Share

Kenapa Blogger : Kejar Page Rank Tinggi

Yeahh, acap pulak aku buat segmen kenapa blogger ni kan? Bukan apa, hari ni tiba-tiba timeline kat twitter penuh orang cakap pasal Page Rank - PR. Bagi yang tak tahu apa itu PR, bleh baca entry ni dulu. Sebab Google update 4 kali setahun, aku assume PR terbaru baru sahaja diupdate. Kan?

Dulu blog ni PR 3, tadi check masih 3. Haiish, tak berubah-rubah

Sebenarnya nak naikkan PR ni lagi susah dari nak naikkan alexa blog. OMAIGOD, alexa tu apa pulak? Banyak pulak benda teknikal aku cakap malam ni kan? Okeh, tak tahu pasal alexa, bleh baca sini pasal top world blog yg pakai blogspot je untuk blog mereka. Alexa ni index dia senang skit, bergantung pada traffic. Tapi untuk Page Rank, aku pun tak paham sangat bagaimana google index sesuatu PR. bukan faktor tak paham sangat, tapi faktor cepat sangat berubah. Sama jugak dengan bagaimana SEO seseorang tu. WHATTT, apa itu SEO??? abaikan je, kita cakap pasal Page Rank je okeh malam ni

so, jom kita tengok kenapakah blogger nak sangat kejar Page Rank tinggi


1) Semakin tinggi Page Rank, semakin hebat sesuatu blog



Blog atau website yang mempunyai PR tinggi ni memang mempunyai kelebihan yang banyak. Antara elemen mengukur kehebatan sesuatu blog ada melalui PR. Tapi serius bagi aku, ia tak penting mana pun. Aku lebih suka kejar alexa dari PR ni. Mungkin alexa update tiap-tiap hari kot. maybe




2) Semakin tinggi Page Rank, semakin otai blogger itu dalam teknikal blog



Nak dapat PR tinggi, memang kemahiran teknikal diperlukan. Nak ubah ni, nak ubah tu, serius aku failed bab ni. Sebab tu PR tak naik-naik tu. Heh. Tips yang aku boleh bagi, kalau korang masih guna blogspot.com ataupun wordpress.com, tak payah nak mimpilah nak dapat PR tinggi, susah den. Beralihlan kepada web hosting dan domain sendiri. 

ceh, cakap tak serupa bikin je tuan blog ni kan?



3) Semakin tinggi Page Rank, semakin ramai awek comel nak berkenalan


Bila PR dah lawa 5 ke 6, konpem ramai yang akan follow blog tu. Tak terkecuali awek-awek comel akan sibuk follow tuan empunya blog. Lepas follow, mulalah add di facebook. pastu hantar msg.'abg joe, ajarla shaye cane nak dapat PR tinggi, buatlah tutorial ek' Alah yang lelaki pun, jumpa ayat shaye shaye camni, sibuklah nak publish entry camni. erk? tuju kat diri sendiri




4) Semakin tinggi Page Rank, semakin boleh berlagak dalam twitter



PR cun, mulalah sibuk tanya PR orang lain. Motif? nak suruh tanya PR dia bape. maklumlah, PR dia kan TINGGGIIIIIIIII. wakakaka

janganlah marah, gurau saje =)



pss : Guna gambar @najibrazak tu sebab malam ni sepatutnya ada dinner dengan dia, tapi sebab ada kat Kelantan, miss that dinner. aahhh, rindu punya pasal la ni =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

42 comments:

Affan said...

gambar kedua tu terbaikkkkkkkk hehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

page rank aku kosong..hehe

ENCIK TIKUS said...

maghrib tadi baru aku tuweet pasai pr woi.. kahkah

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

zool said...

PR aku tak banyak berubah ,, tak kisah dah. zaman dulu2 kecoh gak

joegrimjow said...

@Affan

rasa cam guna gambar sama je. hehe

joegrimjow said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

nanti2 naik la tu
hehe

joegrimjow said...

@ENCIK TIKUS

erkk
gurau2 saje
hehe

joegrimjow said...

@Andrik McVean

ahaaaaaa

joegrimjow said...

@zool

ku malas nak kecoh sebab tak naik2. hehe. failed betol!

kak ina kl said...

nasib baik dah naik..tak perlah joe..kamu lagi hebat bisnes kan..pr tu tak penting sgt

izwanyusof said...

ahaha.. terbaik pnye storyline..

Trending :
Tip Blogging Terbaik

joegrimjow said...

@kak ina kl

wah, kak ina bape?

joegrimjow said...

@izwanyusof

setiap entry kena ada storylinenya. hehe

Adziim said...

haha~ ada pulak rindu PM...patriotik

joegrimjow said...

@Adziim

dah jumpa pasti rindu
ahaa

jaa64 said...

kita punya page rank dua jep..hoho

Admiral Hafiz said...

comey je bik mama

Entry Terkini:
Update Google Page Rank & Alexa Rank Admiralhafiz.com Setelah 2 Bulan Blogging

joegrimjow said...

@jaa64

oho
ok la tu

joegrimjow said...

@Admiral Hafiz

erk?

ASaDa RyutaRo said...

terus hilang tumpuan bila tengok gambar kak rosmah dengan ayatnya. hahahahha..

Kujie said...

tak semua sibuk ttg PR Joe
tu semua blogger main stream
Kak Jie blogger indie
blog dendiam....tak de entri, tweet ape benda psl PR
kawan2 ramai yg tak kesah benda2 tu...jaga hati kawan lebih baik utk kita selesa berada bersama

muahhh!

Kamarul Azri™ said...

seronok betul baca dialog bro dgn pak jib tu... :) mentain tak apa.. :)

joegrimjow said...

@ASaDa RyutaRo

ahaaa, suka kat die ke?

joegrimjow said...

@Kujie

haha, ni entry suke2. gurau2 ngn kengkawan.

joegrimjow said...

@Kamarul Azri™

ku pun maintain aje
hehe

Puan Capa said...

akak satu PR pun tarak..ko ada?hahaha

Ujang9897 said...

hahaha..najib baca ni terus dia amik kau jd PR dia.. =)


aku baru tau adanya kewujudan PR ni..hahaha gila lozer aku...=)

wazy said...

ramai jugak kata gambar no 2 tu terbaik
blog aku pun maintain lagi kat PR 3

joegrimjow said...

@Puan Capa

ada!!!
3, hehe

joegrimjow said...

@Ujang9897

haah, ko sibuk kawen, sebab tu baru tau
hehe

joegrimjow said...

@wazy

tu la
padahal sama je dengan no 1 tu

Dawa said...

hahah mmg kelakar. ala 1malaysia tu mesti dh byr mhl2 utk servis, mesti kena naik punya. no excuse. hehe. kita satu geng la joe. PR3 gk. br naik. alhamdulillah :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Huahuahauhauahuahauahuahauhauaauauaahauahayu






























































PR ni pe bende sebenarnya ??

HAFIZAL said...

page rank aku kosong lagi....

aReaL said...

Eden Punyo Baru PR2 Jor... Bilo La PR Den Nak Naik Sampai PR16... Hehehe....

joegrimjow said...

@Dawa

ku xnaik2, so bukan geng ok!!!

joegrimjow said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

putra rockers

joegrimjow said...

@HAFIZAL

tungu 4 bulan lagi

joegrimjow said...

@aReaL

sampai 10 ajoo

FaKArePa!n said...

Kipas susah mati Najib dengan Rosmah ni.. hahah..

Blog ambe punya PR dapat 2/ 10 je.. huhu

slimdiet2 said...

terbaek la entri bro ni. aku tak check lagi PR, rasanya tak naik. hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW