba-tiba teremo sebab ada budak tumpahkan Pepsi atas kasut aku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

5 comments:

Diyana said...

Tu lah pasal tengok semua orang cuak share benda ni

Yeah lagipon HIV bukan boleh merebak camtu kan

mieza said...

stuju dgn yg pepsi byk sgt kandungan gulaaa...
x bagos..

zikeryhassan said...

aku dah lama tak minum air berkarbonat ni. cuma sesekali je kalau teringin nak minum.

PutraRocker said...

thisisbalabero@Diyana

Aiediey said...

hah..benci betul dengan mesej yang suruh forward2 ni..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW