Share

Tips memenangi hati perempuan dari perempuan yang dibenci lelaki

Masa kat sekolah, ada tak classmate korang yang berlainan jentina yang korang betul-betul menyampah. Meaning, benci gila tengok muka perempuan tu (kalau korang lelaki) dan menyampah sangat tengok lelaki tu (kalau korang perempuan)? Mesti ada kan? Ala, cubalah flashback balik, mesti ingat-ingat

Masa zaman sekolah, memang ada jenis yang macam ni wujud. Mungkin dia terlalu menunjuk-nunjuk, ataupun bajet-dia-semua-tahu-segala-hal tak pun jenis yang hati kering pun ada. Sikap perwatakan zaman sekolah ni sungguh sweet kalau dikenangkan?

Ok, nak start cite

Beberapa hari lepas aku melalui sesi free 'Cara untuk memenangi hati perempuan' dari 2 orang kawan perempuan aku. Yang specel skit dengan 2 orang kawan perempuan ni, kata mereka, dieorang ni jenis yang dibenci lelaki. Aku pun tak tahu dan tak sempat nak korek dieorang berdua buat apa sampai dibenci lelaki, kalau tak tahulah kenapa lelaki benci sangat dieorang ni. Benci atau tidak, tanpa lokek mereka memberi tips berguna untuk aku. wah!!


Perempuan makhluk lemah, lelaki kena tunjolkan keimanan



aku : Dulu pernah pergi timbang kat rumah perempuan
kawan1 : Biasalah tu
kawan2 : Haah, macam tak biasa timbang bukan sejentina

aku : ni lain sikit. ni masuk rumah.
kawan1: berdua-duaan? giloss

aku : takdelah, die punye kawan ada la kat rumah tu. Tapi, masuk je dalam rumah dieorang, perghh, tergugat nafsu!
kawan1: kenape?

aku : sorang pakai spagheti je, sorang lagi macam siap-siap nak masuk toilet
kawan2: ishhh, tak malu. tak baik

aku : tu la pasal. melampau!
kawan1: bukan pompuan tu, ko la tak baik

aku : aiih, aku pulak? aku masuk je dalam rumah, dah dijemput, masuk je lah
kawan1: haa, tu yang salah tu. masuk tak salah, tapi bila dah masuk dan nampak pakaian tak senonoh, mintak la keluar. timbang kat luar ke
kawan2: betul tu. tak baik ko tau

aku : eh eh, cuba paham situasi, die yang jemput masuk, then masuklah, bukan nak buat perkara tak senonoh pun. dah dieorang pakaian tak elok, dieorang lah salah. pandai-pandailah cover
kawan1: ko tak paham tu. pompuan ni makhluk lemah, banyak tak tahu. so as laki, ko tau benda tu tak elok, ko keluarlah
kawan2: kalau ko mintak keluar cara elok, mesti pompuan kat dalam tu respek lebih dengan ko. saham naik 10%

aku : ye lah, lain kali aku follow....


*********

Benda kecik yang bagi impak besar



kawan1 : semalam kan, sweet sangat ada sorang laki ni
aku : apa aku dah tak cukup sweet nak cakap pasal laki lain ni?

kawan1: hehe, takdelah. semalam aku post kat facebook aku perlukan sesuatu. nak buat kerja akulah.
kawan2: then?

kawan1: then ada seorang mamat ni caring gila pergi post link kat wall aku. 
aku : pasal ape?

kawan1: ada lah, simple je. pasal interview. tapi pompuan bila laki macam amek berat gitu, terharu ok
aku : eleh, google je. 

kawan1: ye lah, memang nampak kecik, tapi perempuan sangat hargai ok. lagi-lagi kalau ikhlas macam tu
aku: mana tau ikhlas?

kawan1 dan kawan2 : kami pompuan tahulah! 

********

kamo perempuan? betul ke?


pss : esok akan hurai mana patut belanjawan2012 tadi

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

nurain said...

memang betul okeh!

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

100% right! :D

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

jap..tu timbang ape ar? xpaham..

CIK PARO! said...

perempuan memang suke di ambil perhatian..

EYQASARA said...

sokong! betul kooooottt...

Miscellaneous Smiles said...

=)

anyss said...

Assalamualaikum,
Joe pun suka gak bila pompuan beri perhatian ;) tak gitu?

Errrr...lain kali jangan lerrr TERmasuk rumah pompuan ya...bahaya!

Cookie Monster said...

huyo blog die da maju laaa
lameee tak dtg sini

:D

joegrimjow said...

@nurain

ada yg stuju ok la tu

joegrimjow said...

@aNdi.Hanin::حنين نظوره

wah, gud2

joegrimjow said...

@aNdi.Hanin::حنين نظوره

timbang nak tau lemak ;)

joegrimjow said...

@CIK PARO!

lelaki kenalah memahami

joegrimjow said...

@EYQASARA

apsal oooo panjang sangat
hehe

joegrimjow said...

@Miscellaneous Smiles

=)

joegrimjow said...

@anyss

tu bukan termasuk tu
mmg dijemput
hehe
ok xbuat dah!

joegrimjow said...

@Cookie Monster

alaaa
dulu xmaju la ni?

starzieti said...

setuju yg bnde kecik bagi impak besar. sangat betul ! :D

joegrimjow said...

@starzieti

klu laki macam tak kisah kot

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

tpi, mcm tak beragak pon ade sang prmpuan tu....aishhh

joegrimjow said...

@♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪

sang perempuan yg mane?

kaAka said...

some girl mmg suka mcm 2,benda kecik tp bla dh ad org care dia akn touching...
anther girl plak xsuka bla lelaki tlalu care,dorg akan rasa rimas...
eg :bla dorg nk kluar mst kena report,xjd wife lg dh kena control...

haniekunie said...

yup pompuan mmg nampak mende kecik2.. memang dilahirkan sebagai org yg detail atau suka mende remeh temeh. takkan kau tak tahu..

Anonymous said...

hmmm..tak paham..apa g joe cuba sampaikan??..need to read it over n over again!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW