Share

Pramugari Air Asia yang double standard!

Yeah, dah sampai Malaysia! Bertolak dari London pukul 11.15 malam (6.15 pagi waktu Malaysia) dan sampai pukul 7.30 malam tadi. Terus amek flight balik ke Kota Bharu pukul 9.15 malam sebab esok ada Kelantan Weight Loss Challenge untuk diuruskan. Memang penat tapi entah kenapa bersemangat. Heh. Dari London ke KL naik Air Asia dan dari LCCT tadi ke KB pun Air Asia. Semua Air Asia

Tapi ada benda tak best berlaku. Tak best sebab pramugari Air Asia sungguh double standard!

Kisahnya mula macam ni, masa nak turun ke KL tadi, memang ramai mat saleh yang naik sekali. Nak melawat Malaysia la tu kan. Ok, tak kisah sangat. Tapi yang aku kisah, sikap pramugari Air Asia tu. ahhh, dah la comel + sexy, layanan yang berbeza diberi! Masa nak turun, 3-4 orang di depan aku tu semua mat saleh


Turun mat saleh sorang

Pramugari : Thank u


Lepas tu turun lagi sorang

Pramugari : Thanks


Lepas tu yang depan aku turun

Pramugari : thank u so much sir


jeng jeng jeng. giliran aku plak turun



Pramugari : Terima kasih encik,  jumpa lagi

Hampeh, muka aku nampak sangat ke melayunya? baru berlagak nak jadi mat saleh. ahhhh


pss : esok official kerja selepas bergraduasi. wah wah wah =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

45 comments:

Fazlinil Irma said...

joe. mesti satu flight dgn kawan sy. dia pun balik smlm.

alien said...

dia cakap jumpe lagi la..
so, ada chance la
keh3

joegrimjow said...

@Fazlinil Irma

o ye? ramai gak melayu tadi

joegrimjow said...

@alien

tapi dalam BM

..hizamirahim.. said...

haha!
sabar aje laaa...
:B

anyss said...

Assalamualaikum,
Hu hu hu ada tertulis BUDU kot kat dahi la la la

joegrimjow said...

@..hizamirahim..

tengah sabar r ni

joegrimjow said...

@anyss

waalaikumussalam

eh eh, budu pun ada je mat saleh makan

namaakulynn said...

kena g lama sikit la lenkali.baru aura mat saleh btahan.haha

Mohd Sukur Ibrahim said...

joe muka arab..nasib dia xspeaking arab td.hehe

KiD said...

hahahaaha.. jawab laaa "sama-sama sayang.. jumpa lagi" kekekekeeke

Farihah Ahmad said...

ngape pramugari tu dok kecek klate jah??

Dawa said...

ala kalau cakap english pon nnt penumpang melayu kata 'eleh, br jd pramugari airasia dh berlagak'. huhu

aQi + GenGkey said...

deym...
haha..
ckp melayu kne cop camni..
ble speaking kate x sedar diri xnk gunekan bahasa ibunda lak..
keh3..:D

joegrimjow said...

@namaakulynn

nak p lima bulan plak pasni

joegrimjow said...

@Mohd Sukur Ibrahim
muka arab? bukan mat saleh?

joegrimjow said...

@KiD

nak kena siku bleh r macam tu
huhu

joegrimjow said...

@Farihah Ahmad

xtau kot ambo ore klate
hehe

joegrimjow said...

@Dawa

haha
pulak, manusia xpernah betul

joegrimjow said...

@aQi GenGkey

nasib seorang pramugari

Fathi Adha said...

barangkali lidah pramugari tu dah penat ckp omputih...tu pasal kuar dlm bahasa melayu...hehe

Muntos said...

kehkeh, istimewa siot layanan. slamat bekerja besokk!!

miss zizie said...

haha, sabar je lah :)

joegrimjow said...

@Fathi Adha

muka cam melayu kot

joegrimjow said...

@Muntos

istimewa la sangat
hehe, thx u

joegrimjow said...

@miss zizie

dah banyak bersabar dah ni

hazman aka species1980 said...

Bro ... kena guna cream whitening lebih skit.....tak pun kasi bleach skit kulit tue.....ekekekeke

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hahaha.. I ingat apa la tadi.
Then u jwb la.."pardon... pardon..". Ha gitu..

::FAIZ FARISH:: said...

kalau dgn Org putih, dia cakap mlayu, mana org putih faham...
so adil la kan? hm...

ComOt said...

hampeh. malu nak mengaku make budu la tuh huhu

Anonymous said...

that's what we called manners,bukannya double standard..ckp melayu dgn org melayu,ckp english dengan org english..nnt dia ckp english dgn kau,ckp mengada2 plak kan? manusia manusia..semua pun salah

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..nak berangan jadi mat saleh rupanya..;p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

apepun, pramugari air asia mmg cun2 kekeek

Si Gadis Semasa said...

aiyoo , karang kata lupa diri pulak kalau ckp english ngan orh melayu . HAHA :)

atty's said...

itu kira untung dia ckp gak terimakasih..yg benornya mesti joe nak dgr diaorg ckp len kan..hahahahhaha..i luv u sir.pengsan lak kang..

man yusoef said...

HAHA!! hidung tak cukup mancung kot

Blog Hangit said...

xpe..xde iras mat saleh pn xpe janji leh speaking cam mat saleh..haha

devoted lily♥ said...

aah betul3... kadang2 rasa macam 'macamlah aku tak faham english' huhu...

shishi.. said...

ehhehe..klakar2...ingtkn pe la...

hidayahjamal said...

rileksla jo, ada hati jugk kau berangan mat saleh, waw bestnya da abis study..

fiq. said...

haha, oklar tu! saya rasa dia bagus lar, hehe

arek said...

ingat nak hentam btol2 airasia td syok sket bace..kelain rupenye

*she's s0 e!Ra* said...

what is wrong with the pramugari conversing Malay language with you anyway?

Ummi Aini said...

:-)

pilotHans said...

hahaha..at least dia greet ko gak kn...huhu..ade chance leh jupe lg kt KL kot...hahaha..apa lagi...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW