Share

Disebalik kejayaan Khairul Fahmi Che Mat

Khairul Fahmi adalah produk Kelantan FA.. Dilatih oleh coach keeper Ismail Chaiwailit sehingga menjadi pemain bintang Malaysia ketika ini. Dari seorang bekas gk peringkat umur, Apek dirijek oleh coach Malaysia u19 sehingga balik ke Kelantan tanpa mempunyai apa2..

Kelantan mengontrakkan pemain ini utk Piala Presiden ttp langsung tidak menunjukkan persembahan cemerlang.. namun Ismail tetap fokus mengajar APek dr segi ketahanan, kekuatan, mental, fokus utk game2 sehingga membuka mata coach TRW serap dalam team first game senior vs T-Team dimenangi Kelantan 1-0..

Selepas itu Apek mula bermain dengan cemerlang dan menjadi pilihan no1 dengan Syed Adney dan Shahrizan Ismail kehilangan tempat. Pernah kedengaran kata2 dr peminat Kelantan di Stadium. Gk mari mano ni, aii x yakin aku gakk kalu keeper ni, bodo doh la, bakpo g msk apek.. tp dia menepis segala komen tersebut sehingga menjadi pujaan peminat pada perlawanan sterusnya.

Selepas dipanggil Malaysia, dia menjadi pilihan utama Raja pada AFF selepas Sharbinee tidak diyakini membawa Malaysia muncul juara.. Balik Malaysia, Coach Keeper Harimau Malaya naik nama kerana melatih Apek sehingga brjaya.. mana jasa dan hak Ismail selaku coach keeper apek di Kelantan sehingga terpilih kedalam skuad Malaysia..

sumber : facebook trwarrior



Ambik pengajaran yang positif
  • Selaku pemain, jangan penat bermain sehinggalah jadi yang terbaik
  • Selaku jurulatih, jangan penat melatih sehingga anak didik menjadi yang terbaik


pss : petang ni ke Kuala Terengganu, jom meet up meet up malam ni jom

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

7 comments:

azri johan said...

wah,ingatkan apek ni memang star dari kecik... rupanya banyak jgk dugaan dia

Cik Pulau said...

apek meme hebat.
gk terbaik....

tp kesian.
hidupnya pnuh dengan kontroversi..
ehhmm...

joegrimjow said...

@azri johan

banyak tu

joegrimjow said...

@Cik Pulau
kontroversi dicetus peminat

Anonymous said...

ape pun , apek yang terbaik ;)

joegrimjow said...

@Anonymous

mmg terbaik!

d_LA said...

ingat senang ke nak berjaya kan..ttp sokong apek..

p/s:nok mari tganu bapo hari?dla keje ganu tp arini bz la pulok T___T

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW