Share

Kosmo! Harimau Muda malukan negara



ZOOOM





zooom lagi





Zooom lagiiiii


WHAT?????

Aku tak paham apa yang nak dimalukan dengan kekalahan kita semalam. Dah jadi pasukan 12 terbaik Asia tu dah membanggakan kita sebenarnya. Memang banyak lagi yang perlu diperbaiki, tapi dengan sindiran/kata-kata macam ni memang mematahkan hati si pemain. 

Aku harap pihak Kosmo tarik balik berita ni!


Kalau tak mampu menyokong ketika kalah,jgn bersorak ketika menang


Ada video yang sangat menarik untuk dikongsi dengan korang - pemain ke 12 Malaysia!!! Terima kasih kepada Ultras Malaya menjadi wakil kepada kami yang tak sempat nak bagi sokongan di stadium





Ini baru peminat namanya!!


pss : Masih ada peluang Malaysia untuk layak? 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

16 comments:

IzyanKaher said...

kosmo memang kacang lupakan kulit laaa-.-")haish!
lumrah kosmo : menang dipuji kalah dimaki ..

the writer of this article sepatutnye lebih 'berilmu' on wht he's talking about! *sigh

new entry : http://supersapienstory.blogspot.com/2011/11/wawasan-2020-tokdet-8-years-2-months.html

Shafiq Hashim said...

Kesian Harimau Malaya..

Kira Ok La, Diorg Sanggup Bekorban Tenaga Untuk Negara..KOSMO Xptut Letak Tajuk Mcm Tu..

Shafiq Hashim said...

Kesian Harimau Malaya..

Kira Ok La, Diorg Sanggup Bekorban Tenaga Untuk Negara..KOSMO Xptut Letak Tajuk Mcm Tu..

so Atirah said...

Tau takpe...saya pun emo gila bila baca tajuk paper tu..

Anisa Hang Tuah said...

nasib baik aku bukan wartawan kosmo
kang tak pasal-pasal org boikot tak beli kosmo;

hiks

Anonymous said...

memang jahanam punya kosmo...!

izaFiza said...

kira ok la tu kalah 2-3.bukan kalah 2-30.knpe smpai nak nak ckp malukan negara.itulah bila tulis bdasarkn perasaan bukan fikiran.

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Tabloid.
What do we need to expect from such piece?

Sigh~

tehais said...

Depa tak cuba sedaya upaya kann. Maybe penulis kosmo tu bengang kot sebab bahrain tibai gol sekali 3 kot.hoho.

Takpa la, Harimau Muda dah cukup hebat sgt dah. Menang sukan SEA.

Hidop Harimau Muda!! =)

joegrimjow said...

@♛ LORD ZARA 札拉 ♛

janganlah sampai tulis camtu

bareessence said...

true! at least kita adalah 12 yang terbaik. tak paham dengan orang kondem kaw2 punye.

siap ada yang kutuk utras sbb back up!

macam-macam dan pelik-pelik.

syahidahfouat said...

setujuuuuuuuuu! Tak patut cakap macam tu. sekurang kurangnya, kalau nak bagi komen pun, bagilah komen yang membina, bukannya tahu nak condemn je. tu lah zaman sekarang ni, kalau akhbar2 sendiri dah siarkan yang bukan2, nak expect apa dari rakyat kita? sepatutnya, diorang tunjukkan contoh yang baik, semangat kesukanan yang baik. bukan semata mata nak mengapi apikan penyokong2 lain pulak, haissshh

misz beauty said...

mengalir air mata tengok video nih...thanx for sharing joe.. saya tetap berbangga dengan harimau.. org yg mengata tu belum tentu boleh membanggakan malaysia... mereka berhempas pulas untuk sukan SEA, balik malaysia selang 2 hari game untuk masuk olimpik... bukan senang nak berjuang dengan stamina yg tak sempat pun nak di cas agaknya...

kosmo better jadi paper untuk negara lain... dia yg malukan malaysia ada la... coiii

MONAT © 2011 said...

Thanks Joe sebab kongsikan video ni.. Harap rakyat / penyokong Malaysia yang lain buka minda dan fikiran mengenai cara sokongan kita terhadap pasukan negara kita sendiri.

mengenai kosmo! tu , sampah artikel tu , waktu menang dijulang , waktu kalah ditibai , patutnya bagi galakan moral dan kritikan membina , bukan down kan semangat pasukan kita dengan hentaman sedemikian.

p/s : Bukan masalah menjadi Ultras Malaya atau tidak , video ni untuk semua , untuk kita sebagai penyokong agar sentiasa bangun menyokong pasukan kita ketika jatuh atau bangun. Bersaudara Selamanya , Harimau Malaya.

Lasykar Langit dan Bumi said...

Kosmo memang terkenal dengan Bahasa Biadapnya... semata2 nak org beli paper dorang macam tu lah caranya...

Walaupun Malaysia kalah, tapi dorg tetap berjuang... kita xleh nk expect Harimau Muda untuk menang setiap game..

I am proud to be Malaysian!!

Syue Mustafa said...

Adat permainan, ada kalah & ada yang menang. Yang seri pun ada jugak.:) Mentaliti rakyat Malaysia kebanyakannya bila pasukan negara tak kira dalam apa jenis sukanpun bila menang akan dipuji, dilambung-lambung tingi tapi bila kalah terus dikeji.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW