Share

Pirates of Silicon Valley : Filem Steve Jobs

Pirates os Silicon Valley adalah filem yang terbitan pada tahun 1999. Berasaskan sebuah buku Fire in the Valley: The Making of The Personal Computer, cerita ni memaparkan bagaimana Steve dan Apple boleh berjaya dalam industri ni. Walaupun cerita ni dah lama, tapi baru tadi aku selesai tengok semua. Nasib baik ada kat youtube, jadi tak payah nak download bagai.



Memang satu cerita yang best, aku syorkan korang tengok kalau ada masa. Tiba-tiba termotivasi bila tengok cerita ni. Suka part 5, tapi nak paham bagaimana part5 bleh terjadi, kenalah tengok dari awal. Selamat menonton =)















pss : seorang lagi mati sebab cancer....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

9 comments:

Oasis said...

Wow...tak sangka plak ada cerita pasal Steve Jobs ni...

joegrimjow said...

@Oasis

best kan

syafiq said...

Baru je layan tadi ptg .. ada kwn suggest gak ..

Suka dengan quote "Good Artists Copy, Great Artists Steal" ..

joegrimjow said...

@syafiq

layan walaupun guna broadband

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

kena cari masa free nih...must see!

Umar Faruq said...

Woah.. Aku pernah tgk dah cerita ni.. Tapi nak cari balik tak jmpe dah.. Kalu boleh bagi link tu skali best gak.. Hehe.. Mane ko jmpe bro?

Umar Faruq said...

ehh.. ko dah bagi skali upenye.. lmbt gler pc aku loading vid yg ko letak dlm ni.. haha.. sory2.. btw, thnx for the sharing bro..

joegrimjow said...

@Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee)

tgok jangan xtengok

joegrimjow said...

@Umar Faruq

kat youtube

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW