Share

Khairul Fahmi Che Mat, Baddrol Bakhtiar dan bola bergolek masuk gol

Ibu segala pingat adalah milik kita - Malaysia! Tahniah #HarimauMuda kerana menyumbang pingat yang sangat penting dalam acara SEA games ini. Bola Sepak! Perlawanan yang penuh dramatik, memang serius siapa yang tengok boleh kecut perut. Ketinggalan di minit ke6 lagi, Malaysia berjaya bangkit dan membawa perlawanan sehingga penalti. Ketangkasan penjaga gol terbaik Malaysia pernah ada - Khairul Fahmi Che Mat dengan penyudah yang sangat miracle dari kapten pasukan, Baddrol Bahtiar, Malaysia menang keatas Indonesia

Garuda dibaham Harimau!!!


Khairul Fahmi Che Mat dan Baddrol Bakthiar






2 pemain ni sememangnya layak menerima pujian lebih dari kita. Selain beraksi cemerlang 120 minit, meleret sehingga ke penalti, 2 key player malam inilah yang membawa Malaysia memenangi pingat emas malam ni. Tahniah dan tahniah!


Gol yang super lawa yang last tu dari kapten pasukan kita


Bola ditendang




Menuju laju ke arah penjaga gol. ALAMAK!!!




Penjaga Gol Indonesia dapat tempis......




Tapi bola tu.... seolah bergolek ke gawang gol Indonesia





Dan... dan... dan....





MASUKKK!!!!!!





Malaysia Menang dengan gol yang paling stylo!!!!



Apa-apa pun, selain 2 orang pemain kat atas ni, kesemua pemain Malaysia termasuk coach layak menerima pujian dari kita. Tahniah Malaysia, rabu ni lawan syiria pulak, jangan lupa kita baham Syiria pulak untuk berjaya ke Olimpik!!! 

Malaysia Boleh!!!


pss : jangan lupa like dan tweet kalau korang pon excited terlebih!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

17 comments:

TiNiE said...

yeap.
i felt the same way too.
both of them deserve extra credit ;p

Dawa said...

bola bergolek masuk slow tu mmg moment plg best sbb dpt bygkan betapa sakit hatinya penyokong indon bila tgk bola tu bergolek. ibarat kena tikam slow2 dgn pisau.

Ezad Skytech said...

penalti yang terakhir tu mmg menarik la..hee...

kueh bakar said...

penjaga gol terbaik malaysia pernah ada - kurang tepat tu. spiderman mendiang arumugan nak letak mana...

asra pun hebat.tanduk seperti itu bukan suatu yang senang untuk dibuat...silap buat makan rumput la jawabnya...

shidaidris said...

haha, i like ur komen dawa, kena tikam slow-slow. sakit yang amat

dark said...

@Dawa

ske komen ko!!..hahaha..betul2 memang menikam pelan2....

Mama Zharfan said...

apa2 pun tahniah utk team harimau muda--and of course all fans & supporters :)

Myra Jay said...

Jaringan Baddrol penyelamat Malaysia, tahniah buat KFCM dan semua pemain Malaysia yang beraksi cemerlang semalam ;)

Masy said...

bola bergolek masuk slow tu mmg moment plg best sbb dpt bygkan betapa sakit hatinya penyokong indon bila tgk bola tu bergolek. ibarat kena tikam slow2 dgn pisau. <-- BETUL! hahahahahha

Solihin Zubir said...

LIKE dgn komen DAWA.. haha..

Cik Amyra said...

sakit hati dengan Fakri semalam. byk peluang dia lepaskan. .=..='

farhana said...

Tahniah Malaysia!

Eh nk inform sesuatu..
u ada 2 FB ke?
nama FB dia Aby Saiful
sbb dia ltk gmbr u as DP dia
x tawla klo u ada 2 akaun :)

Mohd Sukur Ibrahim said...

terbaik lah Harimau Muda! Muah!

Liling said...

@Mohd Sukur Ibrahim

ini tak menarik sangat walau ianya bawa kepada kemenangan kita. Paling menarik masa BOLA DITANDUK MASUK. sebab stylo. Hehe.

Denaihati said...

alhamdulillah ganjaran utk diaorangpun n semua pemain pun terbaik jugak.
mudahan dpt mengekalkan pingat emas pd sukan SEA akan datang.

LAici KAng Ais said...

bergolek-golek dan gol

Snow White said...

Betul2.. Tendangan Baddrol bakhtiar power!! walaupun bola tu dh ditampung oleh keeper tapi bola tu still masuk!! :D Baddrol bakhtiar memang terbaekk! Bola yang ditanduk asra pun dia yg bawak sampai pintu gol, cayalah Baddrol Bakhtiar!! :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW