Share

Akhirnya jadi jugak jutawan!

Dalam dunia ni, macam-macam boleh terjadi. Sebab tu dengar perkara pelik sekarang ni, otak seolah mentafsir 'ahh, itu biasa' Sebabnya otak dah terbiasa! Menjadi jutawan di usia muda memang sesuatu yang diidamkan oleh sesiapa sahaja. Dan aku.... Salah seorangnya!!!



Tapi hanya di Empire Avenue. Hahaha, excited gila okeh dah cecah sejuta dah duit jat EA ni, memang bangga tahap cipan. Sejak jadi CEO Fitness ni (global ok, bukan Malaysia je) memang cepat je naik duit kat EA. yang tak join lagi EA, boleh join kat sini okeh. Daftar je

Hari yang sibuk

Hari ni aku bertolak ke KL pagi. Dah follow up custemer, terus ke KLCC. Serius dah lama gila aku tak pergi KLCC. ada hampir setahun dah kot. Rasanya sejak balik dari UK ni, memang tak pernah jejak kaki lagi kat sana. Haha, padahal KLCC adalah port yang paling aku kerap pergi masa muda-muda dulu. Eh, sekarang dah tua dah ke? hehe

Perubahan KLCC

Aku perasan kat KLCC sekarang ni dah tak ramai mat mat bangla. Ingat dulu kalau pergi KLCC dengan LRT, pergh, bau sangat tidak menyenangkan datang dari abangla ni. Bila masuk kat dalam, pun ramai dengan golongan ni. Gila hebat kan shopping kat KLCC! Tadi pergi, memang tak ramai abangla ni sekarang. Kenapa aku tak tahu


Solat Jumaat

Tadi sebab dah sampai agak lewat sebab jam, terus ke masjid setelah park joana kat dalam KLCC. Perasan kat masjid dulu memang susah nak solat, tadi lega gila kot. Sampai nak masuk tandas pon boleh kejap je. Dulu aku rasa, tak payah nak harap la nak masuk tandas, nak amek air solat pon beratur pun bukan main lama lagi. Mungkin masjid di tambah besar aku pun tak tahu, tapi baguslah, tak payah nak berhimpit-himpit ye tak?


Karak

Habis je solat Jumaat, layak cerita Karak. Boleh pulak layan cerita hantu ko joe. Haha, kan aku ni seorang yang oenakut, memang aku pandang ke tempat lain lah. tak tengok sangat cerita tu. Heh. Tapi yang best, bila pandang kat tempat lain, ada 'rancangan' lain yang lagi best. Boleh budak pompuan pakai tudung budak lagi kot, meredakan sahaja si lelaki duk masuk tangan dalam baju. Haha, sebab budak, aku jeling je la sambil buat muka hantu movie karak tu, barulah tangan kat dalam baju tadi keluar hanya bahagian luar sahaja. Orang kata apa - budak baru nak up?


Makan-makan

Korang mesti pelik, napelah aku pilih KLCC untuk tengok wayang, solat jumaat semua kan. Sebenarnya ada reunion kecik dengan bekas classmate aku dulu. Actuarial Science kat UITM dulu. Wah wah, dieorng semua dah kerja dah ok. Memang dah lama tak jumpa dieorang ni, so sebab KLCC paling dekat dengan tempat dieorang kerja, jadi KLCC lah menjadi pilihan.

Seorang kat CIMB
2 orang kat Oriental Capital
Seorang kat MIDF

Apasal macam takde kena mengena dengan Actuarial Science je? Hehe, memang pon! dah adab kot sekarang ni, belajar kat U lain, kerja pulak lain. Tapi basic tu ada, nak sama-sama, sebab tu layan je lah kerja apa pun. Macam aku, ambik kejuriteraan kan, at least jadi jugak jurutera, tapi jurutera badan! hehe

Ada sorang tertinggal

Kat gambar atas tu, ada seorang silent reader kat blog aku ni. Haha, cuba teka sape? Bila jumpa dia, cakap2, dia lebih tahu isu-isu terbaru blogger dari aku. Tapi dia takde blog. haha. hebat kan? Tadi masa hantar dieorang balik, sempat jugak bergosip-gosip pasal blogger lain. Sampai yang sorang lagi duk google blog ni blog tu, nama siapa lagi yang keluar - hanis zalikha, fatin liyana. ceh, joegrimjow baca jarang-jarang, baca pon sebab classmate. haha, alasan yang tak boleh blah


Banyak betul aku membebel kan? Yang paling aku tak boleh ingat - bayar parking RM 23. Sekian terima kasih

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

adawiyah rahman said...

wah sonoknyer hari jumaat awk!haha :P

btw..nk tny..awk de join HL kt ptrajaya sbtu rtu ea? :D

Peri PiA said...

ade seorg adik kepada blogger :)

MuhD NoR AzyM said...

Parking RM23? Siap cuci ke? :p

Ak tak kaya2 lagi dgn EA. Tapi bleh up lagi ni. Hehe. Kalau dapat cash-out lagi best! =D

Pijahh' de-Arr said...

baik punya karak..haha budk2 baru nk up..=D

kueh bakar said...

betol la

perempuan lebih banyak dari lelaki

hahaha

joegrimjow said...

@adawiyah rahman

sangat meriah kan

joegrimjow said...

@Peri PiA

adik ke kakak?
hehe

joegrimjow said...

@MuhD NoR AzyM

x, hanya parking semata-mata

joegrimjow said...

@Pijahh' de-Arr

erk
dah betol kan istilah tu?

joegrimjow said...

@kueh bakar

dah terbukti dah
hehe

ASaDa RyutaRo said...

perjalanan penuh satu hari.. :P

ri tu tengok kat klcc, tak ramai bangla. tapi ramai gak warganegara lain. huhu..

tahniah dah jadi jutawan. hahaha..

joegrimjow said...

@ASaDa RyutaRo

hehe
join jangan xjoin

SofieyAzwa said...

Meriahnya Jumaat Joe.. Berdampingan dengan gadis gadis gitu. ;)

Dawa said...

@joegrimjow pergh dah jadi jutawan tu, aku baru ratus ribuan. tak nk try invest ke? hehe

Gieyana said...

perghh mahal giler parking dier..mmg kt KL mostly mahal kt parking kan..:)

restu resort said...

agar segera jd realiti..

joegrimjow said...

@SofieyAzwa

gadis2 classmate
hehe

joegrimjow said...

@Dawa

dah invest dah kat sana
hehe

joegrimjow said...

@Gieyana

klcc je camtu
mmg lepas ni xparking

joegrimjow said...

@restu resort

aminnn

aidabeelicious said...

wahhh jutawan betol :)
readers baru :)

hidayahjamal said...

mahal la parking. rajin jo jmp kwn2. meh kita like digi jo

chekgu BaniHassim said...

mmg bizi, mmg bizi...
btol3....

parking pun boleh buat perut kenyang...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW