Share

Google dan 1Malaysia

Malaysia terdiri dari 3 bangsa utama dan berpuluh lagi bangsa minoriti. Terima kasih kepada sabah dan serawak yang menyumbang puluhan minoriti itu. Ini membuatkan Malaysia cukup terkenal dengan Multi-racial Country - yang mana memang super hebat kalau ada berbilang bangsa di dalam sesebuah negara itu.


Mahu berkenalan dengan Bangsa di Malaysia? Jom kita google!



India


Antara 3 bangsa majoriti di Malaysia, India merupakan bilangan paling sedikit. Walaupun sedikit, banyak kejayaan Malaysia yang ada sekarang di corak oleh mereka. Terkenal di bidang peguam, banyak peguam berbangsa India ini sudah melakar nama bukan sahaja di Malaysia, bahkan juga di dunia! Kalau tengok google, ada indian airlines, tu sudah pasti bukan India kita okeh, tu India yang memang india!






Chinese


Bangsa Cine sememangnya penyumbang terbesar ekonomi Malaysia. Walaupun bilangan bangsa ini di Mlaysia 1/3 dari bangsa utama iaitu Melayu, tetapi banyak sumber ekonomi dipegang oleh mereka. Semangat bantu membantu dikalangan mereka ada resepi kejayaan. Lihat Google, mereka rupa-rupanya bersatu padu semasa perayaan tahun baru! siap 2012 sudah ada di carian Google, hebat!






Melayu



Erk....... apa tu? melayu boleh? melayu seksi, melayu boleh 3gp. what??? melayu bikini??? aku syak ada orang sabotaj google. Jom pulau google. jangan guna google dah dari sekarang!


kita pilih Yahoo pulak!




WHATTTTT???? Yahoo pun cuba sabotaj Melayu. Ni lagi teruk, terus letak deretan video kalau search melayu di Yahoo. hampes. JOM PULAU Yahoo!! Berani dia sabotaj bangsa kita!


erm...... nak guna enjin carian apa lagi ya? Google kena pulau, Yahoo pun kena pulau. aiyoyoyo


pss : Bertolak ke Melaka malam ni. Mahu jumpa dengan orang melayu yang hebat!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

TrigYy said...

hahahha... tak t'fikir mcm tu

Fina Fento said...

pernah tengok orang pos entri macam ni..cuma takat google je..yahoo punya takde hehe..

sabo je la.

aQi + GenGkey said...

bangsa sendiri yG sabotaj bro..
bila lah nk kuar melayu moden ke melayu maju ke..
hehe..:D

joegrimjow said...

@TrigYy

skrg dah start kena fikir
=)

joegrimjow said...

@Fina Fento

sabo pun macam tu lah

joegrimjow said...

@aQi GenGkey

kite la kot kena search tu
huhu

nur hidayah isa said...

kerana nila setitik rosak susu sebelanga...hmmm

oPiE iSa said...

rassanya pertama kali tengok spelling joe salah..
Sarawak bro, bukan serawak..
Hehe..
Im from melaka. buat apalah di melaka?

Siti Khadijah Mn said...

Assalamualaikum.

Cuba cari 'malay' instead of melayu. Dan cuba cari jugak 'cina' instead of chinese.

Hmm. Menarik jugak. =.="

joegrimjow said...

@nur hidayah isa

ni dah bertitik2 dah ni

joegrimjow said...

@oPiE iSa

ada zero to hero esok =)

joegrimjow said...

@Siti Khadijah Mn

try2

oPiE iSa said...

@Siti Khadijah Mn
Haha.. memang menarik!

lieyyy said...

hurmmm malunyaaaa :\

Azwan Azmi said...

try guna malay lak

Saffrina Ropiee said...

Hakikat. HAHA.

pepatungbiru said...

hahaha..sian sungguh...

SyahmiFikri said...

yea.. wut can we say?
dats all about our MELAYU thingy things!

YanTzYanTtiE said...

speechless...tak tau nak cakap ape (--) susah kes ni

KiD said...

hahahaaaa.. aku nak taip "joe" lah.. ape akan keluar ek?
Terima Kasih Nuffnang dan ChurpChurp!!

oPiE iSa said...

@KiD

haha, idea yang menarik ah Kid!

~M-i-M~ said...

lpas ni joe,ko kna buat enjin carian sndiri r...
nnt ktorng gne ko pnye je...
k...
haha

shamizu said...

salam joe,
lama tak singgah.
Itulah kalau taip melayu, yang keluar semua meletop belaka.
panas, berani, melampau, hot, dan macam-macam lagi.
Sebabnya ramai melayu yang terlibat. sebab tu keyword ini ramai orang cari
tq tas info

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW