Share

Video SEX : Video sumpah laknat Datuk Eskay

Dah tengok video Datuk Eskay buat sumpah laknat? Kalau belum ni video dia



Yang aku respek

Ada seorang ustz yang bagi penerangan ringkas mengenai sumpah laknat ni. Paham jugak serba sedikit pasal sumpah laknat ni hasil tazkirah ustaz ni. Ayat yang lucu 'saudara pegang al-quran terbalik' ish3, buat malu je lah


Sumpah laknat datuk eskay

A'uzubillahi minal syaitanirrajim. Bismillahirahmanirrahim. (Mengucap 3 kali). Pada hari ini, 29 April 2011, dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, saya Shazryl Eskay Abdullah berikrar dan bersumpah seperti berikut: A'uzubillahi minal syaitanirrajim, wallahi, wabillahi, watallahi, aku bersumpah bahawa aku dan Datuk Seri Anwar Ibrahim berada dalam paparan video yang dirakamkan pada 21 Februari 2011. Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video tersebut. Sekiranya aku melakukan fitnah, maka Allah akan melaknat akanku
baca lanjut di Malaysiakini


Persoalan aku
  • Kenapa polis jadi 'body guard' melindungi Datuk T ni. siap suruh ketepi2 lagi bagi ruang. Boleh tengok video. ke ambil part time job? nak apply jugaklah
  • Biasanya yang kena tuduh melakukan sumpah, sebagai pembelaan diri kali terakhir, ni yang menuduh pulak bersumpah. pelik2

ada orang boleh jawab?


pss : terima kasih yang komen entry semalam

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

rahwana said...

Mana ada jaman skrang orang mahu kena sebat 80 kali..tu yang orang pilih sumpah laknat

eykameow said...

kalau lah dapat baca perasaan ustaz ni masa ni...... huh.. cara dia bercakap betul2 tegas. Apa lah yg dia rasa agak nya kan?

cerita-gadis-ini said...

mengucap pun xjelas!

ash hadu alla~~
bukan asyhadu!

Amanina said...

orang lagi fokus pada sumpah daripada dgr tazkirah ustaz tu. ish2

islam adalah berdasarkan kefahaman bukannya teori

aku tak reti masak said...

sy lupa istilah undang2nya tp org melayu sebut sumpah laknat. dah lama gantung jubah lupa hahha. tp tdk salah melakukan dan tdk terhd kpd yg kena tuduh. ah..mcm2 dunia skrg ni.

Anonymous said...

terbaik la tazkirah ust
sampaikan atas dasar tanggungjawab
sedihnya bila hidayah xmasuk dlm hati:(

✖nedd✖ said...

Allah laknat jawab sendirilahh~~

KiD said...

joe, akunak tengok kes ni gi mahkamah tinggi atau mahkamah syariah... hehehehh

A.L.I.L B.L.O.G said...

datuk2 nie..duduk tahiyat akhir pun tak betul..kaki tu kan kena lipat.. huhu,,

crayon said...

aku link entry ni kat busuk.org

SangKuriang said...

Mengapa aku melihat orang memegang Al Quran itu seperti pelakon kepada video seks tersebut. Wajahnya mirip kepada DSAI. errmmm....

Baby Cute said...

syahadah dan basmalah dia pelik. macam salah pun ada


tak solat ke hape datuk datuk ni?

aried said...

hm.. try mari tengok kecelaruan sumpah laknat datuk eskay dan video seks datuk anwar!.. Try tengok dulu.. betul ke tidak...

Nabiel said...

aku cm dh bosan dgn bnda2 mcm nie..
nk bersumpah bagai dh ngara nie..huhuhu
smpi kdg2 mcm dh memalukan diri sendiri~

~cik tiram~ said...

bole selesai ke lepas sumpah laknat ne? heeeee

*∽ IZAN ∽* said...

makin pelik PELIK..!! heiiiii....

Cik Muda Nurul:) said...

bosan la..asal politik jer sumpah...bosan sgt2

xhah ibrahim said...

guna kn la masjid utk tujuan yg lebih barakah..mgerat ukhuwah dr mmecah belah ummah..makin mundur dan xde cara lg bijak ke nk buktikan kebenaran..hadoi!

Ma Yusof said...

Menjawap persoalan kenapa polis terlibat???

Sbb ni bab sumpah2 ni hal peribadi PM Najib cakap. tu pasal la polis dan JAWI terlibat sama. sbb hal peribadi la polis terlibat... tu la jwopnnya.. wakakakakakakakkakakka

Anuwar Ibrohim Porn Star said...

hahahahaha. Kenapa pertikaikan pasal siapa yang sepatutnya kena sumpah, mengucap tak betul, duduk tahiyat akhir kaki tak lipat.

Anuwar Anugerah Tuhan tu sampai ke sudah takut nak bersumpah. Kenapa, tak berani ker..hahahaha. Kalau tak balun China Doll tu bersumpah aje lah yang Anuwar tak buat. Nampak sangat memang Anuwar ni penakut. hahahaha.

Lagi bangang, puak pemuja Anuwar, keldai-keldai PKR buat huru hara dalam masjid. Kenapa pulak nak halang si Eskay tu bersumpah.hahahaha. Dah si Anugerah Tuhan tu tak nak sumpah, dia punya pasallah. Ni siap suruh halang pulak..Siap mencarut cakap BABI dalam masjid. Kesian sangat puak pemuja Anuwar Anugerah Tuhan ni..

Anuwar Ibrohim Porn Star said...

To Joe.

Mengaku ajelah yang kamu pun pemuja ANuwar Anugerah Tuhan.hahahaha.

Anuwar Ibrohim Porn Star said...

@xhah ibrahim

Yang buat pecah belah sesama islam tu Anuwar Anugerah Tuhan. PAS pun sama juga dah sekarang. Pecah belahkan bangsa sendiri.. Itulah. Puja sangat Anuwar Anugerah Tuhan

hudhud said...

@Anuwar Ibrohim Porn Star betul tu. susah nak bagi orang nampak yang memecahbelahkan bangsa Melayu itu adalah Anwar. Aku tak kan pernah support dia ni as my leader la. Biar la org nk ckp apa, yg pasti family aku kenal sgt dgn perangai Anwar ni and we all hate him forever.

Anonymous said...

hurm.. dah pegang Quran pun terbalik, comfirm la jarang bukak al-Quran. Al-Quran bukan untuk di pegang utk bersumpah, tp untuk di baca dan dihayati isi kandungannya dan yg paling penting di amalkan... Sangat sedih dengan dunia akhir zaman.. huhu

shamizu said...

tak pe lah joe,
Kita tunggu dan lihat jer lah. Kalau Datuk trio nie fitnah, lambat laun dia akan kena bala jugak.

Syaiful said...
This comment has been removed by the author.
trigyy said...

hahhahhha.. nice la joe sharing.. ucap mcm tak betul je, mcm tak prnah mngucap je sblum nie.. hihi

ann said...

lps ni sape2 yg buat jenayah, blh lah lepas dgn bsumpah jer..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW